• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OTOMEVia Ferrata - podělte se se svými zážitky
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    PUPU: jsem rád, že ti to přijde zajímavé. doplníme další (Postalmklamm klettersteig, Kaiser - Franz - Joseph, .... ) hned jak si najdeme čas na překlady z němčiny.
    PUPU
    PUPU --- ---
    TLACHAC: hmm... je to mozne. kazdopadne diky za upozorneni i za clanek, zajimave to urcite je
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    PUPU: to může být způsobeno i námi a směřováním rozhovoru - zajímali jsme se o Vodní bránu z důvodu, že jde plnohodnotnou ferratu.
    PUPU
    PUPU --- ---
    WYMA: tak co se hysterie kolem ferrat na Lezci tyce, to tedy vrele souhlasim. na druhou stranu se pak clovek tezko muze divit, ze 'jednou neco placne' a pak vyhlizi dost neduveryhodne, kdyz udela neco jineho. budiz, jeho vec.
    WYMA
    WYMA --- ---
    PUPU: sice je, ale moc to nemění na tom, že ohledně kočičích kamenů probíhá zase uplně zbytečná hysterie, zejména na lezci.
    btw to zvláštní světlo...myslíš jako, že jednou něco plácnul někde, a teď je tím jako veřejným příslibem zavázán do smrti smrtící? :)
    PUPU
    PUPU --- ---
    TLACHAC: hmm... neni Cokar podepsany i pod nize zminovanou ferratou na Kocici kameny? to by jeho tvrzeni o tom, ze nic dalsiho po Vodni brane a Frydlantskem cimburi neplanuje, stavelo do dost zvlastniho svetla...
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    vždycky nás zajímalo, kdo ty ferraty vlastně staví, kolik to stojí atd. postupně jsme tedy začali jejich tvůrce kontaktovat a zpovídat. pokud je to zákulisí zajímavé i pro vás, tak první vlaštovka je zde:
    http://www.nejlepsiferraty.cz/2014/12/rozhovor-i-z-ceskych-luhu-haju-martin.html
    _TOM
    _TOM --- ---
    Před pár dny jsem se do stal na Hubertku a vyběhl si feratu na Kočičáky. Popravdě nechápu, k čemu to tam je...
    PUPU
    PUPU --- ---
    uz to neni uplne aktualni a ani se mi to sem nejak nechtelo davat, ale budiz... treba se to nekomu libit bude. video z Traunstein Klettersteig. amaterske (video i vykon) a umistene na pomalem webu, takze doporucuji stahnout a az potom prehrat. jo, a prosim nesirit, staci ostuda v uzkem kruhu ;-) kdyby neslo prehrat, je vyzkouseno, ze funguje ve VLC.

    http://pupu.cz/Traunstein_Klettersteig_2014_OK.mp4
    SISCO
    SISCO --- ---
    diky za podporu.
    az bud mit chvili ukazal bych vam foto a video kde se to stalo aby jste meli predstavu.
    Predstavte si cesticku lesem sirokou tak metr na obou stranach trava a stromy. A uklouznul na miste kde klouzal po trave a nemohl se zrovna chytit zadneho stromu pak mala skalka ale jen tak 3metry tam asi omdlel a pak se kutalel dal travnatym svahem az k hrane skaly ktera mela asi 30metru.
    Byl jsem tam v nedeli a asi 5hodin jsem sledoval procesi lidi ktere prosli a na te stejne ceste za ten den proslo asi 50 lidi. Nikdo nebyl ve strehu lidi po teto ceste sli a povidali si otaceli se v zivote by vas tam nenapadlo ze tady ceka nejake nebezpeci. Proste les, trava, stromy, svah jak nekde v jizerkach.
    PAPRIKA
    PAPRIKA --- ---
    SISCO: drž se, teď dej bacha na sebe i na rodiče ... ta zkurvená bolest tě bohužel nikdy nepustí .... bohužel vím, o čem mluvím .... drž se!
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: sileny. diky za zpravu, pozor urcite davat budem. a drzte se
    FINSON
    FINSON --- ---
    SISCO: Upřímnou soustrast :-(
    Opatrnej budu...
    OTOME
    OTOME --- ---
    SISCO: To mě strašně moc mrzí... :-(
    SISCO
    SISCO --- ---
    Kluci holky ja jsem SYPFX bracha Stepana SISCO jsem jeho jednovajecne dvojce. Ted pisu z jeho uctu protoze mam vsude jeho hesla - jako dvojce to tak mame.
    Bracha SISCO 12.10 pri sestupu z feraty Drachenwand uklouzl na miste kde byste to nikdo necekal a zemrel. Minuly patek mel pohreb. Ten kluk co spadl v Jizerkach byl take super sportovec a taky jednovajecne dvojce jednoho naseho kamarada. Strasne mlady kluci neuveritelne nahody.

    Chtel jsem to sem napsat abyste byli na ferate hrozne opatrny.
    Kdybyste videli usek kde se to stalo tak se budete chytat za hlavu jak je to mozny. Uplne rovna cesta metr siroka vsude kolem stromy a zadna skala. Ale staci uklouznout a jet pouze po travnate strani a narazit. Neni nutne letet kolmo ze skaly.
    My jsme vzdycky kdyz vylezli feratu tak vzdycky si rikali ted pozor nejvice nehod se stava pri sestupu kdyz clovek nevidi nebezpeci a to jsme si vzdycky opakovali a sli silene pomalu a opatrne.
    Takove nahode se ale neslo vyhnout. Proste neslo. Jsou pripady kdy se vyhnout lze takze - myslete na to.
    Vybaveni a jisteni mel bracha naprosto luxusni - vsechno to nejlepsi a vsude jisteny. Kolem nas prochazeli nejisteny lidi a lidi kteri nemeli feratovej set ale snuru na pradlo s karabinou.

    vzpominkovej text napsal kamarad
    Znal jsem Štěpána Šimíka | Vše o snowkitingu
    http://www.snowkiting.cz/Clanky/v/Znal-jsem-Stepana-Simika

    stejnaci navzdy a naposled | Vše o snowkitingu
    http://www.snowkiting.cz/Clanky/v/stejnaci-navzdy-a-naposled
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    KARMAPA: treba v hudy
    KARMAPA
    KARMAPA --- ---
    ahoj, nevíte někdo jestli se dá někde/od někoho zapůjčit ferratový set, nejlépe v okolí mladé boleslavi? kdyžtak pošta, díky
    PUPU
    PUPU --- ---
    SISCO: tohle je z Naturfreundsteig, coz je vystupova A/B k chate http://www.bergsteigen.com/huetten/traunsteinhaus . tam jsem na jisteni kaslal, akorat jsem si vzal tesne pod chatou blembak, protoze tam mohlo shora priletet i neco vic nez pozdrav nejakeho nadsence. taky jsme tesne predtim videli zluteho vrtulnicka, jak jde dolu s jednim a nahoru se dvema panacky. bral to docela blizko od nas...

    na samotnou Traunseesteig jsem sel pochopitelne v plne vybave a s batuzkem na svacinu, nic vic.
    JAZ
    JAZ --- ---
    SISCO: Tohle právě byl ten plán B :) Chtěli jsme původně Seewand, ale počasí bylo dost nevyzpytatelný a tam to chce mít naprostou jistotu, takže jsme se nakonec rozhodovali mezi Mahdlgupfem a Drachenem, kde by šla nějaká přeháňka přečkat líp.

    Seewand bych už letos asi neriskoval, přeci jenom jde skroro do dvou tisíc a tam se v říjnu může stát cokoliv, od deštrě přes sníh až po led, na skále by to bylo o hubu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam