• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAkomunitní práce, komunitní projekty a rozvoj sousedství
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    Nadace VIA hledá nového kolegu či kolegyni na pozici Manažer/ka komunitního rozvoje
    Hledáme nového kolegu či kolegyni na pozici Manažer/ka komunitního rozvoje - Nadace Via
    https://www.nadacevia.cz/2021/11/22/hledame-noveho-kolegu-ci-kolegyni-na-pozici-manazer-ka-komunitniho-rozvoje
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    https://sdilenedomy.cz/o-nas/ Spolek komunitního družstevního bydlení
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    Sousedská hostina v panelákové chodbě - Doma v Komořanech
    http://www.domavkomoranech.cz/deni-v-komoranech/sousedska-hostina-v-panelakove-chodbe
    NYA
    NYA --- ---
    M4JKL05: ok, díky. mapa asi stačí, zaujalo mě široký spektrum typů komunit. procesní věci znát nemusím, to je jasný, že to zůstane interní. i když popsání procesů, díky kterým některá komunita funguje, by bylo zajímavý (pokud to teda nejsou hodiny a hodiny disputací, to zvládá jen některý typ osobností:)
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    NYA: nope, jedině mapa komunit kam se budou moct zapsat a propojit se všichni kdo o to budou mít zájem
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    KCE: hehe, to asi většina a zkušenosti s nefungováním taky vítáme
    KCE
    KCE --- ---
    M4JKL05: zkusenosti mam spoustu, bohuzel vsak se zivotem realne nefungujicich komunit.. :D
    NYA
    NYA --- ---
    M4JKL05: to zní dost zajímavě. Budete z toho mít i nějaký výstupy pro ty, kdo se nezúčastnili?
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    Kdo máte více než 3 leté zkušenosti se životem reálně fungujících komunit a chtěli byste se osobně potkat se zástupci jiných komunit, sdílet a načerpat inspiraci a zkušenosti, tak se mi ozvěte do pošty. Na konec září (24.-28.9.) připravujeme vícedenní setkání komunit na konci světa (1:40 h. autem z Prahy-Černého Mostu):

    Kdo byste se chtěl přihlásit, tak mi napište:
    1) vaše komunita: doba trvání, přibližný počet členů, tematické zaměření/co máte společného?
    2) vaše osobní zkušenosti s komunitami
    3) Hlavní témata, otázky a výzvy, které se týkají života ve vaší komunitě?
    4) Čím chcete přispět k Protkání? Co byste rádi nabídli do programu (za sebe i za komunitu), pokud už o tom máte nějakou představu?

    Jedná se o soukromou akci s omezenou kapacitou, na kterou si vybíráme, koho pozveme. Aktuálně je přihlášeno už 13 zástupců z celkem 8 komunit z trojúhelníku mezi Libereckým, Karlovarským a Jihočeským krajem se zaměřením: městský sdílený co-housing, ekovesnice+pěstovači, unschooling komunita, umělecké komunity, Skauting, křesťanská komunita v sousedství. Zbývá posledních cca 7 míst.

    Více info případně přes soukromou poštu.
    IWYS
    IWYS --- ---
    ATHEISTE: Tvoříme ve Vrábsku u Písku. Jsme mladý "projekt", tedy neni hotovo. Nejlepší se na nás přijet podívat, třeba 3.-8.8. na festival Soběstatečnosti - sobestatecnost.cz :)
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    https://ipatron.cz/ Projekt Patron hledá nové dobrovolníky.

    Patron tvoří pevný bod, o který se mohou mladí dospělí po odchodu z dětského domova opřít. Nemá za úkol převzít roli sponzora ani rodiče, ale nabízí svůj čas a životní zkušenosti. Funguje také jako pozitivní vzor, průvodce každodenními činnostmi a pomáhá k úspěšnému osamostatnění – nalezení bydlení, práce a vybudování vztahu.

    Patron je dobrovolník (30+), který je trestně bezúhonný, bez problémů funguje ve společnosti a sám má za sebou osamostatnění. Patroni a patronky absolvují vstupní pohovor s psychologem s cílem ujasnit si motivace k zapojení do projektu. Po vstupu do projektu prochází školením, pravidelnou individuální a skupinovou supervizí.
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    v termínu 19.-20.8. bude v Praze další celonárodní setkání Platformy pro komunitní (sociální) práci. Komu nechodí info mailem, tak se mi prosím ozvěte do pošty, abych vás zařadil do mailing listu
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    ATHEISTE: https://www.zemesouzneni.cz/ Nová (a asi jediná v ČR) ekovesnice v Pečkovicích hledá nové členy
    ATHEISTE
    ATHEISTE --- ---
    Ahoj, víte o nějakém komunitním bydlení - ideálně na farmě nebo statku - prostě venku? Nejlépe blízko Prahy, ale není to podmínka. COVID ukázal že žití sám je největší peklo a hlavně když se není o co starat nebo s kým budovat vztahy.
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    pro všechny, kdo budujete svoje vlastní komunity, doporučuju seminář Community Building podle Scotta Pecka:
    Úvod – Communitybuilding
    https://communitybuilding.live/cz/introduction/

    Máme zkušenost v naší komunitně zaměřené vesnici a osobně jsem jedním seminářem prošel, v případě zájmu můžu sdílet zkušenosti poštou.

    "Skupina lidí nikdy ve stavu společenství nezůstává. Stále padá zpět do pseudokomunity a do chaosu. To, co charakterizuje zdravé, pokračující a udržitelné společenství je rychlost, s jakou je schopné si říct: „Podívejte, už jsme zase mimo. Musíme se zase vrátit k práci na sobě.
    ...
    Být společenstvím v organizaci není všelék. Realita stále existuje. A jak je typické i pro zdravý individuální život, ve skutečnosti je více bolesti uvnitř společenství než mimo něj. Ale je v něm i více radosti. To, co pro mě charakterizuje opravdové společenství, není, že je méně bolestivé, ale že je víc naživu.“


    V případě zájmu doporučuju přečíst celý rozhovor s autorem: https://communitybuilding.live/cz/2019/11/12/cesky-rozhovor-se-scottem-peckem/
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    Nové webové stránky Moravskoslezského kraje o komunitní (sociální) práci:
    https://komunitniprace.msk.cz/
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    Kdo byste měl zájem o akreditovaný kurz komunitní práce z Ostravské univerzity nebo znáte někoho, kdo by mohl mít zájem, prosím ozvěte se mi do pošty. Sháníme zájemce, aby se otevřel v příštím roce
    Akreditovaný kurz Komunitní práce v kontextu sociálně vyloučených lokalit / Fakulta sociálních studií OU
    https://fss.osu.cz/22541/akreditovany-kurz-komunitni-prace-v-kontextu-socialne-vyloucenych-lokalit/
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Chápu, že je teď vyhrocená doba, ale můžete si další zprávy vyměňovat v poště? Je super, že to tu ožilo, ideálně pokračujte informací, jak třeba rozvíjíte vaše sousedství?

    U nás to začalo rouškami zdarma na nastenkách ve vchodě, nákupy pro seniory a zítra nabídnu ještě bábovku. Btw.jak se zapojujete vy?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: taky z toho nejsem nadšený, ale bohužel si tím všichni projdou a někdo na to i umře a není to jen o věku (btw. boris taky nevypadá zrovna zdravě. spíš mě trochu děsí, že i olympijský plavec měl probém to rozdýchat)

    zatím má zdravotnictví ČR volné kapacity a právě proto jako první otevírají venkovní sportoviště, kde lidi pravděpdobně dostanou malou dávku viru a tak se začne s promořováním, jen o tom budeme mlčet a nebo tomu budeme říkat jinak.

    já mám sice masku s filtrem, takže na nákupu nic nechytím, o víkendu se s rodinou zdekujeme na pár měsíců na chatu, ale už jsem se smířil s tím, že tomu neuteču. a to zrovna patřím k nemalému počtu lidí, co můžou pracovat z domova. fakt nezávidím lidem, co žijou z ruky do huby a musí platit vodu, elektřinu a nájem a stát jim zabránil dělat jejich práci, kde typicky potkají denně spoustu lidí. ti to prostě dostanou a nemají jinou možnost. pozdní kapitalismus není spravedlivý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam