• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIBoubelky boubelkam
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    APRILMOUSE: Hele, takhle.... dlouhá léta jsem měla na kole sedlo, po kterém mne zoufale bolely "součástky". Strašně to bolelo, bolela ta kost pod stydkými pysky, bolelo to jak ďas. Když se mi na kolo nechtělo, protože to bolí, tak táta říkal, že je potřeba to otlačit. Asi jako chlap nemá pochopení pro citlivé ústrojí. Navzdory bolesti jsem najezdila fakt tisíce kilometrů včetně cesty k moři. (Z čech na Balt). Vždycky to po čase přestalo bolet...

a teď pozor, teď to přijde.

Předminulý rok na jaře mi moje gelové sedlo prasklo a vytekl z něj gel. A já jsem si koupila sedlo nové a hned, bez osezení, jsem se vydala na cestu k moři na jih. Z Čech do Benátek. a nebolelo to vůbec! Nebolelo to, bylo to příjemné. Chci tím říct, že dobré sedlo dělá divy. Jsem ochotná svoje půjčit, na kolo si nějakou dobu asi ještě nesednu. Můžeš si klidně na mém kole ujet pět kilometrů, aby ten výlet nebyl největší zápřah, co budeš mít.... Ale dá se to :) fakt!
    TERA79
    TERA79 --- ---
    ZUZKAOU: Je to strašný, já vím. Ale neustřihnu tomu cedulku, dokud nebude jisté, že opravdu musím. Jak jsem psala, třeba bude pršet. A pokud to budu muset obléknout, patrně to pak zkusím prodat.

Ale vzala jsem si vaše rady k srdci a nevzdala to.
    Máte všechny můj nehynoucí dík.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TERA79: to aby sis pak pořídila kolo, aby si tu tisícovku zhodnotila :-D
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Voilá!

Dámská cyklistická sukně KILPI JOLA-W černá (kolekce 2018) | hs-sport.cz
    https://www.hs-sport.cz/damska-cyklisticka-sukne-kilpi-jola-w-cerna-kolekce-2018-p231123/

Děkuji všem.
    Pokud se po 5.6.2018 neozvu... (teba bude pršet, že? ;)
    ACKO
    ACKO --- ---
    TERA79: jestli jsi opravdu rozhodnutá do toho jít, zjisti si přesně, jaký to bude terén, další past je, jaký to půjčený kolo bude mít sedlo.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TERA79: v rámci každodenního sportování jsem se rozhodla chůzi střídat 2x týdně s kolem. Tak holka, to kolo dávám max. 1x týdně (20 km jezdím po krásné, rovné cyklostezce, aby to dalo tu hodinku) protože další tři dny si léčím pipinu (a někdy i kostrč). Takže ti taky říkám - tu plínu chceš. A já si ji při nejbližší příležitosti taky míním pořídit :D
    FAITH
    FAITH --- ---
    TERA79: Nevies, ci ta agentura nema nahodou k dispozicii aj elektrobicykle? To by mohla byt cesta. Ist teren niekde okolo Blanska, tam by sa to mohlo hodit.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    TERA: holky, co ti radí ty sportovní hadry, maj recht! Ty hadry pro cyklistiku nejsou z prdele, pro fetiš cykloušů-lycroušů! Je tam ta prdelní plena, aby se zamezilo otlačkám...a jestli teda nejezdíš a půjdeš na kolo ještě frajersky za dámu, budeš si pak pipku chladit pár dnů :)))) Myslím, že frajeřit s cool hadříkama může někdo, kdo jezdí furt a má už sedinku pořádně otlačenou:)
    Jak píše Zuzka- dolů si dej ty vhodný kalhoty a přes to nahoď sukni/šaty. Jo a to, že po Berlíně jezděj holky se sukněma do půli lýtek, ty se jen projížděj na rovným terénu a jezděj tak denně! Takže uměj, aby se jim sukně nikde nezapletla. Takže doporučuju sukni po kolena (těsně pod)!
    Chápu, že se v sportovních hadrech necítíš a chceš být slušivá, ale někdy je potřeba myslet na praktické věci na úkor estetiky! :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TERA79: no jestli to bude nad 5 km, tak si pořid tyto https://www.decathlon.cz/cyklisticke-kalhoty-100-cerne-id_8354322.html#v2112839

Decathlon je prozákaznicky myslící firma s optimistickým čislováním velikostí, takže se 46 chceš L, maximálně XL.

A přes to si vezmi libovolnou ačkovou sukni ke kolenům.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TERA79: jo, jednu letitou tenisovou sukni mám na brusle, novu nemůžu sehnat. Když už je dost velká, je zas proti té původní krátká.
    Ještě můžeš koukat na golfové sukně.

TERA79
    TERA79 --- ---
    AIJA: Plasty.

ZUZKAOU: Mno, postěžovala jsem manželovi a ten mě uklidnil, že se určitě 30 km nepojede. Že se zákazníci vzbouří, mám být klidná. Tak se tu pokouším rozvíjet svůj klid.

Tenisová sukně i šaty nalezeny, ovšem nikdo nepředpokládá, že by se na kurt vrhla dáma s konfekční velikostí 46. (Teď jdu rozklikávat ty, co se mi nelíbily nebo jsou podle mého názoru zbytečně drahé).
    ACKO
    ACKO --- ---
    TERA79: pokud nejsi zvyklá jezdit na kole, nemáš na to hadry a pojedeš na půjčeným kole, tak to odpískej...fakt, nestojí to zato
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TERA79: hele na 30 km prostě chceš tu plenu... přes to třeba tři sukně, ale i tak to při nezvyku na delší trasy na kole bude nepříjemné. bez pleny to bude tortura...
    AIJA
    AIJA --- ---
    TERA79:
    Tyyyjooo, kde to děláš:-)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Ha!
    Existuje úchvatná věc! Říká se jí tenisová sukně! Jsou to kraťasy a kolem sukně, různě dlouhá sukně. A některé se tváří víc jako sukně, než sportovní potřeba.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    KLAIR: To je cesta, kudy bych se vydala. Háček je v tom, že těch 60 vybavení pro nás přiveze agentura. Pořádáme kdesi v Blansku. Jedu organizovaně s kolegy autem, bez kol. I tak zase budu poslouchat hromadu keců o kufru. Oni jedou se sportovní taškou a tou šprckou na oblek, já pečlivě šaty skládám, abych je měla co nejméně pomačkané, neudělám kuličku a po vytažení to není poznat, taky se nečešu ručníkem, však to asi znáte.

Zatím mě nic neuchvátil z toho, co tasil google. Mé nejkratší šaty jsou sice ke kolenům, ale se širokou sukní a pak mám malé černé pouzdrovky, ani jedno jsem nevyhodnotila jako vhodné.
    Zkusím ještě př. týden cestou z Vinohrad sekáče a najít sukni nebo šaty tak, abych pod to oblékla 3/4 legíny. Včera jsem si do nich vlezla a jsou mi. Mám jedny kecky a pak boty na tůry, sandále mám pouze na klínku nebo na podpatku.
    Tajaktak budu vypadat jak tydýt a ještě k tomu pojedu na kole. Já musela být v minulým životě strašná mrcha.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TERA79: co retro kolo a šaty?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    možná by byla snesitelná kombinace 3/4 legíny a tunika přes ně. Prostě aby ses cítila dobře, ale mohla vylézt do sedla.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TERA79: jo tak. Dá se vzít cyklo spoďáry (zrovna teď má tchibo) a přes to nějakou sukni, volnější, nad kolena. Ale zase zvyšuješ riziko, že při nasedání nebo sesedání se zasekneš. Tričko stačí obyč, funkční dresy nepotřebuješ. Dobře se jezdí v teniskách s běžnou podrážkou i ve sportovních sandálech. Fajn je mít dost pití (voda s citronem, dá se pít i teplá), něco na hlavu, co ale nepadá a rukavice.

A šetřit síly a do kopce si nechat pomoci.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    MAR_TINA: Loni jsme měli závody na dračích lodích a střelby, to se dá. Beach byl, ale ten občas pinkám s mužem. Kolo! Ale i tak moc děkuju, i vzdálená podpora se počítá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam