• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    VON_GILOTINE:
    Co jiného čekat od agenta Bureše, reagoval Kalousek na Babišovu žalobu – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...-co-jineho-cekat-od-agenta-burese-reagoval-kalousek-na-babisovu-zalobu.html
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Babišova pravá ruka Jourová má nový a závažný problém | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...kauzy/Babisova-prava-ruka-Jourova-ma-novy-a-zavazny-problem-286118
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Babiš podá trestní oznámení na Kalouska, podle kterého udával StB - ČeskéNoviny.cz
    http://www.ceskenoviny.cz/...babis-poda-trestni-oznameni-na-kalouska-podle-ktereho-udaval-stb/985345
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    ;)

HARALD
    HARALD --- ---
    IF_: To jsi získal(a) ze stránek Parkuj jako člověk?
    IF_
    IF_ --- ---
    :))

MUCKER
    MUCKER --- ---
    Super kuře Andreje Babiše
    Super kuře Andreje Babiše | FSFinalWord.cz
    http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2013-09-16
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SANTAL: tak kde jako myslis ze dochazi k vytezovani i dneska?:)) jako ze ti lidi co jsou zajmovy osoby i pro jiny sluizby/ zahranicni/ pravidelne dochazej do designovany budovy kde sidli operativa?:)

existujou veci jako konspiracni byty, ale dost casto se proste na ruzny takovyhle veci schazej lidi nepravidelne, v prostrech s velkym prutokem liid etc..

SANTAL
    SANTAL --- ---
    FEMUR: co říkáš vypadá z mého pohledu takhle: Jaká je šance, že kádr typu AB (ano, již tenkrát) bude vytěžován po vinárnách nějakým platfusákem?

A teď mi nejde o spolupráci, co se mě týče, klidně přiznávám jistou pravděpodobnost i variantě "nějaký spis byl, spolupráce byla, původní dopis je dávno skartován a tohle co teď výhodně doplavalo do médií je podvrh založený na nějakých skutečných informacích, vypracován někým, kdo má představu jak to funguje a má vypadat" - prostě jde o falzum?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUCKER: ale tak jako problematické jsou hlasité proklamace názorů, které jsou posléze změněné, ne ten fakt, že se člověk učí něco nového a zjišťuje, že teda si to na začátku představoval jak hurvínek válku.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Takže s rostoucími preferencemi se mění i názory?
    Ne, ne. Před rokem a půl jsem zakládal občanské sdružení s tím, že nechci být politik a nechci sedět ve Sněmovně, natož ve vládě. Ale začal jsem vnímat, jak stát funguje, kde se uplatňuje vliv.

a az bude v parlamentu, vlade a na mf, tak zacne vnimat, jak to cele funguje? ze se neda efektivneji vybirat DPH, ze se neda lepe hospodarit, ze se neda nekrast atd ? :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ZUZKAOU: to tam muze bejt napsany z operativnich duvodu, napriklad pri plneni ukolu v zahranici a obcasny navsteve doma, aby ho nikdo z domaci neotravoval...

druhej dotaz je ciste akademickej, 1) preference rozvedek se menej s casem, potreby taky. / ja vim hrabeci odpoved, ale dobrej priklad je treba odklon od tradicnich agent on foot smerem k analytice nasbiranejch poznatku mimo humint. / human intelligence/. 2) zmineny vlastnosti jsou respektive byly positivem. ale vzdy to je odvisle od konkretni org, naborare, ridiciho etc etc. strasne do toho zasahujou osobni vztahy mezi vedoucim a agentem.. navic jak podotykas tezko si vymodelujes osobnost podle svejch psycho kriterii. aby zaroven ta osobnost mela znalosti potrebne pro vykon ukolu, nebo byla schopna penetrovat nejakou skupinu / obchod treba/ . to se vetsinou berou lidi co uz nekde pusobej a pak se oslovej.. ne naopak, aby si nekoho vychovali a pak MOZNA se ten clovek dostal mezi cilovou skupinu:)

ale to jsem se rozepsal dost offtopic:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FEMUR: protože tam to o tom přerušení spolupráce je výslovně napsané.

Plus ještě bych se ptala jestli má Babiš osobnostní profil na aktivního zahraničního agenta (tvrdohlavej, charismatickej a samosrostlej byl zcela zaručeně i v mládí, byť teda jeho úspěšná kariéra po 89. to zesílila), případně tedy jestli něco takového tehdejší rozvědka řešila a nebo prostě použili to co bylo k dispozici.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ZUZKAOU: dobra otazka, imho by to byl jinej spis. ale mela by v nem bejt nejaka poznamka po pokracujici spolupraci. leda by ho mela jina slozka rozvedky, nejsem expert na predlistopadovy rozvedky, ale uz ternkra tplatilo to co dneska a vzdy, obrovska rivalita nejen mezi sloizkama ale i castma odborama v ramci jedny org. a ti sami lide by ho urcite neridili. lidi co vytezovali po vinarnach fakt nemaj na to ridit agenturni sit v zahranici.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FEMUR: a kdyby byl v tom Maroku aktivní, tak by ho řídili ti samí lidi, co vedli tenhle spis a nebo by to řešila rozvědka a tedy by to bylo v jiných složkách?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale aspoň tam tu taškařici máte ve fultextu

Jen hlupák nemění své názory a rozhodnutí | ANO, bude líp
    http://www.anobudelip.cz/.../aktuality/z-medii/jen-hlupak-nemeni-sve-nazory-a-rozhodnuti-13251.shtml
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ZUZKAOU: to mas pravdu. nicmene bych chtel podotknout, ze lidi PZO se pravidelne vraceli domu. navic pokud delali v oboru strategickych surovin, jako treba fosfatu, tak se vraceli, ale predevsim byli pod taktovkou rekneme ehm vnejsi casti rozvedky, na ambasade v danem state vetsinou, kam chodili reportovat, hlasit tzv. " vyznamne kontakty" - at uz ktere navazali oni, tak hlasit osoby, ktere se s dotycnym snazily navazat obchodni ci osobni styky.

true story. / obzvlast tenbkrat:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A k tomu nediktátorství, běžných mechanismech a tak.

(imho tomu fakt věří a prostě to nevidí. O to je to nebezpečnější)

Z rozhovoru v páteční MFdnes

MF: Bývalá místopředsedkyně vás kvůli tomu označila za diktátora. Vy se tak necítíte?

B:Ne, byla znežita kmotr. My jsme schvalovali ty kandidátky jako výbor, já do toho vůbec nezasahoval.

MF: Bártova strana byla založena na zaměstnacích ... ABL, vy máte čtyři lídry , kteří jsou spojeni s Agrofertem .... Tam nevidíte podobu?

B. Já zakazoval svým lidem aby se angažovali politicky ... vyhodil jsem z kandidátek plno lidí...

MF: Jedna z vašich programových tezí se soustředí na váš další byznys a to jsou potraviny. Píše se o zastavení dovozu nekvalitních potravin ze zahraničí. To by vám hodně pomohlo, že?
    ¨
    B:Není to tak zásadní. A určitě tam nepíšeme o zastavení.

MFTady je to v programu napsané.¨
    Tak nevím kdo to tam napsal, je to špatně.

P.S ty stránky jsou zoufale, ale zoufale nepřehledné. Najít programová prohlášení mi trvalo asi pět minut. Čistého času a bez nadsázek! A musela jsem použít google a i tam se mi to povedlo na 3 pokus, kdy jsem přímoh hledala ty potraviny a přes proklik z aktualne.cz WTF?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FEMUR: no v tom spise je, že v době kdy byl v maroku, tak dosavadní úspěšná spolupráce byla přerušena a bylo na ní navázáno po návratu. Přeci jen dlouhodobý pracovní pobyt v 80. letech je něco jiného než když člověk dělá v zahraničí teď.

Jinak teda marginalizace toho, že jsem v minulosti dělala něco minimálně nepříliš lichotivého je zákaldní strategie přežití. Ti kdo to neumí jsou na práškách, chlastu, kajícníci v klášterech + či páchají sebevraždy. To ovšem nijak nemění podstatu případných skutků.
    PHONETIX_ROB
    PHONETIX_ROB --- ---
    MAREK_PRCHAL: Ono celý problém je asi mimo jiné o tom, že potencionální voliči se zřejmě nedozví pravdu do voleb. Budeme-li tedy rozhodnutí soudu považovat za pravdu... Já vždycky říkám, že nejlepší by bylo všem politikům před volbami píchnout sérum pravdy a v přímém přenosu je nechat odpovědět na jedinou otázku: S jakým cílem jdete do voleb? To by se možná člověk dozvěděl věci... ;-) Jinak... mám-li být upřímný. Ze začátku jsem panu Babišovi fandil, ale teď jsem poněkud na vážkách. Ptám se sám sebe: Je skutečně tak znechucený korupcí a chce to tady změnit k lepšímu anebo chce jen využít nespokojenosti občanů ke svým cílům?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam