• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    SPECZ: Nemela by byt hloubka stlaceni(a tim objem vzduchu) nastavitelna? Pridat tam H-mustek a mrdlat doprava/doleva podle stavitelnyho dorazu?
    Jinak, pokud je ventil na ambuvaku, tak je to blby, protoze hadice.
    V neposledni rade to chce dodelat zvlhcovac toho vzduchu.
    STENNY
    STENNY --- ---
    SPECZ: A já sem jdu házet dotaz, jestli už někdo zkoušel stavět nějaký z opensource ventilátorů :) Měls mě napadnout. Z čeho je ten motor?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Chm, nitrylex chemo nejsou skladem - přitom ostatní typy vesměs ano, žeby šly do státních rezerv?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    NAVARA: Ten uz tam mame - je soucasti toho ambuvaku okolo kteryho to stavime.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SPECZ: teď ještě ventil, aby pacienta nepřefoukli :)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Tak už nám to dejchá !
    Ultrapunkovy plicni ventilator
    https://www.youtube.com/watch?v=dwmzxHej0c8
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    TABORACEK: "Ac on Gondarovi nevim vubec nic, tak tezko soudit,..." = asi ses upsal, ridic zachranky nejsem.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    GOBERS: ted se to teda uplne nehodi, ale je realna nejaka akce s turnikety? Docela me to zaujalo a pokud je budes stejne mit rozbalene, tak bych se rad podival, jak to funguje...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TALPENNY: Řeči o neexistenci rozdilovych zkoušek NAEMT TCCC -> AČR CLS si schovej na koledu. To bych s dovolením řešil spíš s maj. Kubišem ve Vyškově, jo, můžu? Nebo Ti na něj mám dát číslo a Ty mu to takhle hezky vysvětlíš... :-D
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    TABORACEK: Kdo tu mluvil o české armádě ? :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SPECZ: Ano, zachranari (dnes uz ti Bc, drive jeste DiS) pripadne dokotori maji v armade nejakou hodnost a neposilaji je do prvnich linii, na to jsou CLS:)

Ovsem EMT v ceske armade neznamena vubec nic pokud vim. Proto me zajima tan honba za razitkama, ktere jsou vicemene nepouzitelne minimalne v ceske kotline. Ac on Gondarovi nevim vubec nic, tak tezko soudit, ale zivot ridice zachranky je dost trapnej podle vseho.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    TABORACEK: Tipnul bych že pro některý práce v zeleným tenhle papír bude znamenat buď příplatek, nebo vůbec nutnost k přijetí :-)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    respiratory: dikes vsem za tipy ;]

STENNY: heh, to bude reseni, toho bednu mam, tak to vyfasujou ;]...jeste jsem tenkrat k tomu armadnimu skladu nebo co to bylo na inzerat posilal tatika, protoze to mel bliz z chalupy...nechapal, ale vyzvedl;]

...puvodne to mam na nejakej pripadnej nutnej rodinnej vejlet zkrz "riot" mesto. jak tak googluju, tak filtr v cm-4/m10 (mam vsehochut) vydrzi tak 5 hodin. jestli ty oldskoolovy filtry k tomu (nektery cm-4 tak ze 60 let tusim) k necemu jsou, je vec druha;]

TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TALPENNY: a proc si teda chces porizovat EMT kvalifikaci? Jako jestli te to zajima, tak ti to razitko k nicemu neni a tudiz je to EMT o to vic nesmyslny... Bc. zdravotnicky zachranar je mezinarodne uznavana kvalifikace, takze minimalne v evrope muzes nasednout do sanitky kdekoliv. Zajimava muze byt prace na ropne plosine nebo nejaka takova podobna adrenalinovka.

Prazska zachranka zachranarum nedava uplne tak marny penize, ale asi by me taky nebavilo vozit vozraly dementy kazdej den...
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    TABORACEK:
    Víme a českej právní řád s kvalifikacema ála zdravotní sestrák atd. mě neinteresuje,stejně tak mě netrápí co se tu soudruzi blahosklonně rozhodnou uznat nebo ne,colleges mj. v USA nabízí ofiko EMT za asi 6 neděl záhulu se zkouškama, známýho kolegové z firmy to dělali na nějaký v UK místo dovolený,žádná online mrdka nebo tak něco.Nejsem šílenec abych se kvůli jednomu papíru mrdal roky někde na VŠ nedejbože jako řidič-podržtaška zdravotních sestráků,jako jestli to někdo chce studovat a dělat tady jako povolání přeju pevný nervy,hroší kůži a good luck :D
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TALPENNY: neni EMT jako jako zachranar. EMT je kvalifikace ktery cesky pravni rad nezna, nejbliz je tomu asi ridic vozidla ZZS, ktery ma podobne pravomoci, cca rocni rekvalifikacni kurz a 300 hodin praxi v nemocnici. Mimochodem, kdyz najdes kurz ridice ZZS ktery bude mit volne misto driv jak za 3 roky, tak mi dej vedet. V kazdem pripade bejt ridic ZZS je uplna picovina, protoze si s tebou kazdy ucho ktery si rika zachranar bude vytirat prdel.

Zachranar je dneska bakalarsky studium, ktery pri vhodnem vyberu skoly fakt vubec neni tezky a rozsah uciva je jen o trochu vetsi nez u toho ridice.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    TABORACEK:
    EMT se hodí no sám přemejšlim o jedný UK záležitosti,)

GOBERS:
    No pointa byla že dvoudenní NAEMTácký TC3 je nejen mastný ale i neuznatelný,nikdy po mě jediný HRko nechtělo nic jinýho než TC3 Full Level 3 což je 40 hours a/nebo FPOS3/4 případně FREC a tyhle mutace plus ofc dál nebo rovnou EMT a žádný "rozdílový zkoušky" z tohohle na armádní CLS kvalifikaci reálně neexistujou, ofc ale proti gustu žádnej dišputát a každej papír dobrej že jo :)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SPECZ: tu mam doma taky, kdyz jsem delal mladymu hasicskej dejchak na hrani tak jsem ji vzal se starou cm3:) Na brouseni to moc neni, ale pocitam ze ji pouziju az pujdu na stary kolena na nejakou demosku:)

Jinak respirator samozrejmne mam, mam i nejaky nahradni filtry, coz mi vystaci, ale jestli to bude trvat dyl nez par mesicu, tak uz bych si rad nejakej novej filtr koupil zejo:)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    TABORACEK: Tak plenky(jako nouzová rouška) a odličovací tampony(před/místo filtr respirátoru/masky) fungují. Vyzkoušeno při stříkání a uklízení uleželé půdy. Aceton a další rozpouštědla samozřejmě nezachytí. Ovšem přední strana černá, zadní strana čistá.
    Dobře to drží pod pružným úpletem.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    TABORACEK: ta idea byla: pokud to delas amatersky = obcas neco, tak satek staci v pohode, bal bych se jen te chemie (barvy, laky, kyseliny). Pokud to delas casto a hodne, tak je samozrejme potreba se chranit poradne, ale to zas predpokladam, ze mas dilnu a uz davno i respirator.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam