• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving

Techniky vojenske prvni pomoci
    TCCC
    Care under fire
    Improvizovana medicina a prvni pomoc

rozbalit záhlaví
    STENNY
    STENNY --- ---
    ANARCHY: Jo, ten je skvělý. Připomněl mi ještě jednu radu od člověka z Horské: pokud má traumatické poranění někdo, kdo v zimě lezl hory atd., je mimo jiné fajn zeptat se jeho nebo kamarádů, zda nebral aspirin proti omrzlinám - kvůli ovlivněné srážlivosti.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    STENNY: Tenhle článek nalinkovaný z toho na traumamonkeys mi přijde parádní:

https://www.jems.com/...volume-39/issue-4/patient-care/trauma-s-lethal-triad-hypothermia-acidos.html
    STENNY
    STENNY --- ---
    Jak se liší hypotermie u běžné první pomoci ("odřel si koleno a když kulhal domů, spadl do studeného potoka") a u traumapacientů:
    5 Myths about Hypothermia in Trauma — Trauma Monkeys
    http://www.traumamonkeys.com/blog/5-myths-about-hypothermia-in-trauma
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    STENNY
    STENNY --- ---
    Studie ukazuje, že kombinace paracetamolu s ibuprofenem může být analgeticky podobně účinná, jako 2 mg IV morfia.
    https://nextgencombatmedic.com/2018/01/03/the-pain-pack-is-as-good-as-morphine/
    STENNY
    STENNY --- ---
    VAMPYRCIK: Přihlášení na zubařský kurz: ALDARION, ANARCHY, BAAL, DIMS, GONDAR, ISCH, NAVARA, RAEL, SWIST, TABORACEK, TRPASLICE, WRIGLEY. Náhradník: GOBERS.
    VAMPYRCIK
    VAMPYRCIK --- ---
    NAVARA: já to chápu, ale na mobilu se na to nepodivam
    STENNY
    STENNY --- ---
    VAMPYRCIK: Seznam lidí jsou pluska u tohoto příspěvku STENNY . Gobers je přespočet a tudíž náhradník.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VAMPYRCIK: bylo to podle plusek a to tam nemáš :o
    VAMPYRCIK
    VAMPYRCIK --- ---
    STENNY: hele a můžeš sem dát nějakej seznam lidí kteří se závažně přihlásili? já vůbec nevím jestli jsem se přihlásila
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LA_PIOVRA: Ja vim, ale a) jsem chtel ty vojenske casti, b) to, co pouzivam v praxi chci mit po ruce fyzicky

Ale jinak civilni verzi si sosnete tady: http://b-ok.cc/book/2925414/b34d79
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Nechci praskat, ale "civilni" verze je k nalezeni pres Library Genesis:)
    STENNY
    STENNY --- ---
    NAVARA: Aha, dostupnost e-booku jsem nekontroloval.

Ohledně rozdílu si odpovím sám - Military edition má navíc cca 200 stran o poskytování pomoci ve vojenském kontextu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STENNY: Zahlédl jsem ty možnosti - vesměs to neměli skladem nebo měli nějakou starší edici (mj. bez ebooku). Celníky za tebe řeší DHL (bez poplatku, předplaceno u Amazonu), tj. je to jen o tom 10% DPH na knihy.
    STENNY
    STENNY --- ---
    Pokud se někdo chce vyhnout celníkům, dovoluji si upozornit, že se to dá koupit i v českých E-shopech a cena je často taky těsně pod 2000.
    Spíš by mě zajímalo - ví někdo, jak přesně se liší civilní a military edice?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ALDARION: R byl také celkem překvapen, jak šli s cenou dolů, když jsem u něj ověřoval autenticitu materiálu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ALDARION: Poštovné $13 a celníci $9, doručení dva dny včetně celníků - tam fakt moc není co šetřit :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    NAVARA: Asi tak. Při ceně $500 by to za tu práci stálo, to je už dost pálka, ale $70 za tu práci už asi nestojí. 2000 Kč mi za takový špalek přijde jako docela příčetná cena...

Ale nemám nic proti tomu se domluvit a objednat si víc kusů najednou s jedním poštovným, jednou cestou na Klamovku... Celníci se v tom budou hrabat tak jako tak.
    Klidně to zorganizuju, pokud se teď během nějaké doby někdo ozve, že by se chtěl přidat. Jinak si jí pořídím sám. :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SWIST: Odborné masterbooksmithem rozlepit a pak zase zpět slepit :o

I když - vyjde to i s poštovným pod 2k, což tisk ze skenu a svázání barevné obrázkové knížky s 900 stránkama asi jentak nedá...
    SWIST
    SWIST --- ---
    NAVARA: Jasně, ale to je pak o tom tu knihu celou rozkuchat..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SWIST: To ti udělá automatický podavač - jednou za 50 stránek přijdeš založit nové a jen klikneš na tlačítko. Akorát, proč to skenovat když je k tomu ebook? :o

Each new print copy of PHTLS: Prehospital Trauma Life Support, Military Edition also includes an access code that unlocks a complete eBook and videos.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam