• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOMENTKávovary - mašiny, mašinfírové a jejich spokojení cestující
    VASEKT
    VASEKT --- ---
    MOMENT: Carimali Uno - SUPER volba! Je to "P" nebo "E" ?
    KOLU
    KOLU --- ---
    sorry, ale...
    Lemongrab - UNACCEPTABLE!
    https://www.youtube.com/watch?v=lBgp3OcQUDQ
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Mašinka asi na Vás moc lowend, ale jsem začátečník, tak zatím spokojenost:


    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    KOC256: tohle mi asi neprojde, zasraný kávovar vodním kamenem není úplně chyba přístroje. Zkusím pro příště nějaký filtr

    KOLU: díky, vypadají solidně. Určitě zkusím.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JOSKA_CZ:
    rok a pul... reklamace? :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    KOLU:díky, ale moje inženýrské schopnosti končí na těch 2 šroubcích a zhodnocení stavu. Poptám raději někde v Praze servis.
    KOLU
    KOLU --- ---
    JOSKA_CZ: jinak jestli to hodlas odvapnovat, tak radeji rozebrany na dily.
    KOLU
    KOLU --- ---
    JOSKA_CZ: kdyz to odvapnis, potece to pravdepodobne jeste vic. jestli se dobre pamatuju, tak je na tom kovovym (chromovana mosaz) kolenu o-krouzek. ten bych zkusil vymenit jako prvni. joa neni od veci to pustit rozebrany, abys videl, odkud to skutecne chcije.
    jestli jsi z prahy tak dobrej vyber o-krouzku maj v ulici Jeremenkova u zastavky pod pekarkou v autodilech... joa doma mam kdyztak nahradni tesneni k pace, nevyuzity.
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám Gaggia Classic. Ccca rok starou a může za sebou mít tak 800 kafí. Snažím se jí udržovat, backflush každých pár dní, jednou za 2 měsíce čištění detergentem.

    Dneska mi začala protékat. Rozdělal jsem jí a podle všeho se mi docela slušně zanesla vodním kamenem a někde kolem pumpy začala prosakovat (fotky na http://bit.ly/X8jip2). Máte s tím někdo zkušenosti? Pomůže tady silné odvápňování nebo ve chvíli kdy to prosakuje jsou minimálně těsnění zralá na výměnu a mám to rovnou odnést někomu, kdo ví co dělá?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    a tady zminovane carimali uno bez plaste a mazzer super jolly na poslednim freezfestu
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    MOMENT: jinak aktualizace (pracovni fotodokumentace), nas ariete futurmat po rozlozeni a znovuseskladani do lepsi kondice
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TRIPLT: jednopaky, co jsou schopny vytlacit slusny espresso, v soucasny chvili ziskavaji na hodnote, diky zvetsujicimu se mnozstvi lidi, co si pripravu espresso drinku u nich v bejvaku voli jako jeden ze svych konicku. pod 10 000,- koupis vetsinou neco jako nabourany auto na nahradni dily. my jsme koupili pred rokem a pul carimali uno za 3 500,-*, ale rovnou jsme objednali pumpu za dalsich 3 000,-. to si vetsina uzivatelu (aut) nemuze dovolit, protoze nevi, proc ten motor nefunguje atd.

    tzn. plusminus 10 000,- a mas funkcni (treba i dobre repasovanej) stroj na veky; kdyz budes mit chut se o nem neco dozvedet a pak se o nej starat.
    jinak prekapavej. fakt.

    * http://s10.postimg.org/mvvan1smh/IMG_20130611_141747.jpg
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    JAKOUBEK: Oki, děkuji za radu :-)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TRIPLT: No řeší se to tu v periodách... ty příspěvky by se už měly nějak tagovat, ať se to dá dohledat :) Z vlastní zkušenosti... doma mám Rancilio Silvia a návštěvám a mojí ženě to stačí. Espresso ucházející, šlehání výborné. I když doma si dám espresso málokdy. V práci mám Rocket R58 a to už je trochu lepší. Domácí stroj s profi parametry.

    Nicméně na opravdu dobré espresso stejně chodím k profíkům (co maj ty kávovary za 200-500 tisíc a umí je používat).

    PS: Silvia má dobrý poměr cena/výkon. Po třech letech s pravidelnou údržbou jsem nezaznamenal výraznější problém. Jako jednobojlerový kávovar má třeba tu nevýhodu, že když chceš po šlehání mléka dělat kafe, musíš bojler "odsyčet", což je trochu opruz, ale dá se to vydržet.

    Dřív jsme doma mívali Gaggii Color a je to k vzteku. Této cenové hladině bych se vyhnul.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Ahoj! :)
    Rád bych poprosil o radu po jakém druhu kávovaru a hlavně za kolik se koukat. Co jsem již koukal různě po internetu, tak se dá narazit na kávovar za 2500 i klidně za 200 000... :-D
    - domácí použití,
    - očekávám od něj, že mi připraví výborné espresso (vím, je třeba kvalitní káva),
    - měl by umět našlehat mléko - pro návštěvy,
    - nechci kapsle... piji jen espresso... sem tam si ho dopřeji s mlékem, ale převážně bez... :)

    Moc děkuji za případné rady, je to pro mě Španělská vesnice...
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    KOLU: proc ne, ja na to nespecham :) hlavne aby to byla s laskou opraveno
    KOLU
    KOLU --- ---
    PRASOLET: teď jsem jednu Faemu/Ariete s dvěma manuálníma E61 hlavama rozebral, vyměnil těsnění, vyčistil a během příštího tejdne zase složím a zprovozním.
    jestli na to tedy nepospícháš... :) jinak servis coffeesource to dělá určitě taky. tyhle mašiny jsou běžně známý do posledního šroubku.
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    ahoj, mel bych dotaz na mistni osazenstvo - mate nejaky overeny servis na starsi masiny? vlastnim faemu e61 z roku 65 a potreboval bych ji trosku zrevitalizovat, odeslo tesneni v hlave, takze tece a zaroven bych byl rad, kdyby se mi na ni nekdo poradne kouknul. diky za jakykoliv tip...
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    ZABICZKA: Já jsem Catlera projel odstraňovačem vodního kamene z DM (1 pytlíček prášku na 0,5 l roztoku), a potom jsem tím prohnal asi litr a půl vody, abych měl pocit, že je to dobře vypláchnuté.
    Chtělo to taky sundat kryt sprchy a vysypat větší kousky, které se uvolnily, ale nerozpustily a zůstaly tam. Jinak se ucpávají otvory a voda stříká šikmo a sprchuje okolí...

    KOLU: Tak mohlo to bejt horší - třeba kdyby si koupila ES8010, jako mám já ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam