• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving

    Techniky vojenske prvni pomoci
    TCCC
    Care under fire
    Improvizovana medicina a prvni pomoc

    rozbalit záhlaví
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    GOBERS: to já sem..
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ERGOSUM: No ale musíš být podnikatel... :-(
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ERGOSUM: mno tak musíme losnout někoho kdo zaplatí ten litr poplatek abychom se dověděli co tam vlastně všechno je:-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    WOJTYLA: Pokud jsem tomu dobře rozuměl, nemusíš koupit celý sklad, ale vždy celou soupravu, brašnu, balení, ... , ve stavu v jakém přijde skladníkovi pod ruku.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TABORACEK: no na to se právě ptám kde by se to dalo koupit ve vetšim za náký super ceny...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WOJTYLA: A kde se to da koupit? resp. jak se takovy veci jako normalni civil ziskaj? Predpokladam ze to preprodaj obchodnikum (jako zeleny sport, excalibur army - tem spis) a pak si to koupis v krame za hromadu penez...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    by se mohlo hodit... chci si postupně udělat takovej měnší skládek zdravotnickýho materiálu pro Z cases... škoda že se todle musí koupit jako celek, ale kdybyste někdo veděli o nákým částečnym výprodeji takovejdle vecí dejte vedet...

    5. Zdravotnický a veterinární materiál
    Místo uskladnění: Bystřice pod Hostýnem

    Různé typy zdravotnických souprav, brašny zdravotnické, malá koupací souprava, přístroje destilační a křísící, stoly polní převazovací, stolky na zdravotní nástroje, nosítka zdravotnická, termoboxy, matrace vak., přístroje SPIRETA, kardioskopy, sterilizátory, laryngoskopy, manometry, teploměry, další zdravotnické přístroje, nástroje a zařízení, různé náhradní díly, spotřební a další zdravotnický a veterinární materiál.


    Armáda se ve velkém zbavuje majetku! Koupit můžete výstroj nebo nádobí za pár korun - tn.cz
    http://tn.nova.cz/...mada-se-opet-ve-velkem-zbavuje-majetku-prectete-si-co-vse-si-muzete-koupit.html
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TABORACEK: No ba právě, že jde o situaci krajní nouze... a u té platí:

    "Nejde o krajní nouzi, jestliže ... způsobený následek je zřejmě stejně závažný nebo ještě závažnější než ten, který hrozil."

    WOJTYLA: Jasně, tohle je bez debat. A je fakt, že to tady asi nemá cenu dál rozpitvávat.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Ale tady spis asi resime pokrocily techniky nez kdo je za co odpovednej nebo neni. U cizich lidi stejne zadny experimenty v ramci dnesni doby delat nebudu. Dostanou zakladni PP v nejvyssi kvalite ktery jsem schopen. Ale tim to konci.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TABORACEK: jako laik nejsi trestne odpovedny za svoje konani v ramci PP.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GOBERS: Jinymi slovy jsi ted prave popsal krajni nouzi:)

    WOJTYLA: Obavam se, ze dukazni bremeno by bylo na tobe, jako ostatne u vsech podobne nejasnych pripadu u nas v bananistanu...
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    sterilne rukavice chrania i v nesterilnom prostredi osetrovaneho i osetrujuceho.
    nesterilne ciste jednorazove rukavice chrania hlavne osetrujuceho, osetrovaneho ak ma clovek spinave ruky.

    dezinfekcia na ruky je lepsia kvapalna nez gelova (nalezy RKI/baktericidia alkoholickych a gleovych dezinfekcnych prostriedkov na ruky) a s certifikatom SZU/RKI/VAH.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    WOJTYLA: Souhlas. Napsals to líp než já. Jen mám trochu podezření, že se může svést i něco ze záchranky, nemocnice, atd.
    TABORACEK: Trénuj, ale nevraždi. :-)
    GOBERS: Větší problém by mohl být s běžně nedostupnými léčivy. Řekneš záchrance/v nemocnici, že dostal morfium a je to v papírech. "Zapomeneš" se zmínit a pacient má problém. Jsou ale chvíle, kdy to za to stojí.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    GOBERS: nikoliv ja jakozto obcan jsem konal v nejlepsim umyslu a je na soudu zda by uznal obcansko pravni zalobu na nahradu skody o trestny cin a to ani nedbalostni se jednat nemuze pokud nemas zdravotnicke vzdelani.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    WOJTYLA: V principu ano, ale má to myslím své limity. Typicky - když to přeženu - tak pokud bys někomu řezal díru do průdušnice, ujela Ti ruka a přefiknuls mu tepnu, tak by se pak muselo velmi, velmi dokazovat, že to byl nezbytný zákrok a že by se jinak stejně jistojistě udusil. Čili pokud bys první nebo jinou laickou "pomocí" způsobil větší škody, než hrozily bez ní, tak by tam ta právní odpovědnost IMHO byla...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WOJTYLA: Tak! Coz nam ale nebrani studovat na zombie apokalypsu
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ERGOSUM: Jako laik nez lekarskeho vzdelni kses neztrestny v ramci klasicke PP ve chcili kd bychom se pousteli do nejakych chirurgickych zakroku tam uz ke to asi pravne postizitelny poku by byla alternativa kvalifikovane pomoci. Pokud nebyla pravni odpovednost neexistuje.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    TABORACEK: To ovšem platí do okamžiku než nastane JAKÝKOLIV problém. A nemusí to být naše vina. Stačí možnost. Ty jsi pojištěn "na blbost" pro výkon lékařské praxe? Ublížení na zdraví, náhrada léčení, případně reoperace.
    Pokud se domníváš že jde o nezávaznou zábavu, jsi na velkém omylu.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ERGOSUM: Ja bych jen rekl, ze jako laikove (tedy lide bez prislusneho zachranarskeho a medicinskeho vzdelani) mame tu vyhodu, ze se na nas vztahuje institut krajni nouze a tedy mame volne pole pusobnosti, narozdil od certifikovaneho zdravotnickeho personalu:)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    V tomto auditku se zabýváme technikami, které nespadají do běžně chápané první pomoci. Kromě toho, že můžeme vic pomoct, neseme větší zodpovědnost za všechno co uděláme. Pokud tedy budu dělat cokoliv neobvyklého(např. zaškrcení a vyčištění ruky propíchnuté jatečním hákem), musím očekávat dotazy, jako proč jsem neměl při chirurgickém zákroku rukavice. Pokud tedy nebudu mít důvod rukavice si nevzít, vezmu si je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam