• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OTOMEVia Ferrata - podělte se se svými zážitky
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    HONZAK89: dík, 20€ / noc s Alpenverein se nam asi dat nechce. mozna zmenime lokalitu ;)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    NOISEGATE: Psal jsem sem, měli volno na náš termín. Můžeš zkusit, neni to daleko.
    weichtalhaus.jimdo.com - weichtalhaus Webseite!
    weichtalhaus.jimdo.com - weichtalhaus Webseite!
    https://www.weichtalhaus.com/
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    PAJAOVA:
    HONZAK89: díky oběma za info. to je čára přes rozpočet, nenapadlo by mě to ověřovat a na místě by to asi bylo dost nemilý překvápko.. takže zbývá nějaká chata..
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    HONZAK89: jinak jestli jdete Drachenwand o víkendu v hezkym počasí, počítej že na drátě bude 100+ lidí (nepřehánim) Vyrazil bych tak v sedm nejpozději od auta.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    HONZAK89: jinak s kempama v ty oblasti je to bidny
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    HONZAK89: aha, netusim. mas k tomu naky info?
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    NOISEGATE: To je ten kemp co uzavřeli ,ne?
    V pátek nakonec jedem Dračí stěnu, kemp u jezera.
    Snad nám vyjde počasí. https://www.youtube.com/watch?v=eUUu4M_PBZs
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    HONZAK89: tohle by mě taky zajímalo :) chystáme se za měsíc. tady je kemp údajně zadarmo: https://foxality.org/climbing/pois/accommodations/1014-campingplatz-kaiserbrunn což zvolíme asi my a budeme podnikat jednodenní vejšlapy / běhy
    PUPU
    PUPU --- ---
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Ahoj, co to spaní v Raxalpech? Je to tak kontrolovaný jak píšou? Někdo osobní zkušenost? v pátek tam chceme vyrazit a nevím, jestli nezměnit lokalitu..
    BALI_
    BALI_ --- ---
    MESHUGGAH:
    BESH:
    hele nevim, jen linkuju... snad brzo osobne otestuju ty tezsi trasy
    ale aspon se u nas neco deje ne?
    BESH
    BESH --- ---
    BALI_: To vypada spis jen jako upgrade detskyho hriste nez jako zajimava ferrata.
    MESHUGGAH
    MESHUGGAH --- ---
    BALI_: Kdopak to spáchal?
    BALI_
    BALI_ --- ---
    neco z domova
    V Nových Hamrech mají nové via ferraty | ViaFerraty.cz
    https://viaferraty.cz/clanky/reportaze/v-novych-hamrech-maji-nove-via-ferraty/
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    Pozor: od 1.1.2017 končí oblíbené tábořiště v Kaiserbrunnu v rakouských Raxalpech. Viz www.nejlepsiferraty.cz/2016/09/pozor-na-zmenu-podminek-v-taboristi-v.html
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Malý report z předminulého víkendu:

    Šli jsme za dva dny tři ferraty. První den Schmiedsteig (C), zábavná a nepříliš exponovaná ferrata s krátkým nástupem nedaleko Gosau, prakticky celou dobu v lese, takže byla trochu mokrá, den až dva po dešti nicmoc. Odpoledne jsme sfoukli Echernwand (D) - dost nevyrovnané ferrata s vděčnými výhledy na Hallstatt a přilehlé kýč jezero, většina se de v prudké skálo-stráni tak za A/B, hezký exponovaný "obrácený" žebřík v druhé půlce a dost exponované místo za D (dá se obejít B/C, ale v topu to není psaný).
    Druhý den jsme dali Drachenwand (C), což jsme uznali jako největší pecku z těch tří ferrat. Dlouhá a lehká ferrata s pecka výhledy a jedním vzdušným mostkem. Chyba byla jít to o víkendu. Davy lidí, tlačenice, čekačky. V časech deklarovaných průvodcem se to nedalo stihnout ani omylem. Hodně se mi líbil sestup krásným lesem po žebříčkách.
    Vzhledem k tomu, že to byla naše první zkušenost s ferratama (pro bratránka i s lezením obecně) to hodnotím jako podařenou akci, já kdybych nelezl, tak to déčkový místo asi nevydejchám :)

    Ještě doporučení ke kempu: spali jsme tady: http://www.camping-altaussee.com/ a můžu vřele doporučit. Fér cena, boží klid, čistý sociálky, rychlá wifi a k snídani vozili na objednávku čerstvý pečivo. Trochu z ruky, ale oproti přecpanejm "jezerním" kempům se těch pár minut navíc v autě určitě vyplatí.
    WYMA
    WYMA --- ---
    CORNELA: jako první feratu bych hlavně volil něco, kde je odměna ala zmíněnej výhled z kopce. ten drachenwand je na tohle třeba celkem dobrej, byť je to teda hodnocený taky jako c/d. ale aspon tam je ten výhled nakonec.
    WYMA
    WYMA --- ---
    CORNELA: tady je topo: http://www.bergsteigen.com/...591e0a0-6ac6-4f2e-a2d6-be103dadb59c_klettersteig_postalmklamm_topo.pdf

    po přechodu řeky tam jedno místo c/d, tomu se vyhnout nejde, máš pravdu. zbývající části, jak je mj. ta F varianta, už jít nemusíš.

    nevím, mě to upřímně přišel takovej štěk, kvůli kterýmu bych do rakouska nejezdil. takovej krátkej lunapark, nevím jak jinak to popsat. fakt těžkej tam je jenom ten konec (ten, kterýmu se jde vyhnout). ale to je samozřejmě subjektivní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam