• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    Sledujte vývoj české politické scény v nové Android aplikaci. Mějte přístup na iDNES, iHNed, Lidovky.cz, Aktuálně a další servery z jedné aplikace:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jakubflaska.novinkyrss

    Ukázka, jak se u nás krade:
    Reportéři ČT, 8.7.2013
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/213452801240026/obsah/269541-kdo-vydelal-na-pronajmu-skladu-v-nemocnici-na-homolce/
    Pronájem skladu o pěti čtverečních metrech za osm milionů měsíčně.
    rozbalit záhlaví
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    CROSS: z ty jeho vety je krasne videt, ze vnitnre vnima politiku jako zdroj penez. az budou kandidati do politiky vstupovat jako do sluzby '/ nebo to aspon predstirat( bude LIP:)

    CROSS
    CROSS --- ---
    MAREK_PRCHAL: že žádné další peníze nepotřebuje mu jako volič nevěřím, na místě autora textu bych nenapsal
    Do politiky nejdu kvůli penězům, věřte, že žádné další nepotřebuji. ale spíš něco jako
    Peníze jsem dokázal vydělat usilovnou prací, do politiky kvůli nim nejdu.

    No aspoň nepřiložil k dopisu složenku. ;-]
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    v podstatě babiš:-)

    Pouta trailer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Bv5kGozKvuc
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Babiš loví zvučná jména. Kývne mu po Švancarovi i Jágr? – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/312108-babis-lovi-zvucna-jmena-kyvne-mu-po-svancarovi-i-jagr.html
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SIRIEN: "V podstatě pokud děláš nějaké nóbl gesto bez efektu, tak to je prostě bez efektu" jinak tesat. btw delani nobl gest neni o efektu .. pokud to delas na efekt je to populismus.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SIRIEN: kdo tu mluvi o kolektivni vine? to tys prisel s paragrafovanym odsudkem. ja se vyjadruju ke spolupraci s STB protze chces cestovat:D
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SIRIEN: Mýlíš se, členem KSČ jsi se mohl stát od 21, tudíž to je od 45 nahoru (P.S: ty věříš na důchod? ;) )
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    FEMUR: odmítnutí principu kolektivní viny není zrovna relativizace, kolego.

    A ohledně té litery zákona jsem to vysvětloval dřív, najdi si to - jde mi jen o to že s členy KSČ se mělo vymést dokud to šlo, po revoluci, a plošně, takže bysme od nich měli klid. To se bohužel nestalo a výsledkem je, že jsou teď bývalí komouši všude - což je škoda, která se již nedá napravit, prostě musí vymřít, což ještě tak generaci nebo dvě potrvá (nejmladší věk pro člena KSČ je teď 42 let, pokud počítám dobře, takže ještě tak 30 nebo 40 let si budeme muse počkat než ti poslední vymizí do důchodu) - a protože se jich nelze zbavit, tak nějaká snaha o uplatňování kolektivní viny teď je tak o 20 let opožděná a v podstatě bezpředmětná - nic jiného než prázdné gesto bez faktického dopadu.

    Říká se tomu morální konsekvencialismus - hodnocení věcí podle toho, jaké mají dopady. Nastuduj si to. V podstatě pokud děláš nějaké nóbl gesto bez efektu, tak to je prostě bez efektu. Kdyby se před 20 lety udělalo něco legislativně, mělo by to dopad. To je ten rozdíl.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SIRIEN: racionalizace. mels nekoho takoveho ve svem okoli, ze to takhle ted zlehcujes?
    aha takze protoze neco neni v litere zakona pripada ti to hrozne hloupe. kdyby to ale bylo paragrafovane beres to jako cajk a vitas to?:DD

    ty ses vtipalek:D

    uz mi nepis, jsi zjevne relativistickej idiot.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    FEMUR: chování a jeho dopady nejsou relevantní k členství nebo nečlenství v KSČ. Svině na to aby byly svině nepotřebují kartičku a kartička z Tebe sama svini neudělá (prý se říkalo "ne každý v KSČ je hajzl, ale každý hajzl je v KSČ...)

    Lidské rozhodnutí... lidské rozhodnutí o čem? Chtěl pracovně cestovat - podmínkou bylo členství. Jeho rozhodnutím bylo, že chce pracovně cestovat a v touze po pracovním cestování vstoupil z nutnosti do KSČ, nevstoupil tam protože by toužil být komunistou.

    Tahle paušalizace členů KSČ je hrozně jednoduchá a svůdná, ale osobně mi přijde hrozně hloupá. Kdyby se po revoluci zakotvila právně, pak by to bylo pragmaticky efektivní - za cenu pár "nevinných" by se tím odřízla hromada sviní. Není to morálně čisté (kolektivní vina nikdy není), ale bylo by to velmi pragmaticky praktické.

    Ale protože se to nestalo, pak je tohle paušalizování... no, řekl bych demence, ale to by byl zlý odsudek - je to prostě subjektivně relevantní, ale objektivně nesmyslné, když ty komanče už stejně máme zase úplně všude.


    ALIQUPISO: jj, sluneční zdroje tu jsou, že?
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    SPAULDING: No to si právě nemyslím, pro většinu je nejdůležitější to, aby se momentálně měli co nejlépe a hlavně jejich děti.
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Na biomasu se chytne hodně lidí.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Budu stejnak volit tu stranu, pro kterou bude nejdůležitější ekologie.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    VON_GILOTINE: parada, zrusi pujcovani z bank na uroky.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    pro ty co neradi klikaji

    "Dáme lidem práci
    Zvýhodníme zaměstnávání absolventů, občanů nad 50 let a hendikepovaných
    Budeme důsledně vybírat daně, zamezíme únikům peněz z veřejných rozpočtů
    Snížíme DPH, nezvýšíme přímé daně
    Prosadíme investice do infrastruktury a zlevníme energie
    Zajistíme jednoduchá a pevná pravidla firmám a investorům
    Stejná pravidla pro všechny

    Zrušíme trestní a přestupkovou imunitu poslanců a senátorů
    Majetková přiznání politiků i vysokých státních úředníků pod kontrolou nezávislého orgánu
    Prosadíme zákon o úřednících
    Odpolitizujeme vedení NKÚ, státního zastupitelství i policie
    Omezíme hazard, zamezíme lichvě, zabráníme zneužívání exekucí
    Aby tu chtěly žít i naše děti

    Chceme solidární společnost bez zneužívání sociálního systému
    Chceme zdravotně nezávadné, kvalitní a cenově dostupné potraviny
    Vrátíme prestiž českému školství, zdvojnásobíme finanční prostředky na vědu a výzkum "

    trochu anticikanismu, trochu zdroje jsou

    nejvic se tesim an zakon o urednicich.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    na sanepu probíhá průzkum ohledně AB, tak vzhůru do klikání ;)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SIRIEN: ale ano je to duvod k objektivni kritice. protoze lidsky rozhodnuti a otazka chovani a jeho dopady jaksi cas nesmaze:)
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    CROME: pokud si pečlivě přečteš co píšu, tak zjistíš, že právě naopak. Nacismus (narozdíl od komunismu) BYL odsouzen ihned poté, co se s ním skoncovalo, jeho praktiky BYLY označeny za ilegální a zločinné a za ně odpovědní lidé BYLI stíháni hned od začátku natvrdo. Trestání nacistických zločinců co vydrželi až dodnes mimo je tedy pokračování v původní (správné) linii a rozhodně to podporuju (i když, upřímně, mi trestání lidí po 50 letech přijde už poněkud... ehm... trapné až směšné, je to takové... no, to by bylo na jinou diskusi asi)

    K podobnému odsouzení komunismu u nás ale nedošlo, když k němu dojít mělo. Komunisté byli fakticky rehabilitováni (nicneděláním) a komunismus ani nebyl pořádně odsouzen (odsouzen byl jen původní "režim", nikoliv jeho ideologie a její stoupenci).
    Výsledkem pak je, že se nám komunisté po revoluci plynule začlenili do společnosti a stali se její součástí - mají své zastupitele všude od starostů až po parlament, sedí v parlamentních komisích, v dozorčích radách, na magistrátech a radnicích, ve výborech... všude. Mají své voliče, účastní se voleb, otevřeně a legálně propagují svou ideologii.
    Co víc, nejenže komunisté jako takoví vesele pokračují jakoby nic - bývalí komunisté se stali součástí ABSOLUTNĚ všeho. jsou ve všech stranách zprava doleva, jsou mezi bojovníky proti komunismu (faktickými i rétorickými), seděli ve vládách, premiérovali... současný prezident za komančů také nezastával zrovna bezvýznamné malé postavení ustrkovaného chudáka.

    V takovém prostředí prostě není... nevím jak to říct jedním slovem - není ani smysluplné, ani ne-pokrytecké, ani cokoliv nějak tvrdit, že je komunistická minulost nějak diskriminační - komunistickou minulost totiž mají lidé absolutně na jakékoliv pozici, stalo se to takřka standardem.

    Ano, MŮŽEŠ to sám brát jako negativum a daného člověka nevolit. Pokud jsi v 93 neměl volební právo, tak to ani není pokrytecký postoj. Ale mě samotnému už to nepřijde racionální - tím Ti to nevytýkám, vpohodě, ale prostě nelze už podle mě fakticky tvrdit, že členství v KSČ by bylo objektivní důvod ke kritice.


    CROSS: no, tak ta spolupráce s StB už je o něčem jiném než členství v KSČ a to je pak skutečně otázka pro soud, jak to bylo. Pokud Babiše očistí, pak šlo o nějakej bullshit nebo nezajímavou věc a je to ještě míň zajímavé než že byl v KSČ, pokud ne, pak ho to fakticky diskriminuje - ale to už není o polemice, to je o tom jak mu to osvědčení dopadne (dopadlo?)
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    ZAPPO: Nic z toho jsem neřekl. Ani bych neřekl, že je někdo zlý, natož kripl, to by mě ani nenapadlo, ale ukazuje to spíš něčí (Tvůj, nebo Havlíčkův? Neorientuju se.) stav mysli. Čtyři lidé chtěli vytunelovat hnutí, to je, co jsem řekl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam