• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Jůů, Ondra Miffek a Vítek Céza :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    A totéž na Palmovce

    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Dovolila bych si 2 pozvánky za Zvonečník:

    POZITRON
    POZITRON --- ---
    cetla jsem tohle, ale abych se priznala, tak jsem to nepochopila, tak bych uvitala, kdyby mi nekdo celou situaci vysvetlil trochu polopaticky. :)
    Člen ČSSD ke kauze vyhazovů v hlavním městě: Co to Starec a Kucián vymýšlí?! | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...auze-vyhazovu-v-hlavnim-meste-Co-to-Starec-a-Kucian-vymysli-399719
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    co si myslite o tom snizovani poctu tajemniku v praze?
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    DOCKINEZ: pokud vim tak o socialnim bydleni zde v poslednich letech mluvi a vypracovava jednu analyzu za druhou prave platforma, tak moc nechapu, o cem je rec...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Velmi dobry clanek:

    Filip Outrata: Česká sociální demokracie a uprchlíci - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/21356-ceska-socialni-demokracie-a-uprchlici
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FIDEL: Jasne, takze tu mame moznost, ze bychom penize danovych poplatniku nasypali do vystavby bytu socialniho bydleni, coz by jednak pomohlo se zamestnanosti a dalo praci firmam, jednak by se to v historicky kratke dobe to vratilo statu v podobe uspor na doplatcich a ubytovanym v podobe uniku z nechutnyho socialne vyloucenyho bydleni.

    A nebo to nechame, jak to je, profitovat budou jen majitele koncentraku, a stat bude dal calovat jak vozralej milionar. Bez vyhlidek na sebemensi zlepseni, super.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    DOCKINEZ: viz http://socialnibydleni.org/...alni-bydleni-k-navrhu-novely-zakona-o-pomoci-v-hmotne-nouzi-08-09-2015

    "V důsledku předchozí novely zákona o pomoci v hmotné nouzi, který zastropoval výši doplatku na bydlení na ubytovnách na 90 % normativních nákladů na bydlení, ubytovatelé podle poznatků neziskových organizací pracujících v terénu nezlevnili ubytování. Snížení doplatku na bydlení na ubytovnách tedy vliv na byznys s chudobou nemělo. Další snižování doplatku o 22 % je proto z hlediska boje proti byznysu s chudobou neodůvodněné."

    ze je treba bojovat proti obchodu s tzv. cernym zlatem je nepochybne, ze k tomu povede zmineny nekoncepcni navrh nikoliv.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FIDEL: temi chudymi mysli autor majitele ubytoven?
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    Chce ministryně Marksová vyhladovět chudé? | A2larm
    http://a2larm.cz/2015/09/chce-ministryne-marksova-vyhladovet-chude/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: no jo, s tím reformačním zápalem je to u mne věru poslabší. V každém případě přeji všechno dobré.
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: Hořkost a zatrpklost? Na tos přišel jak? Stát Husovsky na straně pravdy evangelia není nikterak hořké, když je s námi Bůh, kdo proti nám ;) Ok, přestanu tě škádlit, asi nemáš pochopení pro reformační zápal a tak si to tak nevychutnáš :) A sem to asi nepatří. Ale zítra se chystám na pěknou ekumenickou svatbu spolužáků z Institutu ekumenických studií při ETF UK, katoličky a evangelíka, kterou slouží Honza Regner (katolík) a káže Petr Sláma (evangelík), a to shodou okolností v občasném působišti Erazima Koháka, tedy u Klimenta. A já tam budu pěkně v uniformě Armády spásy. Ekumeně zdar!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ...pro mne ma slovo pritel uzsi...

    sorry
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: clovece, jestli vy protestanti si neskodite tim, ze historickym skutecnostem neprestavate davat emocionalni naboj typu "křivda". Pak ve vas (tim nemyslim tebe osobne) nema byt tolik horkosti a zapsklosti.

    Uprimne - byl to predevsim boj o moc, nedelam si iluze, ze by se jednalo v prvnim gardu o cistotu pokladu viry. Trochu mi to pripomina spor sunnitu vs siitu; podobny blaboleni, podobna neochota uznat, ze o viru az tak neslo.

    OMO: mne v tomto kontextu prijde lepsi ten soudruh. To slovo pro mne nema pejorativni konotace, a navic pro mne ma slovo ponekud uzsi vyznam. Ne nadarmo je soudruh anglicky comrade.

    Ale to uz se montuju Ivane do jazykovedy :)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    OMO: Ctyrka, tam jsou ti lidi s heslem Fetaky od skol. Ale jsou tam i normalni lidi. Btw v Praze muzes byt clenem i v jine mestske casti.
    OMO
    OMO --- ---
    IVANA_ANAVI: OK, to jsem nevěděl. Mě se líbí spíš ten přítel, přece jen odlišuje od těch druhých. Apropos k tématu. Má cenu angažovat se v ČSSD na Praze 4? Jak to teď vypadá s poměrem sil řekněme obrodného křídla a postkomunistů/kmotrů? Stále mi v uších zní výzva JD, aby se lidé stali členy, ale nevím, jestli do toho jít. Jsem čerstvým občanem P4 (i když už tu léta bydlím) a přemýšlím, co s tím udělat :)
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: Uvědom si, že pro české evangelíky (ČCE) je křivda rekatolizace v samém středu identity. Tato církev vznikla tak, že Josef II. vyhlásil toleranční patent (se záměrem usnadnit moblilitu obyvatelstva mezi Uhry a ze Saska) a tajní nekatolíci, přežívající zbytky Jednoty bratrské, se přihlásily k jedné z povolených konfesí, tedy lutherské a reformované, která ani jedna neseděla úplně přesně. Rozdíly těchto konfesí oproti Jednotě bratrské mimochodem trefně zachycuje Komenský v Kšaftu umírající matky. No a v novém Československu, pod všeobecným vlivem Palackého a Masarykova výkladu českých dějin, se tyto konfese spojily, že jako teď už je svoboda a můžeme si říkat čeští bratři. A to je prostě to, co silně tvoří identitu ČCE. Kohák je stará škola. Oni staří katolíci taky nejsou nějak hr do ekumenismu.

    Jinak my evangelikálové tohle tak silně neřešíme protože od 16. stol. se toho odehrálo mnoho dalšího a evangelikální církve přicházely většinou odněkud zvenku, takže mají jiné nosné prvky své historie. My v Armádě spásy např. pořád řešíme spíš své zakladatele a bídu v Londýně 19. stol., než zápas o smysl českých dějin :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: hele, ja netvrdim, ze se to resit nema, ale uprimne - po tolika staletich bych cekal trochu odstup. Ale ten clovek o rekatolizaci mluvi, jako by se stala minulej ctvrtek a byla stale ziva. Nesmysl.

    Uprimne, mam zidovsky predky, ale nedovedu si predstavit, ze bych šoa resil byt jen z desetiny tak, jako protestanti resi onu rekatolizaci.

    Na "duchovni tragedii" se fakt neshodneme.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    OMO: Soudruh se taky říká. Používám to raději než označení "přítel".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam