• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    TALPENNY: chapu dobre ze se nekdo "riznul do prstu" stavel to turniketem, pak to dlouho neresil a pak se divi ?
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    LMAO

    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    LORD_WANG:
    To bych řek,řadě kluků a holek co se už viděj jak se fotí s puškou někde "out there" tohle totiž zjistí někdy až u soudu,taky záleží na firmě jak se k tomu postaví a dalších X věcech,klasickej postup tady nebudu rozebírat každopádně pokud někdo poskytne pomoc tohohle druhu at už tady nebo nedejbože někde venku bez lokální anebo totálně bulletproof kvalifikace,bude nějakej průser a lokální orgáni ho včas zajistí tak příjemnou zábavu :D
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    TALPENNY: hmm, dobry vedet :(
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    LORD_WANG:
    No já mám v oblasti práva 11 státnic a kolem tohohle se motám takže za mě -
    to se nestane jen teoreticky,žádnej strach.Pro lékaře/znalce bude kdokoliv pod levelem "zdravotnický záchranář" totální scum/laik a to i v případě že bude mít třeba ofiko Paramedic course z venku za nesmysl .No a v případě nějakýho průseru to dostane pěkně sežrat.

    Jsme v ČR kde ti medička z třetáku řekne že nasadit turniket je strašně komplikovaná věc kde je potřeba děsná síla a že je to učili z URNA a hrozně hustý etc. etc.,tyhle už pak "hotový" lidi budou potom třeba v pozici znalce hodnotit tvojí odbornost pro takhle "komplikovanej" zákrok.
    Každopádně kdo míní v těchhle zeměpisnejch šířkách někde neziště pomáhat jako kdokoliv jinej než ofiko záchranář -a tim myslim i CLSka z AČR atd.-tak bych si to třikrát rozmyslel,mávání nějakou TCCC "kvalifikací " ála "CLS Basic" apod.potom bude mít efekt nula.

    BTW naprostá většina kurzů v ČR je neuznatelná i venku v privátu kde je situace prakticky obdobná i co se oficiálních výmyslů v Private Security Industry ála FPOS atakdál týká a i v případě že tyhle skills někdo použije v krajní nouzi -resp. její anglosaský ij. mutaci- někde venku bude dejme tomu po přešetření uznaný že trestní odpovědnost nevznikla.
    To ale v ŽÁDNÝM případě neznamená že se na něm případnej poškozenej nebude chtít zahojit potom v občanskoprávnim řízení a může se stát že mu bude platit asi tak do smrti.
    No a Training Providers taky nemají rádi když se v kvalifikacích instruktorů-stačí nějakej papír o pár dní propadlej a je problém-lejstrech který vydávaj atakdál někdo štourá v rámci poprůserový publicity,
    situace že se někdo hojí na figuře co mávala někde jakymsi lejstrem a figuruje tam jméno firmy co poskytuje "vzdělání" třeba v oboru TCCC může bejt pro společnost konečná takže zcela správně na kurzech varujou a řada z nich je dokonce tak profesionální že se jistí nevydávánim certifikátů lemplum/troubum.
    Kéž by tomu tak bylo všude,že :)

    'http://www.realfirstaid.co.uk/mediccourses/
    :"...A Paramedic will be operating under their professional registration with the Health and Care Professions Council, in the same way that Nurses are governed by the Nursing and Midwifery Council and Doctors by the General Medical Council. The professional memberships provide them with, among other things, liability protection. Who will protect your actions? Certainly not the Training Provider.

    Are you 'qualified' to use these skills?
    No.
    Will you be employed on the strength of these skills?
    No.
    If something goes wrong, will you be liable?
    Yes
    ...
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    VAMPYRCIK: ok, sice těsně, ale do L bych se nejspíš měl ještě vejít!
    VAMPYRCIK
    VAMPYRCIK --- ---
    S4MUEL: to číslo u velikosti je obvod ruky pod prstama v palcích, čili pro xl to je cca 23-25cm? takže změřit ruku :-D
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    VAMPYRCIK: kdyby se jeden vyznal v těch velikostech... budou mi stačit L, nebo chci XL, nevíš?
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    VAMPYRCIK: 1x XL prosím.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VAMPYRCIK: M x1, děkuji :)
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    VAMPYRCIK: jednu krabičku velikost L ;)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VAMPYRCIK: Jedno Mko a jedno Lko prosím. ;)
    SWIST
    SWIST --- ---
    VAMPYRCIK: Taky bych poprosil o krabici vel. L
    STENNY
    STENNY --- ---
    VAMPYRCIK: Jednu krabici, velikost L, prosím.
    VAMPYRCIK
    VAMPYRCIK --- ---
    budu si objednávat ty prodlouzene rukavice , které používá Radan, krabice cca 180Kc..chcete někdo? a jakou velikost?
    NITRYLEX Chemo long, 100 ks, M (7-8) | Vyšetřovací rukavice |INSET: Med & Lab
    https://www.inset.cz/nitrylex-chemo-long-100-ks-m-7-8
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    JINX: Pokud se da dohromady rozumny pocet zajemcu, tak by to asi nemel byt zasadni problem.

    STENNY: Radan mi potvrdil prijem, ted zjistuje jak na tom jsou s kapacitou, zatim predbezne uvazoval o nastreleni 2 terminu na cerven a jednoho na cervenec s tim, ze pokud by se ani na jeden nenaslo dost zajemcu kteri maji cas, tak bychom potom udelali druhe kolo licitace treba s nejakym terminem v srpnu
    STENNY
    STENNY --- ---
    JINX: Netuším. Nevím, zda má v tomhle směru plány Radan, ale osobně tipuju, že pokud se to opakovat bude, tak až hodně výhledově (nejspíš ne letos, soudě podle dosavadního průběhu věcí).
    JINX
    JINX --- ---
    STENNY: Bude se prosim zase nekdy opakovat prvni cast?
    STENNY
    STENNY --- ---
    ANARCHY: Will do. Díky.

    ZÁJEMCI O DRUHÝ DÍL WORKSHOPU POSTAPO MEDICÍNY (a pouze vy), dejte prosím palec tomuto příspěvku. Předběžně předpokládejme, že časová dotace i cena budou stejné, odlišnosti se pravděpodobně dořeší za pochodu. Pokud naopak někdo z účastníků první části víte, že na pokračování jít nechcete bez ohledu na detaily, dejte mi prosím vědět do pošty, ať vím, že jste si tohle přečetli a nemá se s vámi počítat. Anarchymu to pak shrnu, ať všichni neplevelíme poštu jemu. Děkuji.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    STENNY: uff, moc jsem teď nestíhal, každopádně pokud chcete pomoct tak dejte dohromady seznam zájemců, zatím bez termínu, a já se zeptám Radana jak to vidí on s volnými termíny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam