Babiš není politik - Babiš je naděje... Blog - Jan N.A. Berwid-Buquoy (blog.iDNES.cz)
http://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/c/370319/Babis-neni-politik-Babis-je-nadeje.html
Prezident ČR: Jan Švejnar. Integračný subjekt nerozdělující národ. Osobnost globálního formátu. Skvělé chování a vyjadřování. Reprezentativní spirit. Produktivní myšlení. Milionář. Čeština a angličtina - na stejné úrovni.
Předseda vlády ČR: Pavel Bělobrádek. Nadějný politik se schopností sjednocovat národní a to jak společenské, tak i hospodářské zájmy. Deeskalační chování se snahou řešit problémy okamžitě. Neintrikuje, nepomlouvá, není kontraproduktivní, nabízí řešení a hledá soulad. Izolacionismus je mu cizí. Myšlením je Evropan. Vynikajíci integrační předpoklady.
Ministr financí: Andrej Babiš. Skutečná, současná naděje národa. Přičemž bych doporučoval rozšířit a přejmenovat onen rezort na Ministerstvo hospodářství, aby bylo možno lépe využít všech vynikajících Babišových schopností, které by jinak na “Ministerstvu financí“ nepřišly vždy zcela k naplnění. Důvod? Národní hospodářství je daleko více než pouhé “finance“! Je nutné dát Babišovi náležitý ekonomický prostor - a to i ve vztahu na EU. Multimiliardář. Čeština, slovenština a francouzština - na stejné úrovni.
Ministr zahraničí: Karel Schwarzenberg. Vynikající zkušenosti v diplomacii. Hlavně uznáván v německy a anglicky mluvících oblastech. Vysoká šlechta (kníže). Majetkem, zděděným po předcích, je multimilionářem. Znalosti češtiny a němčiny - na stejné úrovni. Vynikající znalosti angličtiny.
Ministr vnitra: Tomio Okamura. Byl by dobrou „tvrdou rukou“ v zákulisí. Vnitro není žádný diskuzní klub ani filozofický seminář. Okamura by byl schopen tvrdě, okamžitě a nekomromisně zasáhnout. Úspěšný podnikatel s logickým úsudkem a jako multimilionář jen těžko korumpovatelný. Znalosti češtiny a japonštiny - na stejné úrovni. Pkud je mi známo, ovládá i slušně angličtinu.
Ministr obrany: Jan Berwid-Buquoy. O toto ministerstvo bych měl zájem já sám (viz k tomu: „Parlamentní listy“ ze dne 19.04. 2010: „Hrabě z Tábora míří do senátu a troufá si na ministerstvo obrany“). Sloužil jsem 10 let v britské armádě (Západní Berlín 1981 - 1990) v hodnosti „poručíka“ (2nd Lieutenant), British Intelligence Corps (zpravodajská služba). V současné době jsem členem SDaP AČR (Svaz důstojníků a praporčíků Armády České republiky). Jsem šlechtic a majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích. Čeština a němčina - na stejné úrovni. Dobré znalosti angličtiny z dob mé služby v British Army.
Buqoye jsem neznala, ale asi jsem se zamilovala...