• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Skolici stredisko se nachazi kousek od Rakovnika, konkretne tady.

    Je mozne budto dojizdet na noc treba do Prahy nebo jinam, je mozne si asi najit misto na spani nekde v lese pobliz (co tak koukam, tak je to asi 2km), a je mozne po domluve prespat v tom skolicim stredisku, ale to je potreba dopredu nahlasit - takze kdo mate zajem o prespani v objektu, tak to prosim napiste v odpovedi na tento post.

    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Takze tedy situace se ma takto:
    - maximalni pocet mist neni fixni, muze nas byt i vic nez tech 15 za predpokladu ze se trochu uskrovnime, a ze si dame pozor na disciplinu, abychom se nerusili tim, ze se mezi sebou budeme bavit o pitchovinach.
    - maji tam celkem 16 zidli, takze pokud nas bude vic, mozna by nebylo na skodu si ssebou vzit neco na sezeni, kdo mate (nejaka skladaci kresilka apod)
    - temata ktera jsme tu zatim vyspecifikovali neni problem odvykladat, ale je to udajne rozsahem tak na tyden. Takze jsem Radanovi (instruktor) napsal, at se na to podiva a zkusi rozmyslet, co z toho se da naskladat do jednoho vikendu s tim, ze bychom na to potom na jare navazali treba pokracovacim kursem. Osobne mam za to, ze on to dokaze navrhnout nejlip, protoze prece jen nejlip vi co se s cim da spojit, kde by na jednu dilci vec z toho seznamu potreboval 5 hodin a tedy nema smysl to tam ted davat, a podobne...
    TUILE
    TUILE --- ---
    jn, taky sem hlasovala o termin, kterej se mi hodil vic, ale neznamenalo to, ze bych ten druhej nesla. jen se hodil mene (narozeniny v rodine stejne nemaji prednost :) )
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    OTAKAR: zatím bych to neviděl tak černé jistě bude nějaký naplánovaný "odpad" ;)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ANARCHY: Dík, zeptej se, byl bych rád. Ale nepřipadá v úvahu, že bych zase já vyšoupnul tebe :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    OTAKAR: Za to nejednoznacne formulovani otazky na termin se omlouvam, kdyz na to zpetne koukam, tak jsem tam mohl zminit explicitne at hlasujete pro vsechny terminy kdy muzete - asi jsem mel za to, ze to je jasne z toho, ze jsou 2 hlasy na osobu.
    Kazdopadne zkusim se zeptat, jestli by kapacitu nebylo mozno trochu nafouknout, a pokud ne, tak se holt sam zucastnim az priste...
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ANARCHY: V pohodě, chápu, že to děláš dobrovolně, ve svým čase, bez vidiny zisku. Jen jsem prostě chtěl vyjádřit svojí frustraci z toho, že jsem byl natěšenej na parádní akci a pak jsem byl, z mého pohledu, bezdůvodně vyšoupnut. To hlasování o termínu ani v náznaku neříká, že když pro termín nehlasuju, nejedu. Hlasoval jsem preferenčně, ale byl ochoten jet kdykoli.
    Já to tu sleduju, hlasoval jsem, a stejně mi to bylo k prdu.
    Ale to nevadí, v pohodě, třeba se někdy urodí další :)
    Stejně thumbs up, že to organizuješ.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    OTAKAR: No, ja tu vidim jen to, ze jsi napred v prvnim hlasovani o delce kursu hlasoval jen pro tridenni kurs, a k tomu jsi ex-post napsal, ze ale pojedes i na dvoudenni, a potom ve druhem hlasovani (o terminu) jsi hlasoval pro ten prvni termin a pro druhy ne uz bez jakehokoliv dalsiho komentare.

    Ja se samozrejme snazim delat co muzu, aby se ten kurs podarilo zorganizovat ke spokojenosti co nejvic lidi - ale proboha zkuste mi s tim aspon trochu pomoct trebna tim, ze to tu budete sledovat, ze budete reagovat pokud mozno vcas, a ze nebudu muset ke kazdemu cloveku ze 20 zajemcu drzet v hlave individualni podminky nebo okolnosti jeho hlasovani a zajmu...
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ANARCHY: No, hlasoval jsem pro termín, co mi víc vyhovoval a psal jsem, že je mi to v podstatě jedno, že jedu za všech okolností. Teda myslel jsem, že jedu :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    OTAKAR: No, hlasoval jsi jen pro ten prvni termin, pro ten ktery jsme nakonec odhlasovali jsi nehlasoval
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GOBERS: očekávej poptávku školeních základních exorcismů pro amatéry :)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ANARCHY: To je ale trochu voblož, vždyť jsem byl přihlášenej úplně od začátku :l
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    GOBERS: Ehh, presne proto jsem jeste kazdemu zvlast psal do posty a psal jsem ze to chci zavrit do konce minuleho tydne... :-)
    V tuto chvili to vypada ze jsme na 15-16 lidech (podle TRPASLICE) s tim, ze se muzu pokusit domluvit jestli by neslo kapacitu mirne nafouknout, a s tim, ze cekam, ze stejne se v tomhle poctu jako vzdy vyskytne nekdo, komu do toho na posledni chvili neco vleze, onemocni nebo tak...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ANARCHY: Jeeeeje, ja zapomnel odcvaknout anketu. Uz je to plne?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    VAMPYRCIK: Mira toho, jak moc pujde o nacviky nejakych cinnosti nebo situaci, a jak moc púujde o teoretickou nalejvarnu co nejvice dat je asi na nas - pokud bychom uvazovali o nejakem navazujicim workshopu/seminari/cviceni tak bych byl osobne pro spis v rovine teoreticke skoleni prolozene praktickymi nacviky nekolika malo vybranych zakladnich ukonu, a vetsi prostor pro prakticka cviceni nechat na tu navazujici akci, ale pokud budete kdokoliv pro nejaky jiny koncept, tak sem s nim a dohodneme se na nejakem vseobecne akceptovatelnem ramci
    VAMPYRCIK
    VAMPYRCIK --- ---
    ANARCHY: jo díky, počítám s tím..chci se zeptat jak moc ten kurz bude interaktivní a jak moc budeme jen sedět a poslouchat?
    STENNY
    STENNY --- ---
    ANARCHY: S tvými tématy souhlasím, doplnil bych:
    - u šrapnelových/jiných mnohočetných penetrujících poranění cizími tělesy: a) specifika vyhledání a odstranění nebo ponechání mnoha, často drobných projektilů, b) jak poznat, zda je šance postiženého vůbec zachránit (odhad pravděpodobnosti následných komplikací). + Problém odstraňování skleněných střepin.
    - asi spadá pod následnou péči, ale: péče o penetrující poranění břišní dutiny a prevence navazujícího zánětu.
    - následná péče u rozsáhlých popálenin
    - neinvazivní léčba stavů, které se dnes řeší operativně (zejména kýla a apendicitida)
    - šití ran
    - substituce léků (veterinární léčiva, průmyslové nebo analytické chemikálie - poměr risk/zisk u podobných situací)
    - injekční/infuzní podání látek - jak na to, kdy je to vhodné (resp. kdy přínos převyšuje rizika amatérského podání)
    - dezinfekce a sterilizace v improvizovaných podmínkách (operačního pole/rány i nástrojů a třeba šicího materiálu) - čím a jak, když nemůžu všechno vykoupat v normální dezinfekci.

    (Specificky zubařský kurz sliboval poptat Táboráček, současný stav neznámý.)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ANARCHY:
    Asi spadá pod "nasledna pece v pripade tezsich penetrujicich zraneni" , ale zajímala by mě diagnostika a řešení ventilového pneumotoraxu
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ANARCHY: OBL - otravne bojove latky
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ANARCHY: Termin 16.-17.12. mi ted instruktor potvrdil, takze vse plati.

    Ted je potreba dat dohromady temata a okruhy informaci co by nas zajimaly.

    Ja za sebe bych se rad dozvedel neco vic o nasledujicich tematech, doplnte prosim dalsi temata:
    - nasledna pece (po poskytnuti prvni pomoci) v pripade tezsich penetrujicich zraneni (strelne rany, zraneni srapnely, bodne rany...)
    - rozliseni kdy ma smysl se pokouset nejakou tezce poranenou koncetinu zachranit, a kdy je lepsi amputace, plus postup
    - improvizovana lecba nemoci ktere se mohou vyskytnout v SHTF situacich (tyfus, cholera...)
    - osetreni pacientu zasazenych OBL (plus jak rozlisit u kterych latek/pacientu to ma smysl)
    - diagnostika a reseni sneti
    - zakladni zubarske zakroky
    - jak resit poraneni ci zanety oci
    - jake rozsirene zdravotnicke vybaveni pro skupinu cca do 10 lidi ma smysl predem porizovat pro dlouhotrvajici SHTF situace krome prislusneho poctu IFAKu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam