TALPENNY: nie, vacsina ludi, co poznam, nepotrebuje ziaden certifikat, ziadne odborne potvrdenie. Oni len chcu vediet, chcu to vediet z vlastnych pohnutok, na rozsirenie skillsetu, na rozsirenie vedomosti o problematike (ktora medzi beznou verejnostou casto konci pocas absolvovania autoskoly, ci po absolvovani skusok na zbrojny preukaz), su to casto sportovo zalozeni ludia, cyklisti, lezci, turisti, sportovi strelci, ktori citia potrebu sa dovzdelat.
Ja sam sa nepovazujem za odborne zdatneho (a je mi jedno, ako ma vnima okolie), nikdy som na ziaden kurz nesiel s vidinou certifikatu, mne staci veci vediet, rozumiet a zlepsovat. A okolo seba mam ludi s rovnakym mindsetom.Jasne, ze do toho neratam ludi odborne sposobilych, profesionalne sa tomu venujucich, ale aj ti uprednostnia kvalitny workshop s kvalitnym instruktorom pred nejakou A4 s vlastnym menom. Ine je to pri odbornych skuskach, samozrejme, najma ak su povinnou sucastou profesie, ale to je ina tema.
Suhlasim, ze vseobecne je naozaj problem s kvalitou instruktorov a kurzov, predovsetkym v pripade, ze tych kurzov je pretlak a je tazke sa v nich vyznat. Aj preto som sa ozval.