• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOMENTKávovary - mašiny, mašinfírové a jejich spokojení cestující




    Jde o výměnu informací okolo servisu, oprav a provozu kávovarů. Na nyxu něco podobného uplně chybí, přitom mi celé téma přijde důležité.
    O strojích a jejich úpravách, repasech atd. existují na internetu velmi rozsáhlá fóra s vysokou úrovní a plná kvalitních a podrobných informací; ale převážně americká, německá aj.
    Věřím, že se najde nemalý počet 'mašinfírů', kteří se rádi podělí o své poznatky a nápady.

    home-barista
    coffeeparts
    coffeegeek
    atd.
    *


    rozbalit záhlaví
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    KOLU: Napadlo mě ještě. Tu páru na kapučíno používám tak 2x měs. Četl jsem, že pokud páru nepotřebuješ, je možný pro kafe tlakovat kotel na jen cca 1 bar?
    KOLU
    KOLU --- ---
    TEDDYBEDDY: jop, overheating je klasika. výměna samozřejmě pomůže.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    KOLU: Vypadá to na membránu. Mašina ( Isomac tea) je zapnutá 12h denně, vypíná se akorát na noc. Pressurestat začal haprovat občas cca po 2 letech. Teď už aspoň jednou denně nechá vařit vodu, ikdyž je "navařeno" a pára začne utíkat přes pojistnej ventil. Když ho trochu poladím šroubovákem dá na pár dní pokoj. Imo už je před koncem životnosti.
    KOLU
    KOLU --- ---
    TEDDYBEDDY: Zlobí tě kontakt nebo membrána? Kontakty jsou lepší na pressostatech Sirai (jsou robustnější, ale hlasité) membrány jsou na Materu i Sirai asi podobně odolné. Nejvíce snižuje jejich životnost zapínání a vypínání. Když necháš mašinu běžet 24/7, prodlouží to trochu životnost pressostatu.
    Joa horko, a to včetně krátké kapiláry z boileru, nemají rádi taktéž. Čiliže nezakrývat vršek kávovaru, aby skrze něj mohl proudit vzduch.
    KOLU
    KOLU --- ---
    GINTA: jo, ale ten TiO2 povlak to samozřejmě zničí. Vespod je normální ocel...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Zdar. Nevíte někdo? Zlobí mě pressurestat. Mám si pořídit stejnej nebo je něco lepšího? Dikec
    Ma-Ter > Pressure Switches > XP110
    http://www.ma-ter.it/products/pressure-switches/xp110
    GINTA
    GINTA --- ---
    Ahoj, uvažuji nad 75mm titanovými mlecími kameny a napadá mě k tomu otázka. Dají se brousit?
    KOLU
    KOLU --- ---
    RATTKIN: kafe se čistí cafizou.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOLU: sítko co se strká do páky
    KOLU
    KOLU --- ---
    RATTKIN: jaké sítko? sprcha? sundat, podle druhu ucpávajícího materiálu čistit (kafe cafizou, vodní kámen kyselinou citronovou). do ničeho nepíchej.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    help! ucpané sítko. Píchal jsem do toho jehlou, jde to skrz, ale jak tam pustím tlak, znova se to ucpe. Mám tam dát kyselinu citronovou (nebo sírovou?)
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    Ahoj, naše pracoviště shání automatickou kafemašinu, která zvládne 100 káv denně a je bez zásobníku/šlehače na mléko. Mohl by prosím někdo poradit?
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    díky
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Sage = Catler = Breville. Bezproblemovost nemuzu potvrdit.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MAIMONIDES: pozn: sage = catler
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Co sage bes870?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MAIMONIDES: doma a pr lid kolem máme všichni Catler. bez problémů.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    Neříkám, že je to bůhví jaký zázrak, ale za ty peníze je to skvělá koupě.
    DATART | Pákový kávovar CATLER ES 8011 SE, stříbrná
    https://www.datart.cz/...l?utm_source=interni&utm_campaign=201807_3&utm_medium=email&utm_content=6_1
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Ahoj, můžete mi prosím někdo z místních odborníků poradit pákovej kávovar s integrovanou nádržkou na vodu(ke kávovaru neni přívod vody) do malé kanceláře tak pro 4 lidi? Ideálně co nejsnazčí údržba, spolehlivej
    a tedy maximálně tak 750 EUR.
    KOLU
    KOLU --- ---
    NYKRUK: vždycky se jedná a bude jednat o proces tříštění, žádný kameny kafe nestrouhaj. paradoxně nejhomogennější mlecí frakci produkujou válcový mlecí kameny, kde by i blbci mohlo bejt z geometrie procesu jasný, že se nejedná o strouhání.

    P.S.: tupejch i ostrejch kamenů mi prošlo rukama v posledním roce skoro sto párů, od 50 mm kamínků do Eurek Mignon po 98 mm kameny do EK43. když už se tak blbě ptáš...
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    KOLU: jak to myslíš? neviděls nikdy tupý kameny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam