• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OTOMEVia Ferrata - podělte se se svými zážitky
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: neco bude, ale asi spis video. ovsem az casem ;-)
    SISCO
    SISCO --- ---
    PUPU: luxus. Mas fotku i z feraty?
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: pro predstavu o pocasi:

    dole pak chybi cca 600 vyskovych metru k jezeru
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: jo, bylo to takove vzdusnejsi, ale vzhledem k tomu, kolik je tam zeleza, je clovek uplne klidny a muze si to uzivat. kdyz to porovnam treba s HTL, kde to clovek zoufale rve rukama a hleda, kde na tom ujezdenem mydle oprit nohu... tam jsem si to teda uzival nejdriv po prvni tretine. do te doby je to boj o zivot, coz neni zrovna muj ideal.

    ale je fakt, ze jako prvni ferrata v zivote to mozna nebude uplne idealni. clovek ma privykat postupne, aby si to opravdu uzil
    SISCO
    SISCO --- ---
    PUPU: Tak to je skoda. Cast kdyz na Dckovem useku prelejzas hranu nohy na nekonecnym prostorem je dechberouci (doslova), ja to mel jako prvni feratu a byl jsem z toho az nervozni ;) teda dost nervozni.
    Jinak jsme take chteli dat Ferratu na Attersee(kopec naproti) ale kdyz jsme prijeli pod kopec tak mlha padajici voda ;)... Proto jsem popojeli 15km na jih a u Bad Ischgl coz je fakt 10min autem total azuro nadhera!! ;)
    Mobil a webkamery nas zachranili
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: tak to jezero jsme videli naposled zhruba v sedmi stech metrech. pak jsme vesli do mraku. mraky koncily zhruba v 1000m. takze to mame jako pekne souostrovi vystupujici ze znacne rozvlneneho bileho more, za krasneho slunecneho pocasi. taky fajn, ale docela rad bych to nekdy videl cely
    SISCO
    SISCO --- ---
    PUPU: Traunstein je poctivej klettersteig! To Dcko je tam v desny vejsce a vicemene clovek pod sebou pod previsem v jeden casti vidi az na jezero celych 800m vejškových :) mas fotky?
    PUPU
    PUPU --- ---
    vcera Traunsee Klettersteig, http://www.bergsteigen.com/...ig/oberoesterreich/oberoesterreichische-voralpen/traunsee-klettersteig . parada. nadherne vyhledy (bohuzel trochu omezene inverzi v 1000m), perfektni zajisteni, obtiznost tak akorat, aby si to clovek uzil. vrele doporucuji jeden den vylezt od jezera nahoru (treba pres Naturfreunsteig, je to normalni turisticka cesta, vybaveni netreba), prespat na jedne ze dvou chat a druhy den dat ferratu, jinak to mate 1500m prevyseni, jen to hvizdne (cca 1200 k chate a 150 nahoru a dolu) a to uz je docela dost. naopak vrele nedoporucuji pouzivat Hans Hernler-Steig, http://www.bergsteigen.at/de/touren.aspx?ID=125 - mokry, klouzavy, hnusny. to radeji sestoupit normalni cestou na druhou stranu.
    SISCO
    SISCO --- ---
    Tak jsme dali pro Mlhu u Attersee take Postalmklamm ferratu jak jste tu psali a moc hezky!!
    Docela HC ta zaverecna Dckova cast, ale i mostik na zacatku dosst klouzal/houpal se a dobra vejska ;)


    LOPIN
    LOPIN --- ---
    KROTITEL: ja nevim, kdyz nespadnes tak ne, kdyz tam jebnes tak to asi bude bolet...
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    KROTITEL: camino del rey, tam je to fajn, ztratil jsem tam botu
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    SISCO: hrozný jak si tam motá nohy za lano. kdyby borcovi vylítli ruce tak si tak jebne do hlavy že mu ani helma nepomůže. jinak netopýr, klasika..
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    pardon, byl jsem vlastně 3x na feratě i když je to teda chodník tak výhledy neskutečný
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    LOPIN: nene z ruzyně. jako vypadá pěkně. si beru věci na buldr a pořád váhám, jestli vzít i ten sedák. a ty serepetičky kolem jako brzdu tlumič nebo jak se tomu říká, nemam. jen smyce a ocelky.
    má to cenu nebo je to sebevražda?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    KROTITEL: letite y blavy? ja jedu taky, asi si tam projdu tohle http://www.vieferrate.it/pag-relazioni/sardegna/164-bedda-pentumas.html a pak jeste cappo caccia, ale neni to muj hlavni cil.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    SISCO: já na feraty moc nejsem. nebaví mě to tak že bych do toho investoval prachy a chtěl jezdit, ale ženská mi nechce jezdit na písek, protože má problém s lezenim bo co si vymýšlí pořád, tak jsem byl podruhý v životě na hromosvodu. poprvý jsem byl na gardě a tam jsem spíš litoval že jsem se rozhodnul takle než jet lízt. bral jsem to jako aktivitu v restdayi.

    jako na ty výhledy to je hezký ale málo si tam zamakám. (pravda nelezl jsem nic krutýho). a pak když jsem zjistil že bechyně má být HC podle klasifikace, tak jsem se těšil ze to bude výzva a nakonec vůbec nic. ženská byla spokojená a to bylo hlavní :))

    ted jedu pozítří na Sardínii a tam je prej nějaký lano. byl tam někdo?? stojí to za to brát do letadla cajky?
    ženská by chtěla a já váhám jestli jo či ne.
    dik za info
    SISCO
    SISCO --- ---
    supr priklad kdzy dojde sila bylo cca 10 prispevku zpet video chlapce na F ferate.. kdyby se necvakal tak by to mozna dal, je videt jak mu boj s karabinou sezral vsechnu silu...
    s http://www.youtube.com/watch?v=fVnfNR33qAs

    doporucuju skouknout 1:55 tohoto videa dobrej trik jak si odpocinout kdyz uz neni energie se cvaknout :) na Bachyni=hlava pod vodou :)
    Ferrata Extreme - der vielleicht schwerste Klettersteig der Welt
    http://www.youtube.com/watch?v=Po61lFmQ1pY
    SISCO
    SISCO --- ---
    KROTITEL: jo kdyz se ptas na ty odsedky at je co resit = na Bachyni kdyz se fakt cvakas (je to cvicna ferata = simuluju stejnou situaci na ferate ve velke vejsce jestli na to mam= protoze az to prijde tak uz to bez cvakani nepujde.) (jak drzet karabinu jak rychle ji precvaknout, ke vsemu to lano je tam desne tlusty takze karabina se dost casto kousne a dost HOODNE zere ruce/cas viset tam a nemoci pokracovat dal. Tzn. usek/preskok bez cvakani co bys dal za 3 sec jdes/drtis klidne 1 minutu a resis karabinu = ruce tuhnou/klepou se/umiras.

    Tady se urcite nikdo nezabije/max namoci, ale bez cvakani karabin je to looserovina co da kazdej = jako prolejzacka pro deti budiz ale jako trenink na opravdovou velkou feratu k ničemu = falešnej pocit že ten či onen zvládne Ečko.


    Z toho plyne proč oCetku :), když dojde štáva tak umět si na feratě odpočinout je také dobré potrénovat a tady nám všem dost energie docházela, kdybych se odjistil a doručkoval na konec feraty tak dobrý, ale to jsem pak mohl být klidně na zastávce tramvaje a ručkovat po zábradlí.

    Zkus si to dát poctivě na každém místě se přecvakni!!! Ten kdo feratu stavěl umístíl možná náhodou/možná to tak vždy vyjde, přecvakávací body na nejtěžší místa a uvidíš.

    Abych se přiznal 1/2 cesty zpět jsem to dal take jako prolejzačku bez jištění = ale to jen protože jsem také lůzr a neměl jsem sílu to dát poctivě. :)
    NIFREA
    NIFREA --- ---
    KROTITEL: Tak to se omlouvám, pochopila jsem to taky jako reakci na Drachenwand a ferraty v horách, ne na Bechyni, tam je to o něčem jiným.. ,-)
    SISCO
    SISCO --- ---
    KROTITEL: aha jasny :) to vypadalo jako odpoved na ty Alpy :) tak to sorac ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam