• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OTOMEVia Ferrata - podělte se se svými zážitky
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: sileny. diky za zpravu, pozor urcite davat budem. a drzte se
    FINSON
    FINSON --- ---
    SISCO: Upřímnou soustrast :-(
    Opatrnej budu...
    OTOME
    OTOME --- ---
    SISCO: To mě strašně moc mrzí... :-(
    SISCO
    SISCO --- ---
    Kluci holky ja jsem SYPFX bracha Stepana SISCO jsem jeho jednovajecne dvojce. Ted pisu z jeho uctu protoze mam vsude jeho hesla - jako dvojce to tak mame.
    Bracha SISCO 12.10 pri sestupu z feraty Drachenwand uklouzl na miste kde byste to nikdo necekal a zemrel. Minuly patek mel pohreb. Ten kluk co spadl v Jizerkach byl take super sportovec a taky jednovajecne dvojce jednoho naseho kamarada. Strasne mlady kluci neuveritelne nahody.

    Chtel jsem to sem napsat abyste byli na ferate hrozne opatrny.
    Kdybyste videli usek kde se to stalo tak se budete chytat za hlavu jak je to mozny. Uplne rovna cesta metr siroka vsude kolem stromy a zadna skala. Ale staci uklouznout a jet pouze po travnate strani a narazit. Neni nutne letet kolmo ze skaly.
    My jsme vzdycky kdyz vylezli feratu tak vzdycky si rikali ted pozor nejvice nehod se stava pri sestupu kdyz clovek nevidi nebezpeci a to jsme si vzdycky opakovali a sli silene pomalu a opatrne.
    Takove nahode se ale neslo vyhnout. Proste neslo. Jsou pripady kdy se vyhnout lze takze - myslete na to.
    Vybaveni a jisteni mel bracha naprosto luxusni - vsechno to nejlepsi a vsude jisteny. Kolem nas prochazeli nejisteny lidi a lidi kteri nemeli feratovej set ale snuru na pradlo s karabinou.

    vzpominkovej text napsal kamarad
    Znal jsem Štěpána Šimíka | Vše o snowkitingu
    http://www.snowkiting.cz/Clanky/v/Znal-jsem-Stepana-Simika

    stejnaci navzdy a naposled | Vše o snowkitingu
    http://www.snowkiting.cz/Clanky/v/stejnaci-navzdy-a-naposled
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    KARMAPA: treba v hudy
    KARMAPA
    KARMAPA --- ---
    ahoj, nevíte někdo jestli se dá někde/od někoho zapůjčit ferratový set, nejlépe v okolí mladé boleslavi? kdyžtak pošta, díky
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: tohle je z Naturfreundsteig, coz je vystupova A/B k chate http://www.bergsteigen.com/huetten/traunsteinhaus . tam jsem na jisteni kaslal, akorat jsem si vzal tesne pod chatou blembak, protoze tam mohlo shora priletet i neco vic nez pozdrav nejakeho nadsence. taky jsme tesne predtim videli zluteho vrtulnicka, jak jde dolu s jednim a nahoru se dvema panacky. bral to docela blizko od nas...

    na samotnou Traunseesteig jsem sel pochopitelne v plne vybave a s batuzkem na svacinu, nic vic.
    JAZ
    JAZ --- ---
    SISCO: Tohle právě byl ten plán B :) Chtěli jsme původně Seewand, ale počasí bylo dost nevyzpytatelný a tam to chce mít naprostou jistotu, takže jsme se nakonec rozhodovali mezi Mahdlgupfem a Drachenem, kde by šla nějaká přeháňka přečkat líp.

    Seewand bych už letos asi neriskoval, přeci jenom jde skroro do dvou tisíc a tam se v říjnu může stát cokoliv, od deštrě přes sníh až po led, na skále by to bylo o hubu :)
    SISCO
    SISCO --- ---
    JAZ: hehe tak to jsme se tam malem potkali :)..Stali jsme s autem pod Attersee a spekulovali kam jinam. Jinak doporucuju asi teda v pripade mlhy prozkoumat webkamery a mit v zaloze plan B.. TEd na podzim to vypada ze mlha/inverze bude castej problem.
    Kam kdo razi pristi vikend? Predpoved na sobotu zase supr??

    Nedaval nekdo Seewand?
    SISCO
    SISCO --- ---
    PUPU: hele s takto mega baglem by to chtelo prsak ne? btw. kde jste tam spali? nebo co mas v tom paserackym tlumoku? :)
    JAZ
    JAZ --- ---
    PUPU: Na Drachenwandu to bylo v sobotu podobný, celý lezení v mracích a nahoře jsme sice byli nad nimi, ale vidět bylo taky prd :)
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: neco bude, ale asi spis video. ovsem az casem ;-)
    SISCO
    SISCO --- ---
    PUPU: luxus. Mas fotku i z feraty?
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: pro predstavu o pocasi:

    dole pak chybi cca 600 vyskovych metru k jezeru
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: jo, bylo to takove vzdusnejsi, ale vzhledem k tomu, kolik je tam zeleza, je clovek uplne klidny a muze si to uzivat. kdyz to porovnam treba s HTL, kde to clovek zoufale rve rukama a hleda, kde na tom ujezdenem mydle oprit nohu... tam jsem si to teda uzival nejdriv po prvni tretine. do te doby je to boj o zivot, coz neni zrovna muj ideal.

    ale je fakt, ze jako prvni ferrata v zivote to mozna nebude uplne idealni. clovek ma privykat postupne, aby si to opravdu uzil
    SISCO
    SISCO --- ---
    PUPU: Tak to je skoda. Cast kdyz na Dckovem useku prelejzas hranu nohy na nekonecnym prostorem je dechberouci (doslova), ja to mel jako prvni feratu a byl jsem z toho az nervozni ;) teda dost nervozni.
    Jinak jsme take chteli dat Ferratu na Attersee(kopec naproti) ale kdyz jsme prijeli pod kopec tak mlha padajici voda ;)... Proto jsem popojeli 15km na jih a u Bad Ischgl coz je fakt 10min autem total azuro nadhera!! ;)
    Mobil a webkamery nas zachranili
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: tak to jezero jsme videli naposled zhruba v sedmi stech metrech. pak jsme vesli do mraku. mraky koncily zhruba v 1000m. takze to mame jako pekne souostrovi vystupujici ze znacne rozvlneneho bileho more, za krasneho slunecneho pocasi. taky fajn, ale docela rad bych to nekdy videl cely
    SISCO
    SISCO --- ---
    PUPU: Traunstein je poctivej klettersteig! To Dcko je tam v desny vejsce a vicemene clovek pod sebou pod previsem v jeden casti vidi az na jezero celych 800m vejškových :) mas fotky?
    PUPU
    PUPU --- ---
    vcera Traunsee Klettersteig, http://www.bergsteigen.com/...ig/oberoesterreich/oberoesterreichische-voralpen/traunsee-klettersteig . parada. nadherne vyhledy (bohuzel trochu omezene inverzi v 1000m), perfektni zajisteni, obtiznost tak akorat, aby si to clovek uzil. vrele doporucuji jeden den vylezt od jezera nahoru (treba pres Naturfreunsteig, je to normalni turisticka cesta, vybaveni netreba), prespat na jedne ze dvou chat a druhy den dat ferratu, jinak to mate 1500m prevyseni, jen to hvizdne (cca 1200 k chate a 150 nahoru a dolu) a to uz je docela dost. naopak vrele nedoporucuji pouzivat Hans Hernler-Steig, http://www.bergsteigen.at/de/touren.aspx?ID=125 - mokry, klouzavy, hnusny. to radeji sestoupit normalni cestou na druhou stranu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam