• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORFilmová pátračka - aneb jak se sakra jmenuje??
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Nevíte jak se jmenuje komedie, kde mafiáni někoho pronásledují a na konci honičky jim zbude méně než půlka auta?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ILTU: Já vim, neměl sem prostor pro něco důkladnějšího.
    ILTU
    ILTU --- ---
    SALVATOR: Mno, na ČSFD taky není úplně všechno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRAGED: film s nazvem Fatty's hole bych asi radsi negooglila :-)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Ale taky ne. To je presne ten dukaz, jak je generativni AI jenom prolhana mrcha :-)

O tlustém pradědečkovi (1970) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/264155-o-tlustem-pradedeckovi/prehled/

Úsměvná pohádka podle Josefa Čapka o tom, jak chytrost zvítězila nad loupežníky... Dědeček zabloudí do jedné zvláštní hospůdky, a přitom netuší, že v ní má své sídlo parta poťouchlých loupežníků v čele se strašným Lotrandem. Ti si nejprve z dědečka utahují, ale nakonec poznají, jakého v něm mají protivníka! S pomocí Holmese a Cliftona se dědečkovi podaří loupežníky zadržet. Jednu obavu ale dědeček má – co asi řekne babička na jeho pozdní příchod… (
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    SALVATOR: Vypada to tak, Gemini mi pri hledani detailu jeste nabizi :

That detail about the husband only eating fat is a crucial clue! It strongly points to a very well-known and beloved Czechoslovakian animated short film.

The film you're likely thinking of is "O tlustém dědečkovi" (About the Fat Grandfather).

It's a classic stop-motion animation from 1970, directed by Ladislav Čapek, and it perfectly matches your description of an old couple where the grandfather has an insatiable appetite for fatty foods. The film is quite charming and humorous, depicting the grandmother's struggles to satisfy his unusual diet.

This film is sometimes referred to informally as "Fatty's Hole" or similar, but the official title is "O tlustém dědečkovi."

You should be able to find it by searching for "O tlustém dědečkovi" on video platforms like YouTube.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TRAGED: Tohle bude nějaká halucinace. Vladimír lehký nemá ve filmografii nic z roku 1970 a jediná pohádka jménem Až naprší a uschne je na ČSFD sovětská z r. 1985.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TRAGED: Myslel sem si to, ale to je tak klasická pohádka, že sem vážně neměl tušení, která z těch spousty verzí by to mohla bejt. Dobře ty.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    To druhe by mohlo byt:

TRAGED
    TRAGED --- ---
    SALVATOR: To 1. je urcite O Smolickovi

O Smolickovi
    https://www.youtube.com/watch?v=g6UKlflEXco
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Hledám film, asi.

Sem na Redditu v kontaktu s nějakým Kataláncem, kterej rád jezdí do Čech a hlavně na Brutal Assault a rád by se tady nějak domluvil, Duolingo nestačí. Tak sem mu poslal pár českejch pohádek, jako Dášeňku a Trnkovu Zahradu, ať aspoň něco naposlouchá, což ho hrozně nadchlo, protože když byl malej, tak o víkendu měli v TV z nějakýho důvodu hodně pohádek východoevropský produkce. Do dneška prej pátrá po dvou, ale mně to nic neříká. Tušil byste někdo? Nemusí to bejt český, ale klidně polský, ruský, východoněmecký, čert ví. To první mi připomíná Smolíčka a Jezinky:

I recall a lot two stories in particular: one about a small kid who somehow gets lost in the woods and winds up in a cave where a group of tiny elves sort of have him kidnapped. They place him on top of a fountain that they have in their cave where the kid cries and cries. The elves are evil and they drink the kid's tears from their glasses, dancing and singing - I found it brutal as a kid, those elves were basically fine with the kid's suffering and throwing a constant party out of it. I guess the kid escaped but that part is what I have ingrained in my memory. But lesson learned: don't wander off by yourself in the woods.

There was another one about an old couple living in a small house and the husband who just refuses to eat anything but gelatin so his wife prepares that for him everyday so he keeps on becoming fatter and fatter until he doesn't fit or doesn't feel too well,not too sure how it ends. It's a cautionary tale as well that is meant to teach a lesson, like most of these stories. I've been searching for those two episodes for decades to no avail.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    TOXICMAN: Jo, to bude ono. Děkuju, a já to hledám takovejch let :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SAMMAEL:
    В зоне особого внимания (FullHD, боевик, реж. Андрей Малюков, 1977 г.)
    https://www.youtube.com/watch?v=0xqSmIBZHMM
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Hledám film:
    Mám pocit, že už jsem se na to asi ptal, ale výsledek furt nemám. Hledám sovětský film, tipuju nějaká sedmdesátá léta, o vojenském cvičení, kde se střetnou dvě armády - modří a červení. Celé se to ale nějak zvrtne, a málem vypukne regulérní válka. Pamatuju si z toho scénu, kde přistávající letadlo proletí nějakým hangárem či stodolou. A pak taky scénu:
    - Heslo?!
    - Studna, a pospíchám
    KAAA1903
    KAAA1903 --- ---
    FREELA: Tak jsou to Zero Boys....
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    TRAGED: To už mě taky napadlo
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Tak může to být i starej dobrej "Pátek 13."
    KAAA1903
    KAAA1903 --- ---
    SEKELLE: Tak jsem zkusil AI a mohlo by se jednat o The Zero Boys, ale na CSFD není ukázka. Zkusím někde najít....
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    KAAA1903: Tak už jen doporučím aby ses kouknul i na Italskou horrorovou produkci z té doby, třeba to bude něco od Lamberto Bava :) Myslím si, že by to i dle popisu byl jeho styl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam