• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    STENNY: Bingo: https://emcrit.org/ibcc/toc/

    Jak studuju tadyten humanitni obor, tak moje IT pozadi zacina trochu byt horsi:)
    STENNY
    STENNY --- ---
    TABORACEK: Nemá to být https://emcrit.org/ibcc/toc/ ? Ta tvoje adresa hází 404.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TABORACEK: 404, zmiňují tam možnou nutnost přihlášení, pak ale nesedí kód :o
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Pisu nejakou seminarku do skoly a v ramci resersi jsem objevil tenhle poklad: https://emcrit.org/ibcc
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Ja vlastne ani nevim, jestli vas to zajima, ale tady si dovolim odkaz na paradni video o zakladnim stavebnim kamenu intenzivni mediciny, acidobazicky rovnovaze. Je to trochu mazec, pokud vam nic nerika patofyziologie a trochu i biochemie ale je to paradne prodany aby clovek pochopil proc je dulezita kapnometire v urgentu napriklad

    Acidobazická rovnováha ...Struktura a funkce lidského těla
    https://www.youtube.com/watch?v=LOO4VOQxMm8
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zkusím to tady, kdyby se někdo náhodou chytil.. Nechtěl by někdo jet jako zdravotník (nebo i vedoucí) na policejní letní tábor, kamarád shání? Lidi od policie si jsou schopný odvelet, jiné IZS možná taky. Termín je cca 10.8. - 29.8, prý se může ještě o +-2 dny posunout. Pokud by byl zájem, tak do pošty, předám kontakt.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    TABORACEK: To zni zajimave, dik za info.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TABORACEK: Abych byl uprimnej, tak ja nejsem ridic ani ZZS ani DRN, pro me je to uplne nadbytecna kvalifikace, pac ji ziskam automaticky se svym Bc titulem (jednou). Ale kdybych byl byval chytrejsi, tak jsem si nejdriv udelal kurz ridice ZZS, coz by mi rovnou usetrilo 25k za praxi na zachrance...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: Ja jsem se mezitim zeptal Radana jak se veci maji:)

    Kazdopadne jestli chcete neco, co je v cechach pouzitelny a mit moznost se dostat k necemu co je medicinsky zajimavy v urgentni medicine, tak doporucuju ten kurz ridice dopravy ranenych a nemocnych. Dotace cca 120 hodin, cena do 10k, vcetne praxe na zachrance s primarnima transportama tipuju a pak se necha zamestnat u prevozek i na celkem zajimavy sekundary.

    Pro fajnsmekry pak samozrejmne kurz ridice ZZS (cca 40k korun), tam uz se clovek dostane i k zajimavym primarum a da se to delat na part time uplne na pohodicku, stejne jako ten drn ridic.

    Pokud chcete nekdo bejt opravdickej zachranar, tak kombinovany studium na tri roky, cenovka v radech 250k, ale vymetete tolik nemoncic a budete mit hodne kamosu ve zdravotnictvi a hlavne budete opravdu neco umet. To neco umet je napriklad anatomie a fyziologie, farmakologie atd:)

    Bonus je, ze u HZS je takovej clovek povazovanej za zdravotnika, coz je ulet, protoze ja budu povazovanej za zdravotnika az po tom co odpromuju:)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TABORACEK: U nás naprosto k ničemu. Spíše jako připomínka, že by se hodilo si to jednou za čas připomenout + novinky.
    Měli jsme dvoudenní verzi, ale tam je právě obsah, který laik nemůže u nás ofiko používat, proto nejspíše to nejde s razítkem.
    Pro můj cíl - až doktoři a záchranáři nebudou - je to ok. Do té doby ZDrSEM Horal a zvedám telefon :)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    TABORACEK: super, diky.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GONDAR: Zamysli se nad tim, jaky jsou use case a podle toho si nakup v lekarne material a klidne to nacpi do igelitky z lidlu.

    Na nejaky postapo se vykasli, protoze pri nedostupnosti nasledny pece pacientovo stradani leda prodlouzis, to mi prijde lepsi ho nechat umrit rychle:) neco jinyho jsou asi prevazy, pri nejakym nekritickym zraneni chces urcite kazdej den menit obvaz, to muze byt i rozsekla kuze slepena steri stripama (ktery bych urcite doporucil mit).

    za sebe doporucuju nektery z nasledujicich: 3M Transpore leukoplast, obycejny cesky face v ruznych velikostech, vcetne elastaku. Pruban je super na kolena a lokty. Mraky sterilnich ctvercu. Urcite te napadne i neco dalsiho.

    Ja az budu velkej, tak si koupim tenhle bagl: http://www.argun.cz/produkty-zdravotnicky-batoh-detail-1476
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: Jednodenni kurz? a k cemu je ta karticka dobra nakonec? Tady v cechach to nikdo nerespektuje pocitam v nejakykapacite. Dokonce jsem koukal, ze hasici pro zdravotniky poznavaj kurz ridice DRN (cca 3 tydeni kurz) nebo stredni zdravotnickou skolu. Ja ac jsem cca v pulce zdravotnickyho zachranare nejsem povazovanej za dostatecne zdelanyho abych mohl bych zdravontik u hasicu a to uz tedka mam vyssi kvalifikaci nez nekdo kdo odmaturuje na zdravce:)

    TCCC-MP (TCCC for Medical Personnel) is a 16-hour course for military medical personnel including medics, corpsmen, and pararescue personnel deploying in support of combat operations.
    TCCC-CLS (TCCC Combat Lifesaver) is a 40-hour course for non-medical military personnel deploying in support of combat operations.
    TCCC-ASM (TCCC All Service Members) is a 7-hour course for all service members.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    TYKO: diky za info, ale chci ted hotovou vec.
    TYKO
    TYKO --- ---
    hmm pekny ale nauc se skladat ... lip pochopis proc tam ty veci mas a co tam je ;) vlastni zkusenost
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim. zadani od mamky (dela mi radost !): lekarna pro off-grid / survival / delsi blackout / zombie apokalypsu. sest lidi. co byste pro vseobecne pokryti pripadu poridili, treba tohle ? skladat po komponentech se mi to prilis nechce.

    Lifesystems Mountain Leader Pro First Aid Kit | online-sport.cz
    https://outdoor.online-sport.cz/camping-a-treking/cestovni-lekarny/lifesystems-mountain-leader-pro-first-aid-kit/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tactical Combat Casualty Care
    https://www.naemt.org/education/naemt-tccc
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TABORACEK: Tak se ten program ofiko jmenuje - my máme jen ten tier 1 (all military personnel), byť jsme probírali i kus z tier 2,3. Tam už jsou věci, pro který bychom museli do školy, což většina vč. mne cba :)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: (NA)EMT je neco jako ridic ZZS? K cemu je to dobre? To vam zarizoval Radan predpokladam?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Btw. minulý měsíc nám vypršela NAEMT kartička, mělo by se s tím něco udělat!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam