• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving

Techniky vojenske prvni pomoci
    TCCC
    Care under fire
    Improvizovana medicina a prvni pomoc

rozbalit záhlaví
    STENNY
    STENNY --- ---
    WRIGLEY: Čím dřív, tím líp - Miki to musí objednat. Pevné datum bohužel nezná ani on sám.

TABORACEK: Kdo to nechce celé, ať mi pošle zprávu.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    STENNY: do kdy to potřebuješ vědět? Přiznám se, že je to celkem dost peněz, takže celé určitě ne, možná po kurzu, až budu vědět co s tím :-)
    STENNY
    STENNY --- ---
    Mikiho nástřel zubařské sady s cenami:

Vyšetření
    * Zrcátko………………………………………………………………………150
    * Sonda – pátradlo……………………………………………………….150
    * Pinzeta zahnutá zubní………………………………………………..200

Ošetření kazu
    * Exkavátor………………………………………………………………….350
    * Provizorní výplňový materiál……………………………………300
    * Devitalizační pasta – namíchat v lékárně! Cena ………..??
    Varianta Depulpin,firma Voco, není k sehnání.

Lokální anestezie
    Něco se najde, sem to z logických důvodů psát nebudu, kdyžtak zpráva, ale věřte Mikimu, že ví, co dělá. Cena chemie i jehel/stříkaček dohromady cca do 400 kč.

Extrakce
    * Kleště univerzální horní……………………………………………..500
    * Kleště univerzální dolní……………………………………………..500
    * Bajnova páka…………………………………………………………….400
    * Skalpel rukojeť kov…………………………………………………….100
    * Skalpel výměnné čepelky 1 kus……………………………………5

Šití
    * Jehelec……………………………………………………………………….1000
    Asi se dá sehnat levnější, pokud to nespěchá .
    * Šití jednorázové jehla a 40 cm nylonu, 12ks………………..700

Sušení sterilní
    Lepení ran
    Rukavice
    Obvazový materiál

Celkové náklady cca 4500 CZK

Není to úplně levné, takže ty, kdo sadu chtěli, požádám ještě o jedno potvrzení palcem tomuto příspěvku. Díky.

P.S.: Vyhněte se objednávkám typu "vzal bych si položky A,D,T,R,X,Y a Z, ale zbytek ne." Není prostor každému složit custom sadu nástrojů. Pokud už mermomocí nechcete všechno, objednete si aspoň "okruhy" - tzn. třeba "chci jen vyšetření, ošetření kazu a šití."
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    JINX: Je to v místě, kde mám zuby trochu nakřivo, a bylo po půlnoci :D

STENNY: Preppeři v zácviku to mají těžký :D
    STENNY
    STENNY --- ---
    Hlasování dopadá jasně, pište si do kalendářů zubařský workshop 30.3. Detaily budu průběžně dodávat.

TRPASLICE: Správný prepper si nemá důvod říct "Hm, ty tenčí mi už došly" :))
    JINX
    JINX --- ---
    TRPASLICE: to moc nechapu jak to tam muzes takhle narvat. Ja mam co delat aby se tam ten kartacek vubec dostal i kdyz mam spravnou velikost :( a treba Curaprox ty mam v jednom kuse ohnute - leda ze bys pouzivala nejake specialni neohybatelne kartacky :)
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    Musím se podělit o trapnou historku, je taková tématická :D Již jsme se dozvěděli, že správný preper neohrnuje nos nad mezizubním kartáčkem a má zubní hygienistku. Tak já bych k tomu ráda přidala, že správný preper také dbá na to, jakou velikost mezizubního kartáčku mu hygienistka doporučí :D Takhle si večer říct: "Hm, ty tenčí mi už došly, tak já to všechno vezmu tím silnějším [mám používat dvě velikosti podle zubů]..." je fakt blbej nápad :D To by jeden nevěřil, jak lehko se taková věc zasekne a jak zatraceně blbě to jde ven. S hrůzným pomyšlením na zubní pohotovost na Karláku jsem se skoro plazila pro štípačky :D
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    STENNY: great, soupravu bych bral a doodluju se na 30.3...odkaz na hotovy video/fotky ma asi tejden v mejlu ke schvaleni, ale nereaguje, nebudu ho urgovat kdyz nestiha, neni to aktualne dulezity.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    STENNY: Kveten je blbej, pac jsou tam ty svatky (teda hlavne pro me, pac jsem pryc:)

STENNY: Naradi beru, i kdyz workshop bude v terminu ktery mi nevyhovuje.
    STENNY
    STENNY --- ---
    Dejte palec, kdo máte zájem o to, aby pro vás dal Miki dohromady soupravu zubní první pomoci (včetně nástrojů), kterou byste si od něj rovnou mohli koupit. Nejde o závaznou objednávku, jen potřebujeme zhruba znát zájem.
    STENNY
    STENNY --- ---
    SWIST: Uvidíme podle počtu přihlášených - pokud to bude rovnocenné, tak 30.3. (a to je myslím i lepší kvůli tomu, abychom to neměli půl roku po úvodu), pokud víc lidí může 4.5., tak to prostě bude v květnu.
    SWIST
    SWIST --- ---
    STENNY: 30.3 bohužel nemůžu, mám na celý víkend akci kterou organizuju.. Ale Pokud budu takhle jediný, tak pochopím pokud to na ten termín spadne když to Mikimu sedne lépe.
    STENNY
    STENNY --- ---
    WRIGLEY: Jen sobota. Dva dny teď z Mikiho vyrazit nelze.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    STENNY: hele a 30. znamena jen sobota nebo az do nedele, jak jsme se bavili na konci predchoziho kurzu?
    STENNY
    STENNY --- ---
    Mám dva možné termíny na pokračující zubařský workshop - 30.3. a 4.5. Miki je teď ve značném časovém presu, takže tohle jsou jediné možné termíny až někdy do půlky května. Preferoval by 30.3., takže pokud to jde, vyjděme mu vstříc.
    Hlasování zde https://doodle.com/poll/tem56ingpqvbfhyq .

Lokace jako minule, čas i cena se ještě bude ladit. Ale rozhodně to bude obsažnější a s praktickými cvičeními.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    STENNY: anarchy se tvaril, ze se na to podiva.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Ja si tu vybavu koupim klidne sam po vlastni ose, ale prijde mi praktictejai, kdyz se dohodnem a objedname to u mikiho vsichni najendou a pekne mu to zalepime v hotovosti abysme ojebali burese a jeho eet
    STENNY
    STENNY --- ---
    Dík všem za podrobnou zpětnou vazbu, vezmem ji v úvahu :)

BTW, už někdo rozchodil ten NAEMT login od Radana? Protože mně to pořád nejde, trvá to už měsíc a dost mě to přestává bavit.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    STENNY: parada, zahrnovalo to i pro me podstatny postapo varianty "profi zubar neni a nebude"...jestli ji v garazi jeste najdu, priste vemu tu svou low_grade aliexpress sadu na trhani zubu ;) protoze chci mit aspon minimalni level "umim nekomu vytrhnout zub"...a se zbytkem nas pozdeji snad zachranej zubari s vrtackama na 12v/slapacich kolech ;)

bylo by prima, kdyby se podaril dat dohromady seznam tech esencialnich veci..to snad pujde pak zkompilovat z videa. nebo jestli to jeste nekdo mate cache, nahodte ;) ...a pak pujdu na nakup do meho oblibeneho obchodu ;)
    Buy dentist set and get free shipping on AliExpress.com
    https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20190210122725&SearchText=dentist+set

...echo pro pripadny rozumbrady ohledne nakupu tehle veci od cinana a tedy ohledne nezarucitelny kvality: ta trhaci sada me tam tenkrat stala asi $60-80 dolaru. jinde stoji nasobne vice = proste bych do ni pro strycka nahodu nesel. a to samy plati i o tom dalsim hardware...tedy pro sebe to beru tak, ze je lepsi mit cinana nez nic ;) zaroven jsem pripravenej na to, ze miki rekne, ze temahle cinanskejma klestema by nikomu na zub nesahl. no ale kdyz to muze byt sroubovakem/svycarakem, tak mozna nejspis nebude tak zle ;D

btw video zpracuju az po jobu (cca 7-14dni), mikimu to pisu.
    SWIST
    SWIST --- ---
    STENNY: Za mě taky super.. Jako úvod to bylo fajn a rozhodně se těším na případné pokračování. Jak bylo již zmíněno níže, začátek by bylo fajn posunout tak aby byla návaznost na vlak a rozhodně by byla fajn větší časová dotace. Kor pokud bude i třeba praktická ukázka.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ANARCHY: Mozna jeste jedna vec ktera mne napadla, a to jestli a jak uspesne bude pri nejakem improvizovanem zubarskem zakroku fungovat analgezie kombinaci Paralenu a Ibuprofenu (nebo neceho jineho co se da sehnat i transportovat bez potizi se zakony) v pripade ze lokalni anestetika typu (novo/izo/mezo...)kain (ktera jsou na recept) nebudou dostupna, a jestli se da pouzit sedace napr. pomoci bdz (predpokladam, ze ani pacient nebude v takove situaci moc v pohode)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam