• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAkomunitní práce, komunitní projekty a rozvoj sousedství
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: a uvědomuje si, že se tu bavíme o třeba 150k mrtvých? Tedy v prvním promoření, jak to bude probíhat, při dalším putování viru populací, jak dlouho nám vydrží imunita, natož jak to bude mutovat, nevíme skoro nic.
    Nemusíš se izolovat navždy, musíš izolovat lidi na 14 dní a pak všechny plošné testovat. Nemusíš ani testovat jednotlivce, stačí ti otestovat třeba stovku lidi naráz, jako to dělá třeba Izrael (po 60).
    Cesty jsou, jen se to všechno nesmí nechat jen na lidech, ale musí taky něco dělat ta banda co si říká vláda. Hezké, že sme si nandali roušky, složili se na ventilátory, respiratory a ty idioti jen čumí a kecají
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: nerikma, ze je nejlepsi, ale je to nevyhnutelna cesta. jako vetsina nemoci je to otazka meritka. pokud jsi zdravy a dokazes se dozivotne izolovat tak jsi vyhral (ned nemoci, jinak je to spis prohra). totez plati pro tvoji rodinu, partu pratel nebo celou vesnici jako je ta v italii kde jsou ted uz vsichni zdravi a jsou obklopeni zurici epidemii. dosahli toho plosnym testovanim a izolaci bezpriznakovych jedincu.
    izolovat 10M lidi, to uz by byl docela vykon i pro schopnou vladu, ktera se ridi rpeciznim planem kdyz by izolace zacala lednu. tehdy jeste byla sance. ted uz neni i kdybychom se na usi postavili, takze lepsi asi bude si to priznat i s tim ze to lidem z rizikovych skupin zkrati zivot o jednotky roku. tohle je dana vec uz je to pouze o tom jak to volicum dat PR sezrat i s navijakem a najit nahradu za termin "promoreni". imunizace zni trosku lip, ne? vsad se ze tomu tak zacnou brzo rikat.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: tak je potřeba ale říct, že to neumíme v ČR. Takže protože si umíme akorát zvolit idioty, tak se budem tvářit, že jejich neschopnost je ta správná a nevyhnutelná cesta, ok.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: abych byl presny: plosna karantena ma smysl jen kdyz je vyuzita k plosnemu otestovani cele populace. jinak jen oddali nevyhnutelne.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: no vidis. sam jsi dosel k tomu, ze to neumime. neumime testovat tak plosne jako severni korea a vladnou nam nemehla. jeste par tydnu budou vahat, protoze nemaji zadny plan a az se zacnou bat astronomickeho dluhu vic, nez umrti par duchodcu kteri tvori elektorqt vladnouc strany, tak bez koncepcne otevrou skoly a montovny a tou italii si projdeme onpar mesicu pozdeji. do te doby si snad dokazeme vyrobit svymi silami dost respiratoru a plicnich ventilatoru.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: to není pravda, jsou země které v tom potlačování byli mnohem úspěšnější než my. To že to neumíme neznamená, že to nejde.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: ne, protože se šířil mnohem menší rychlostí a nikdy se nerozšířil tak moc, jako covid. to se vůbec nedá srovnávat. ebolu se taky podařilo udržet pod kontrolou jenže jenom díky tomu, že se šíří hůř a příznaky se dostaví rychle. pokud část lidí nevyhazuje příznaky vůbec pak není žádná naděje, že se to podaří držet pod kontrolou a vylečit.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: vtipné, co třeba sars-cov-1? Ten se nepočítá?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: pokud se otevrou skoly, tak se cela spolecnost promori behem jendoho mesice. neda se s tim nic delat. jeda vec je neco nalhavat spolecnosti, aby byl klid a druha vec je, na co jsou penize a co se da technicky realizovat. protoza te "zpomalovana cesta" smer italie je presne to, co se nevyhnutelne stane a co odbornici priznavaji, ze je nevyhnutelne. lidi se bud dokonale izoluji nebo si tou nemoci projdou a pak budou mit sanci na neco jako "zvivot jako driv". neni naprosto zadna sance, ze se vsichni lidi na svete ve stejny cas vyleci.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: jasně, argumenty máš dole, argumenty máš v minimálně dvou diskuzích tady na nyxu, kde minimálně jednu sleduješ.
    Tak samozřejmě pokud to ložisko nákazy bude v zemi která to bude tutlat a následně upravovat čísla jako to dělala Čína a jako se o to pokouší naše vláda tak to tu s námi bude dlouhá desetiletí. Ale dostat každý rok nemoc která sejme X procent populace není úplně dobrý nápad.
    Jinak tohle se jede ve specializovaných diskuzích a tady to nemá asi cenu pitvat, jen je sakra nezodpovědné šířit takové kraviny, jakože to máme chytnou všichni. Stát to posral, sic se snaží číslo dokázat, že ne a teď se chce vydat na spomalovanou cestu směr Itálie...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: no a dokazes nejak argumentovat? veris, ze vsichni na celem svete zdravi i nemocni zustanou mesic doma, nenakazi se vubec nikdo a virus zmizi? protoze staci jeden jediny prenasec a za mesic to tu mas globalne zas.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: to je kravina, sorry
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: bohuzel jediny efektivni pristup je nechat populaci promorit a drzet rychlost sireni pod kontrolou tak, aby to zdravotnicky system zvladnul. i kdybychom zustali vsichni v karantene cely rok, tak se nic nezmeni a driv nebo pozdeji si cela populace nakazu prodela. neni uniku, ale samozrejme kdo si to muze dovolit necht se dozivotne izoluje ve svem bunkru.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    M4JKL05: boomera si odpusť, jsi s tím dost mimo, jestli teda víš vůbec co to znamená. Jistě ale ta chřipka má smrtnost nějakých maximálně 0,1%- tohle je minimálně dvacetkrát horsi+ 30% diagnostikovanejch má poškozené plíce a některé případy ukazují i na neurologické potíže.
    Chřipka versus koronavirus – podobnosti a zásadní rozdíly, situace k 18.3.2020, SZÚ
    http://www.szu.cz/tema/prevence/chripka-versus-koronavirus-podobnosti-a-zasadni-rozdily-k-18

    Už se na tu chřipku vykašlate, je to vážně úplně mimozni srovnání. A evidentně se ty nejrizikovejsi skupiny separovat nepodařilo a těžko se to podaří, když ostatní populace tím bude zasažená.
    Čím víc případů máš u té relativně bezproblémové populace, tím větší šanci máš, že to předají těm rizikovým.
    Prymulu nebudu rozebírat, to by bylo na dlouho.
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    LINKOS: OK boomer, doporučuju si aktualizovat čísla a zapracovat na svym strachu:
    "Když se podaří ošetřit skupinu rizikových, zbytek populace by se s nemocí měl v nějakém časovém období potkat a prokázat, že je imunní. Češi by se měli s koronavirem potkat.
    Ale ukazuje se, že koronavirem se promořuje poměrně vysoká část populace. Teď jsou první data z Itálie, vědci tvrdí, že nakažených je podstatně více, než ukazují oficiální data, že je jich možná deset milionů. Takže mrtvých není 15 procent, ale třeba 2 až 3 procenta
    Aby z dlouhodobého hlediska nedošlo k naprostému utlumení. Regulovat kategorie, které jsou rizikové, a ty uschovat.
    Není možné držet tvrdá opatření nekonečně dlouho dobu. Pokud křivka nárůstu případů bude v příštích dnech nadále lineární, jde očekávat uvolnění zákazů"
    Prymula: Změnil jsem názor. Populaci je třeba promořit - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/Sd9AE/prymula-zmenil-jsem-nazor-populaci-je-treba-promorit

    Btw. během loňské chřipkové epidemie zemřelo v ČR odhadem 1500-2000 lidí
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    M4JKL05: a jakyže plány má komunita s těmi mrtvími? Ty budem jednoduše ignorovat? A co poškození plic u 30% pacientů a neurologické potíže? No problem?
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    Doporučuju k šíření lepší nálady i ve vaší komunitě, u nás už bylo pár lidí příjemně potěšeno stejně jako já

    ZDROJ: http://pitcr.cz/.../@random48479f9993aea/1584871458_Jak_____t_spolu_a_s_virem_Covid_19_20_3_2020.pdf
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    KETHAMINA: další tipy na vzdělávání, kulturu, online knížky a divadelní představení https://www.facebook.com/kulturadoma/
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Vznikají fajn iniciativy na vzájemnou pomoc, kumuluji se třeba tady
    Veřejná skupina Dobré koro-nápady | Facebook
    https://m.facebook.com/...987022883569&anchor_composer=false&ref=m_notif¬if_t=group_comment_reply

    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    JAZZZ: u nás se můžeš stavit jen se členem, jinak nenakoupíš, ale je nás nyxáků víc :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam