• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OTOMEVia Ferrata - podělte se se svými zážitky
    CLAUDE
    CLAUDE --- ---
    Nevíte prosím, zda by šli spojit tyhle dvě ferraty Piccola Ferrata a Seekofel? Dle mapy to vypadá, že to možné je, ale nechtěl bych tam potom někde zůstat ;-). Děkuji.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SHM8: Triglav by se mi taky líbil, ale letos to vidím spíš na Škrlaticu :) Loni bylo ve Slovinsku takové blbé léto, dost pršelo. Ale bez vybavení bych si to nerisknul.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    SUN_VU_KUNG: my jsme vloni šli z Triglavu pražskou cestou dolů, což je C a to bez vybavení a s krosnou, a za pěknýho počasí se to dalo, ač jsme toho nakonci měli plný kecky.. za nějakýho fukejře bych tam ale bejt nechtěl ani za nic .)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LOPIN: Taky dík za zkušenost - nepřijde mi z mého pohledu rozumné hned na začátek zkoušet Dčko, navíc dost dlouhé, i když si to chci hrozně vyzkoušet, protože lezení po těch kouscích ve Slovinsku mě bavilo hodně, ale tam to bylo lano a sem tam kramle, jištění nebylo potřeba. Bouřku přivázaný na hromosvodu bych teda chytit fakt nechtěl :)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    SUN_VU_KUNG: My jsme to sli s pritelkyni, byla to jeji prvni ferrata, ale zase je to sportacka. No bylo to dost narocny. Ja se docela potim a jak je to na slunci, tka jsem fakt ztratil dost vody an na konci uz na chodaku jsem mel trosku krece v nohou. ale jsou tam hezky vyhledy i expozice, dve mista tam jsou mirne prevysle, jinak v poho. Bacha na pocasi taky, nam se po vylezu z druhy strany prihnala bourka asi za 15 minut a litaly blesky a kroupy jak pinpongac, fakt jsem byl rad, ze jsme meli helmy a stejen jsme meli modriny po rukach a ramanech.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Fajn, díky za rady - chci si to někde zkusit, hory mám rád, ale tohle mi přišlo na začátek už moc.
    PUPU
    PUPU --- ---
    WYMA: souhlas. navic je to dlouhy a vysoko a zaseknout se na tech lanech jeste pod zebrikama, co vedou po hole skale, by bylo HODNE neprijemne. Spitzmauer je v pohode
    WYMA
    WYMA --- ---
    SUN_VU_KUNG: jo, to už záleží na tobě :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    WYMA: díky za info, tak nějak jsem si to myslel - nemám nalezeno vůbec nic, kromě pár lan a kramlí v Julských alpách, ale tam není potřeba se ani jistit. Nerad bych se někde zaseknul s tím, že to nedám :) Ta ferrata se dá obejít normální cestou, tak to tak asi dopadne a kamarády nechám ať si lezou :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    SUN_VU_KUNG: je to poctivý d, osobně bych to jako c/d neohodnotil. pro začátečníka leda pokud má začátečník sílu, s jistotou se nebojí vejšek a půjde s ním někdo, kdo už aspoň něco šel; jinak ne. pro začátečníka vhodnější nedalekej spitzmauer.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    WYMA: jak je to s obtížností? Podle klasifikace C/D - začátečník by to asi neměl pokoušet, co? :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Ahoj, šel jste někdo ferratu Bert Rinesch-Steig v Totes Gebirge?
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    JAZ: souhlas. na tuhle ferratu sem taky vzala par novacku a mela obrovsky uspech. pekne vyhledy, da se uprostred vystoupit. a da se to i v desti:)
    Laserer alpin Klettersteig | Bergsteigen.com
    http://www.bergsteigen.com/klettersteig/oberoesterreich/dachsteingebirge/laserer-alpin-klettersteig
    kousek od Laser je u maleho jezera tato ferratka: http://www.bergsteigen.com/klettersteig/oberoesterreich/dachsteingebirge/schmied-klettersteig lezli sme ji s uplnyma zacatecnikama a prestoze pisou ze je to C, tak bych to hodnotila jako mnohem lehci. od auta je to taky 15minut.
    obe dve tyhle ferraty jsou autem kousek od sebe a daji se s prehledem dat behem jednoho dne
    PUPU
    PUPU --- ---
    a ja zaznamenavam, ze na Pastyrske stene pry maji dalsi trasy kategorie D/E a k tomu lanovy mustek. byl tam uz nekdo? ja se tam pocitam podivam tak za mesic...
    Via ferrata Pastýřská stěna
    http://ferraty.unas.cz/pastyrska_stena.htm
    BALI_
    BALI_ --- ---
    BALI_: tak sovy

    btw ve slanym uz je nova ferrata
    SVATY
    SVATY --- ---
    Děkuji všem za rady, až bude trochu čas, tak všechno důkladně prostuduju a něco vyberu :)
    BALI_
    BALI_ --- ---
    PYRO: jeptiska je prej do konce srpna zavrena.snad meni lana nebo tam neco zahnizdilo..
    PUPU
    PUPU --- ---
    PYRO: Hohe Wand je lokalita, ve ktere se nachazi asi 10 ferrat ;-) jestli myslis HTL Steig, coz byla nejtezsi a nejdelsi cesta na Hohe Wandu (nevim jak ted, nedavno tam neco pribylo), tak to je nejen silove, ale hlavne technicky obtizne. hlavne v dolnich castech, ktere jsou uz ojete jak stara d... no rekneme dalnice. byl jsem hodne rad, ze jsem si tam vzal lezecky a rukavice. treba takova Wildenauersteig je spis o moralce, neb postrada jisteni ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam