• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OTOMEVia Ferrata - podělte se se svými zážitky
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    PUPU: na Konigsjodleru jde o takový kousek, že bych to neřešil. Buď odsedka s karabinou nebo oblezení normálně ferratou.
    PUPU
    PUPU --- ---
    TEAREZ: kdyz ja se bojim, ze to moc nepojede. a ruckovat po lane visic na karabine mi prijde ponekud oser ;-) navic pri cene slusne karabiny kontra cene tehle 'hrackove' kladky mi to prijde jako rozumny pomer cena/legrace. pokud to ovsem bude fungovat...
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    PUPU: doporucuju si pro tyto ucely koupit ocelovou karabinu a jet to na ni a odsedce
    MIKEHO
    MIKEHO --- ---
    PUPU: tu feratu jsem prolezl.. a uplne staci ten kousek projet na odsedce... teda pokud nutne nechces kolecko na kladce...( navic se ten usek da obejit
    PUPU
    PUPU --- ---
    dotaz - kdyz si ctu popis ferraty Konigsjodler, vidim, ze tam je 'Flying Fox', ovsem bez kladky. mam pocit, ze jsem kdesi narazil i na udaj, jakeho prumeru je mistni lano, ale ted ho nevidim... kazdopadne by me zajimalo, jak pravdepodobne je, ze uspeju treba s timhle: http://www.hudy.cz/jistitka_kladky/petzl-oscillante-p02,2289.html . nechce se mi kupovat neco 'silnejsiho', protoze nevim, na co bych to jinak vyuzil, ale za ty penize myslim, ze ta sranda stoji.
    MESHUGGAH
    MESHUGGAH --- ---
    PUPU: Souhlas. Ja do toho minuly rok nastoupil ze si to probehnu s pritelkyni, a ze si dam tu tezsi variantu. Meli jsme to trochu mokre a nakonec se pritelkyne radsi vratila ja tu tezsi taky nesel :).
    PUPU
    PUPU --- ---
    musim rict, ze Kitzlochklamm u Taxenbachu je docela drsna ferrata. pry C/D, ale velka vetsina se ruckuje v traverzech v previsu, takze clovek ma ruce vytahane jak orangutan. ovsem ty pohledy dolu, to je fakt parada. plus jizda na kladce a kratky lanovy most...

    mimochodem, variantu za E/F jsem vzdal. opet ruckovani, ovsem tentokrat rovnou nahoru a castecne az do previsu. to bych ssebou musel mit nejakou opravdu peknou... rekneme motivaci, abych do toho sel ;-) jenze ja byl jako obvykle sam
    PUPU
    PUPU --- ---
    AFROMEN: tak pokud jsi atlet na urovni reprezentace, tak to asi bude v pohode ;-) pak dej vedet, jak to vypadalo...
    AFROMEN
    AFROMEN --- ---
    PUPU: Alpy samozřejmě akceptuju, a že bych se po superferate na Dachstein druhy den nehnul se moc nebojim :) diky za navrhy.
    PUPU
    PUPU --- ---
    jinak dlouhe ferraty jsou pochopitelne hlavne v Dolomitech, ale to je holt trochu dal...
    PUPU
    PUPU --- ---
    AFROMEN: misto, kde budou 3-4 CELODENNI ferraty? obavam se, ze to je mozne pouze v pripade, ze hodlas jako 'misto' akceptovat treba 'Alpy'. celodennich ferrat zas az tak moc neni. navic si dovoluji upozornit, ze pokud das treba superferratu na Dachstein, je pomerne znacna pravdepodobnost, ze se druhy den nehnes. ale zkusit to muzes - takze treba:

    Der Johann Klettersteig (Südwandklettersteig) | Bergsteigen.com
    http://www.bergsteigen.com/...eiermark/dachsteingebirge/der-johann-klettersteig-suedwandklettersteig
    Königsjodler - Klettersteig | Bergsteigen.com
    http://www.bergsteigen.com/klettersteig/salzburg/berchtesgadener-alpen/koenigsjodler-klettersteig
    Bert - Rinesch - Klettersteig | Bergsteigen.com
    http://www.bergsteigen.com/klettersteig/oberoesterreich/totes-gebirge/bert-rinesch-klettersteig
    AFROMEN
    AFROMEN --- ---
    Ahoj, jakou lokalitu byste doporučili na prodloužený víkend (4 dny)? Rádi bychom na nějaké místo, kam se dá relativně dobře dojet z Prahy (tzn. kolem 5 hodin cesty autem max), kde budou 3-4 celodenní feraty obtížnosti C+.
    WYMA
    WYMA --- ---
    jenom teda dodám, že podruhý bych to musel vidět nemusel. je to takovej trochu disneyland.
    WYMA
    WYMA --- ---
    na postalm je ideální nastoupit tak v 7 :)
    spali jsme na parkovišti hned u vedle, v těch 7 tam nebyl skoro nikdo. když jsme se vraceli, tak už to nebylo tak pěkný.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    PUPU: postalm pry spis pres tyden, o vikendu pry total precpany :( (ale jak pisu - pry - nebyl jsem tam)
    PUPU
    PUPU --- ---
    FERU: Postalm. pripadne kolem Wolfgangsee vypadaly pekne i lezecke tereny, akorat jsou pry spis tezsi. my tam byli v zime s rodinou, tak jsem to jen mlsne obhlizel ;-)
    FERU
    FERU --- ---
    Ahoj, tenhle víkend dáváme Hollental, ten příští něco kolem Wolfgangsee. Je něco, co bychom podle vás rozhodně neměli vynechat?
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    Aho,

    nevite nekdo nahodou kde se da levne pujcit vybava na ferraty v Arcu? Neco jem vygooglil, ale pokud ma nekdo nejaky dobry tip budu rad.
    PUPU
    PUPU --- ---
    o vikendu Hohe Wand - nejake jednoduche lezeni a potom dve ferraty. Gebirgsvereins a Wildenauer. ta prvni je dost nova, prislo mi, ze to je 'obetovana' lezecka trasa, ktera uz bud prisla lezcum prilis osoupana, nebo jim tam neco opadalo. moc pekna, s jednim visutym mostikem, zelezem se docela setrilo (tedy alespon co se kramli tyce) a obtiznost urcena tak akorat - C/D odpovida. Wildenauer je klasika, ale taky zjevne predelana - jiny nastup a spousta novych kramli, prostup vertikalni jeskyni zustal, lano stale absentuje. nicmene kramle jsou vcelku blizko od sebe, pokud mate novy ferratovy set, dosahne. ja mam bohuzel stary, takze jsem se musel tak kazdy druhy krok uplne odcvaknout. to tedy nebyl uplne prijemny pocit, ale budiz. bohuzel jsem nemel ani kameru, ani fotak, takze dokumentace se nekona...nicmene vali se ji po Internetech tuny a ja k tomu mohu jen pridat doporuceni. snad jen pozor na davy, chce to vyrazit casne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam