• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    Vše o ČSSD, případně spřízněných sdruženích (Mladí sociální demokraté, Oranžový klub apod.): historie, program, aktuální dění, pozvánky na akce. Vítáme pouze slušnou diskuzi.

    www.cssd.cz
    www.mladi.cz
    www.oranzovy-klub.cz
    rozbalit záhlaví
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: Nikoli, odpor proti islámu jako takovému iracionální strach obsahuje. Islám je druhé největší světové náboženství, všeobecně přijímané a praktikované v míru, jako takové má nezpochybnitelný nárok na ochranu v rámci svobody vyznání. Výrok typu, že Fico nedopustí islámskou komunitu, jsou na úrovní Donalda Trumpa a podobných géniů.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: vyborne, takze ani odpor vuci islamismu (= islamofašismu) neni xenofobie. V poradku.
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: V obecném smyslu není. Fobie zahrnuje iracionální strach. Antifašismus je odpor proti fašismu, ne nutně strach z fašismu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: tak znovu - je antifašišmus projevem xenofobie, nebo ne?
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: V aktuálním diskurzu je řada osob nepohodlně xenofobních a zasloužili by klackem
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: ale no tak, zubata ples je pratelske (sic!) stouchnuti, xenofobie je v aktualnim diskurzu nadavka nebo klacek na nepohodlne nazory.

    Takovi antifasiste asi nejsou "fašofobove" nebo "xenofobove", nebo jo?
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: To je běžné obecné užití, něco jako antisemitismus (a taky nemusímě věcně správně rozebírat, kdo všechno jsou semité). U reakce na "cool hlášku" o "zubaté pleši" bych čekal větší jazykovou toleranci ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: nejaky pseudodiagnozy (tj. hrani si s "fobiema", ktery s fobii nemaji nic spolecneho) bych do toho netahal, s realitou se to moc nepotkava.
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: Vždyť má pravdu. A za Sobotku a jeho okolí jsem hodně rád, zvlášť poté, co jsem včera slyšel islamofobní vývody slovenského protějšku.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To je skutecne zabavne - "zubatá pleš" neco vymňoukne (resi pracovni veci v osobnim mailu), ale muze za to jeho tlustej práskač Chovanec :)

    Jaroslav Bican: Pokud by nějaký člen ČSSD měl mít problémy s uniklými emaily, je to Chovanec - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/...d-by-nejaky-clen-cssd-mel-mit-problemy-s-uniklymi-emaily-je-to-chovanec
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Gratuluji KEIKINovi k ROhlíku a jedeme dál.
    OMO
    OMO --- ---
    KEIKIN: Na to se musíme připravit? Překročil jsi hranice humanity, dej si facku a mlč.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Co se týče nedostatku překladatelů a tlumočníků, tak tady je problém různých tlačenek a známostí. Kvalifikovaných lidí je tu habaděj.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    OMO: střílet je nebo topit v moři - na to se musíme připravit. Podle některých odhadů je 60 milionů lidí připraveno přijít do Evropy. Ať už mírumilovně či násilně. Víš kolik je na světě trpících ? Kdo má nárok na azyl ? Syřan, Bangladéšan, Jezíd ? Kdo určí, kdo ještě jo a kdo ne ? Musíš vyvážit solidaritu a zajištění bezpečnosti země. Je jednoduché si do domu natahat nocležníky. Ale co s nimi, pokud nebudou pracovat, nebudou se podílet na společné domácnosti a nakonec se obrátí proti pravidlům pána domu ?
    OMO
    OMO --- ---
    KEIKIN: Zaspali, a kecy o nepřipravenosti tomu nepomůžou. Místo, abychom přijali férové rozdělení uprchlíků na principu solidarity, hrajeme si na nacionalistické zájmy. Máme tu masu trpících lidí utíkajících před smrtí a výhled je takový, že jich bude ještě mnohem víc. A řešení není říct moment, my teď nejsme připraveni, ale nějak racionálně se k tomu postavit. Jediná alternativa k přijímání je střílet je nebo topit v moři. Což by, doufám, nikdo rozumný nechtěl. Ale neodčarujeme je, jsou tu a budou.
    Na prvním místě je potřeba, aby Sýrie a Irák byly opět místem k žití. Ale to by vyžadovalo sunnitskou vojenskou kampaň proti ISIS a odstranit Asada. Ale to by se ho musel zřekout Putin... Je to zamotané a řešení v nedohlednu.

    K tomu Silvestru, to mě špatně chápeš, já jsem proti všemu opileckému řádění na Silvestra v ulicích. Neškodila by nám trocha regulace alkoholu, jako mají ve Skandinávii.

    KEIKIN: Aktuální premiér a jeho poradci jsou to nejlepší, co naše politická scéna má, aspoň jsou protiváhou populistickému baronu Harkonnenovi na hradě.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    OMO: Tak to nemáš chlapče dost informací. Chybí policisté, chybí překladatelé, chybí tajné služby, které by prověřovali původ běžence, chybí hot spoty, chybí legislativa a strategie pro inlkuzi do naší společnosti. DyŤ to že sme zaspali, přiznávají i evropští leadři. A myslím si taky že bagatelizuješ, že jjsi přesvědčený o své pravdě a nejsi schopen (ochoten) vnímat varovné signály. Bagatelizuješ výtržnosti tisíce běženců na ženách - Bůh ti žehnej člověče.
    Já jsem pro určitou formu integrace, ale za určitých podmínek a za přísnější selekce.
    OMO: máš možnost k tomu přispívat každý den. to není otázka aktuálního premiéra jeho poradců. Je to stav postkom. společnosti a není to otázka jedné či druhé politické strany. Je to spíše na morálních autoritách.
    OMO
    OMO --- ---
    KEIKIN: Blbost, máme kapacit dost, jen chtít. O Silvestru se mimochodem děje v ulicích hodně svinstva, jen proto, že některého se dopustili lidi odjinud, hned nejsme připraveni přijímat uprchlíky?
    OMO
    OMO --- ---
    KEIKIN: A jakou jako manipulaci? Český národ by potřeboval vzdělat a uklidnit, kéž bychom měli politiky jako je Gauck a Merkelová.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    OMO: Btw. Ve světle toho co se stalo například v Röszke nebo teď o silvestru v Kolíně nad Rýnem - nejsme připraveni na přijímání uprchlíků - to je prostě fakt. Nemáme dostatečný počet lidí, kteří by to celé zajistili. Já za těchto podmínek jsem proti německému modelu madam Merkel.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    OMO: ale tady nejde o příjímání uprchlíků. Tady jde o manipulaci s českým národem, o přihrávání zakázek kámošům a další podezřelé spojení.
    OMO
    OMO --- ---
    KEIKIN: Díky, moc milé čtení, vrací mi naději v ČSSD. Netušil jsem, že White Media mi může kdy zvěstovat tak dobré věci. Mimochodem též jsem "internacionální levičák, který se účastní demonstrací za přijímání imigrantů apod."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam