• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OTOMEVia Ferrata - podělte se se svými zážitky
    WYMA
    WYMA --- ---
    jenom teda dodám, že podruhý bych to musel vidět nemusel. je to takovej trochu disneyland.
    WYMA
    WYMA --- ---
    na postalm je ideální nastoupit tak v 7 :)
    spali jsme na parkovišti hned u vedle, v těch 7 tam nebyl skoro nikdo. když jsme se vraceli, tak už to nebylo tak pěkný.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    PUPU: postalm pry spis pres tyden, o vikendu pry total precpany :( (ale jak pisu - pry - nebyl jsem tam)
    PUPU
    PUPU --- ---
    FERU: Postalm. pripadne kolem Wolfgangsee vypadaly pekne i lezecke tereny, akorat jsou pry spis tezsi. my tam byli v zime s rodinou, tak jsem to jen mlsne obhlizel ;-)
    FERU
    FERU --- ---
    Ahoj, tenhle víkend dáváme Hollental, ten příští něco kolem Wolfgangsee. Je něco, co bychom podle vás rozhodně neměli vynechat?
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    Aho,

    nevite nekdo nahodou kde se da levne pujcit vybava na ferraty v Arcu? Neco jem vygooglil, ale pokud ma nekdo nejaky dobry tip budu rad.
    PUPU
    PUPU --- ---
    o vikendu Hohe Wand - nejake jednoduche lezeni a potom dve ferraty. Gebirgsvereins a Wildenauer. ta prvni je dost nova, prislo mi, ze to je 'obetovana' lezecka trasa, ktera uz bud prisla lezcum prilis osoupana, nebo jim tam neco opadalo. moc pekna, s jednim visutym mostikem, zelezem se docela setrilo (tedy alespon co se kramli tyce) a obtiznost urcena tak akorat - C/D odpovida. Wildenauer je klasika, ale taky zjevne predelana - jiny nastup a spousta novych kramli, prostup vertikalni jeskyni zustal, lano stale absentuje. nicmene kramle jsou vcelku blizko od sebe, pokud mate novy ferratovy set, dosahne. ja mam bohuzel stary, takze jsem se musel tak kazdy druhy krok uplne odcvaknout. to tedy nebyl uplne prijemny pocit, ale budiz. bohuzel jsem nemel ani kameru, ani fotak, takze dokumentace se nekona...nicmene vali se ji po Internetech tuny a ja k tomu mohu jen pridat doporuceni. snad jen pozor na davy, chce to vyrazit casne
    BALI_
    BALI_ --- ---
    BALI_: tak vcera slavnostne otevreli tu slanskou ferratu, brzo to asi otestuju nazivo
    SHM8
    SHM8 --- ---
    KORINKOWICZ: tady si to naklikej, chaty..ferraty ti to rozhodně všechny neukáže, ale při bližším zkoumání zjistíš, že když nepolezeš na na nej vrcholy, všude by se mělo dát dostat pěšky
    Turistika, ferraty, in-line stezky, cyklostezky, ubytování, tipy na výlety | cestydoprirody.cz
    http://www.cestydoprirody.cz/vyhledavac/

    ..je toho dost na youtube, rajceti, kterak se tam podívat i na dálku .)

    btw. my tam za tři týdny jedeme!
    PUPU
    PUPU --- ---
    KORINKOWICZ: my jsme prochazeli pouze vychodni cast Totes Gebirge, sorry. ale moznosti je urcite dost, snad nekdo jeste neco doporuci. ja bohuzel nemohu slouzit co se vlakoveho spojeni tyce, Casem Dojdes uz nejaky cas neprovozuji ;-)
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    PUPU: No tak jak to popisujes, tak uz to na nas zni moc drsne. Zase tak ostlileny lezci, abychom lezli D na ledu, urcite nejsme ;) Chcem si uzit nejaky pekny vyhledy, pobyt nahore v horach, a nejaky pohodovy lezeni. Zadny extremy ale nevyhledavame. Radi si proto nechame doporucit klidne i neco nizsiho, klidne vic mist, at je z ceho vybirat. Nemusi to byt nutne na vychode, jen bychom tam radi dojeli za rozumny peniz vlakem z Phy.
    PUPU
    PUPU --- ---
    KORINKOWICZ: http://www.prielschutzhaus.com/ . pokud pujdete Berta Rinesche, uvedomte si prosim, ze to je DOST vysoko. ted prave je na vrcholu tam na nule a ma tam snezit, takze vybaveni na snih bude nutne. zaroven je to dle meho nazoru poctive D, opravdu dlouhe a opravdu exponovane. Spitzmauer je vyrazne lehci, ale je to taky vysoko. o jinych ferratach ve vychodni casti nevim, ale mozna mezitim vznikly. pokud to chcete udelat jako prechod, docela si to uzijete - v centralni casti neni vubec nic.

    ja osobne bych radeji sel niz, nemam rad snih a led.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Ahoj. Radi bychom ted vyrazili na 3-4 dny nekam do Rakous. Nemelo by to byt moc daleko, obtiznost idelane kolem C a radi bychom celou dobu neslejzali nikam dolu. Doporucovali jste tedy ty Totesgebirge, tak jsem si rikal, ze prave to by mohlo odpovidat nasim predstavam. Co by me ale zajimalo, je, jak to v tehle koncinach vubec touhle dobou vypada s prespavanim. Co jsem koukal na predpoved a dat si to v nejakym basic stanu venku asi ani nahodou, takze to bude chtit chatu. Ty uz byvaj touhle dobou otevreny?
    CLAUDE
    CLAUDE --- ---
    Jeste poprosim, zda nemate tip na hezke taboriste v okoli, zatim jsem nasel Seewiese u Tristacher See, ale nevim, zda to za ty prachy stoji... Dekuji.
    CLAUDE
    CLAUDE --- ---
    Nevíte prosím, zda by šli spojit tyhle dvě ferraty Piccola Ferrata a Seekofel? Dle mapy to vypadá, že to možné je, ale nechtěl bych tam potom někde zůstat ;-). Děkuji.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SHM8: Triglav by se mi taky líbil, ale letos to vidím spíš na Škrlaticu :) Loni bylo ve Slovinsku takové blbé léto, dost pršelo. Ale bez vybavení bych si to nerisknul.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    SUN_VU_KUNG: my jsme vloni šli z Triglavu pražskou cestou dolů, což je C a to bez vybavení a s krosnou, a za pěknýho počasí se to dalo, ač jsme toho nakonci měli plný kecky.. za nějakýho fukejře bych tam ale bejt nechtěl ani za nic .)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LOPIN: Taky dík za zkušenost - nepřijde mi z mého pohledu rozumné hned na začátek zkoušet Dčko, navíc dost dlouhé, i když si to chci hrozně vyzkoušet, protože lezení po těch kouscích ve Slovinsku mě bavilo hodně, ale tam to bylo lano a sem tam kramle, jištění nebylo potřeba. Bouřku přivázaný na hromosvodu bych teda chytit fakt nechtěl :)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    SUN_VU_KUNG: My jsme to sli s pritelkyni, byla to jeji prvni ferrata, ale zase je to sportacka. No bylo to dost narocny. Ja se docela potim a jak je to na slunci, tka jsem fakt ztratil dost vody an na konci uz na chodaku jsem mel trosku krece v nohou. ale jsou tam hezky vyhledy i expozice, dve mista tam jsou mirne prevysle, jinak v poho. Bacha na pocasi taky, nam se po vylezu z druhy strany prihnala bourka asi za 15 minut a litaly blesky a kroupy jak pinpongac, fakt jsem byl rad, ze jsme meli helmy a stejen jsme meli modriny po rukach a ramanech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam