• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    ZUZKAOU: Ještě Ti dlužím odpověď - ano, ale já tu nevystupuju jako zástupce politického hnutí :-) Jen jsem se sem přišel kouknout, abych se něco dozvěděl o tom, jak je klient vnímaný.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    FEMUR: Asi jo, to víš, že by to bylo super, ale to se těžko dá vystihnout tady, ani vás neznám, nevím, jestli vy znáte mě - je to k něčemu? Řekni. Jinak bude určitě spousta možností, jak ho poznat víc, ostatně nemusíš se rozhodovat dneska, volby pokud budou, tak nejdřív za dva měsíce - to stihnem.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    MAREK_PRCHAL: a nebylo by dobry teda ty zkusenosti z neprenosnej udelat prenosnyma? protoze ja slysel leccos i od jeho znamejch, positvni veci, ale rad bych si udelal nazor sam a zatim ten filtr kterym to ke me protejka je zalostnej / at jeho vyjadreni pro media, tak prezentace./

    IF_
    IF_ --- ---
    MAREK_PRCHAL: Věřim, že tě překvapuje a že to jsou nepřenosné zážitky. Imho bych se cítila podobně. Co to má ale společnýho s politickym programem a postojem??
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    FEMUR: Já jsem přišel se svým dojmem, že on to podle mě dá. Ale to není program ani teze hnutí, je to, jak tu věc vnímám já. To "stát jako firma" je lehce jiná myšlenka, to je Babišův kánon, než jsme ho pozměnili, i když rezidua zůstávají. Já to, co říkám, opírám o to, co jsem s ním zažil a jak jsem ho poznal a poznávám od 2.1., kdy jsem se s ním začal bavit. Dost mě překvapil, tehdy, i mě překvapuje furt. Jsou to asi nepřenosné zkušenosti, zážitky.

    ZUZKAOU: To máš pravdu, občas se to někde objeví. V ofiko komunikaci to ale není.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    MAREK_PRCHAL: tak moment s tou tezi jsi prisel ty, nepotrebuju znat stranicke stanovisko, zajima me co te k tomuhle nezoru vede a cim je to podlozene:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAREK_PRCHAL: Kterej slogan? Hodnotím poměrně konzisteně opakované teze a příměry, když se Babiš vyjadřuje o tom, jak by si představoval politiku. Naposled v rozhovoru pro aktualne.cz kde to o odpolitizování státu a řízení coby firmy říká dost jednoznačně.

    A tedy konkrétně to ukazuju na příkladu tvé reakce o tom, že cílová skupina je strategická a tajná informace - což je čistě firemní styl, zatímco jaksi klasické politické strany fungují jinak.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    FEMUR: Nechci působit jako jeho obhájce nebo komunikátor, takže si udělej názor sám, prosím, ideálně v září, hodím vám sem kalendář akcí, pokud budete mít zájem, jakmile ho budu moci zveřejnit.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    ZUZKAOU: Jasně, ten slogan nebyl dokonalý, taky ho, pokud vím, v komunikaci nenajdeš. Mně se taky nelíbil, měl jsem s ním přesně stejný problém. Přesto, existuje velká setrvačnost, někteří novináři se na něj ptají, i ho píší do titulků.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ZUZKAOU: napsalas to lepe:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAREK_PRCHAL: ale já přece nemluvím o osobních předpokladech představitelů státu/firmy, ale o principech řízení firmy a demokratického státu, které jsou z principu dost odlišné. Pro začátek jaksi cíle firmy = vytváření zisku cíle státu = teoreticky služba občanům a přerozdělování jejich peněz podle toho jak oni chtějí. Ideálně striktní oddělení moci výkonné, zákonodární a soudní. A tak.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    a propos, Andrej Babis ridi 30.000 zamestnancu jako by ridil z pozice premiera stat? chape ze existujou urcity procesy ve state, ktery proste nejde obejit manazerskym rozhodnutim? - respektive rozhodnutim boardu? treba meziresortni pripominkovy rizeni, respektive princip zasadnich pripominek? slysel o tom vubec nekdo?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    MAREK_PRCHAL: ja nevim, ale chapete u vas v ANO, ze firma NENI to same co stat?
    namatkou - primarni priorita statu neni ZISK.
    jsou oblasti, ktere se nedaji ridit podle KPIs. kdyz to prezenu to cop navrhujete je platnova verze statu a to fakt nedik.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    ZUZKAOU: Můj osobní názor je, že pokud je někdo schopen řídit firmu s 30.000 zaměstnanců, zvládne řídit i stát.

    To heslo s "našimi dětmi" pochopitelně míří na ty, kteří už děti mají. Z mé generace (je mi 39) je mají skoro všichni. Jen já se ještě loudám.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    tvl zahranicni politika, to by me zajimalo jak to hodla a la korporat pojmout.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ZUZKAOU: Cilem je spokojenost nasich deti prece. Ty se sice jeste nenarodili nebo jeste nemuzou svuj nazor projevit ve volbach. Ale hnuti Babis uz ted vi jaky zpusob zdaneni a jakou zahranicni politiku budou chtit :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: zejména pokud o ní nikdo nic neví a nemá tradiční, sociology většinou velmi dobře popsanou základnu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAREK_PRCHAL: aneb proč stát není firma a je dost vachrlatý nápad zkusit ho řídit pomocí zásad managementu.

    Standardní politická strana se poměrně hrdě hlásí k tomu, které skupiny lidí hodlá reprezentovat, že.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    IF_: Cílovek je víc, ale nemůžu tu zveřejnit strategická data, to mi promiň.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    PJGEPR: Moje voličské preference s tím nesouvisí, proto jsem je sem taky vypsal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam