Dámy, přichází moment, ze kterého mám hrůzu kolik let. Potřebuju si koupit kabát.
Mám horní část těla velikosti dejme tomu 46, tlusté ruce included. A kámen úrazu, boky velikosti 50-52, v závislosti na firmě. Do toho proporčně příčetný pas, nijak extra úzký, ale prostě hruška, žádné jabko. A teď hlavní problém - nechci černou. Jako jo, brala bych fancy materiály, ideálně tvíd, hezké drobné vzorky a tak, ale jakoby když chodím dvacet let v jednobarevném flauši, můžu v něm chodit klidně další dvě dekády, neubyde mě. Jinými slovy, ráda bych byla náročná, kdyby to nebylo předem marné. Takže se spokojím s něčím prostě slušným. Ale fakt chci, aby to sedělo.
Děsím se chvíle, kdy se vypravím do krámů, kde se bude válet pár černých hnusů, co mě budou škrtit přes boky a v pase mi přitom vytvoří neforemný nafukovací balon, a do poloviny z nich se vejdu rukama jen v tenké košili, sbohem, ach sbohem teplé svetříky. A ještě to celé bude stát pět tisíc. Určitě půjdu aspoň kouknout do Ully Popken, ty její věci mi sice nikdy pořádně nesedí, ale aspoň mají tu a tam nápad. Ale nejdřív se jdu zeptat (a hlavně předem vybrečet) sem, jestli někdo má podobné trable jako já a poradil by, co vyzkoušet. Ideálně Praha a kamenný obchod - do e-shopů se se svými nestandardními rozměry fakt nehrnu.
Šikovná krejčová je samozřejmě taky řešení - ale o látkách vím úplné houby a zas nechci nechat na kabátu deset tisíc. Byť kdybych nic nesehnala, tak to bude pořád lepší než nesedící nudný černý pytel.