• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORFilmová pátračka - aneb jak se sakra jmenuje??
    Radíme všem, kteří chtějí vidět, ale nedokážou si vzpomenout na název filmu. O hledaném filmu uveďte co nejvíce detailů, které si dokážete vybavit. Pokud znáte jména herců, zkuste nejdříve vyhledávání na csfd.cz.

Pro dotazy na tištěné dílo použijte spřízněný klub Literární pátračka

- Při zadávání dotazu na film napište do postu buď hledám film nebo hledám seriál. Podle tohoto pak přímo v diskuzi půjdou vyfiltrovat čistě jen dotazy.
    - Do záhlaví se zároveň budou umisťovat odkazy na aktuální, ještě nezodpovězené dotazy. Po jejich vyřešení budou ze záhlaví přesunuty na nástěnku.
    - Dlouhodobě nezodpovězené dotazy se budou z nástěnky časem mazat. Nic vám ale nebrání vznést dotaz znovu.
    - Pokud někdo film pozná/najde, dejte jasně najevo, že je to to, co jste hledali, aby mohl být film odstraněn z aktivních dotazů a umístěn na nástěnku. Palec nahoru sice potěší, ale nestačí.

Pokuste si vzpomenout na co nejvíc detailů, k hledání poslouží i pokročilé vyhledávání na IMDb nebo hledání přes klíčová slova.

V případě dotazů nebo problémů se obracejte na admina -  ID SALVATOR

A KDO HLEDÁ FILM VO KLUKOVI, CO LEKNUTÍM VYPLEŠATÍ, TAK JE TO PEANUT BUTTER SOLUTION!
    A TEN ASIJKEJ FILM S MALEJMA ROBOTAMA, ROZPŮLENÝM AUTEM A PODOBNEJMA PÍČOVINKAMA JE JEDEN Z DÍLŮ BLÁZNIVÝ MISE!
    rozbalit záhlaví
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEFTY:
    MAKROUSEK:

bezte do prdele oba dva. Uz tyden si tu melodii mumlam a nemuzu se ji zbavit :D
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    V kterým českým filmu pro dospívající byl hlavním hrdinou básnící teenager a byla tam písnička "moje milá lásko, lalalalála"
    NOHME
    NOHME --- ---
    Hledam film kde dvě skupiny tancuje streetdance. A pak se to nějak zvrtne a jeden zůstane na ochrnutý..
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    TENZO: zni to jako ocista navzdy (forever purge) 2021
    TENZO
    TENZO --- ---
    Nevi nekdo film

Reality ve meste, kde se ucastnici vyvrazduji. Jedna scena je i v supermarketu. Zena tam porodi dite behem vrazdeni.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    SALVATOR: Je to možné, matně si pamatuju, že to bylo černobílé, ale s dabingem. Podle dabingfora sice tahle konkrétní epizoda nadabovaná nebyla, ale i tak díky.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SAMMAEL: Mohlo to bejt tohle, viděno na čb televizi:

"Sherlock Holmes" The Blue Carbuncle (TV Episode 1968) - IMDb
    https://imdb.com/title/tt0699449/

A existuje verze, která je určitě černobílá, ale zároveň je taky němá:

The Blue Carbuncle (Short 1923) - IMDb
    https://imdb.com/title/tt0180558/
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Hledám film:
    Jeden z příběhů Sherlocka Holmese je o vánoční huse, ve které nálezce najde ukradený drahokam. Na ČSFD jsem to našel jako jeden z příběhů v seriálu Dobrodružství Sherlocka Holmese, díl Modrá karbunkule, ale to je z roku 1984, a já mám pocit, že jsem to viděl jako samostatný a hlavně černobílý film. Pletu se?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Nespokojení dabéři jednali s Primou, hlásají mírnou naději - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/dabing-dohoda.A140806_122610_filmvideo_ts
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    To taky může bejt důvod, proč sou některý věci v bedně každou chvíli. Je potřeba to odvysílat, aby se to vyplatilo.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    JON: Ono jde i o to, že za licenci se musí platit pokaždé. Když si to někdo nadabuje sám, tak se už příště nemusí ptát a s každou další reprízou "šetří".
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEB: To je v pořádku, mám uloženo :D
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: co já se tě staré verze nahledal... A nakonec našel 😁 jestli chceš stačí říct
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JON: Někdy taky chceš job pro svou produkci a necháš to předabovat. Těch důvodu je jistě celá řada ,)

Tím to nehajim, já třeba trpěl při hledání správné verze posledního skauta:)
    JON
    JON --- ---
    FRK_R23: praveze mi to jasny neni - ty lidi nechtej penize, dyt se da celkem lehce vycislit, o kolik prichazej, ne?

Chapu to u autorskejch del, kde bud zacalujes, nebo nemas, ale u neceho co si "obratem ruky" poridis jinak to nechapu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JON: Protože se ani jedna ze stran nechová jako ve tvém modelovém příkladu.

Ono to spíš funguje takhle.

A: Chceme koupit váš dabing.
    B: OK, cena je X.
    A: Ste se posrali ne? Novej dabing stojí Y (y = x/z, z je vždy větší než 1)
    B: Cena je X.
    A: Tak si to strčte do prdele, uděláme si svůj.
    B: Cena je X.

Jasný?
    JON
    JON --- ---
    FRDK: to s tou cenou preci nedava vubec zadnej smysl, ne?
    Mam hotovej dabing verze A - a jeho dalsi prodej me uz nestoji vubec nic. Muzu si ho teda bud nabiuchat do trenek, nebo ho prodat aspon za neco.
    Prijde nekdo, ze ho chce pouzit, a ja nastrelim cenu Y.
    On rekne - jebu te do voka, za 0.5Y si udelam vlastni s devkama a blackjackem.
    Zkontroluju si moznost, zjistim, ze neblafuje (treba proto, ze to uz 2x udelal), tak mu to prodam za 0.4Y a vsichni jsme happy:
    Ja jsem dostal 0.4Y misto cisty 0 (a navic jsem se zbavil mozne konkurence - priste by to nekdo mohl koupit od nej misto ode mne).
    On usetril 0.1Y.

Proc to funguje jinak?
    FRDK
    FRDK --- ---
    YENICK: Často se jiný dabing dělá pro filmovou verzi a jiný pro video. Občas se také film musí předabovat z důvodů neuvolnění licence, často jsou to filmy dabované v ČT, pro vysílání na komerčních stanicích bývají dabované nově.
    A často taky výroba nového dabingu vyjde levněji než koupení licence stávajícího.
    YENICK
    YENICK --- ---
    FRDK:

Pročpak ho daboval Císler, když je verze s Filipovským?

Jo! Funes dabing Filipovský
    https://www.youtube.com/watch?v=M8W5qfSggMU
    NOHME
    NOHME --- ---
    KIE: dekuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam