• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    Sledujte vývoj české politické scény v nové Android aplikaci. Mějte přístup na iDNES, iHNed, Lidovky.cz, Aktuálně a další servery z jedné aplikace:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jakubflaska.novinkyrss

    Ukázka, jak se u nás krade:
    Reportéři ČT, 8.7.2013
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/213452801240026/obsah/269541-kdo-vydelal-na-pronajmu-skladu-v-nemocnici-na-homolce/
    Pronájem skladu o pěti čtverečních metrech za osm milionů měsíčně.
    rozbalit záhlaví
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PHAILO: abych tu nebyl za požírače polotovarů, což zdaleka není pravda, tak bych rád řekl, že toto je politické audítko a v politice nejde o to, že po nalezení svého návodu na štěstí a spokojenost jdeš do politiky kázat ostatním stejný návod na štěstí a spokojenost. tam jdeš rozvíjet věci veřejné, aby v nich co nejvíce lidí to své štěstí a spokojenost našlo.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    CROSS: souvisí to s tím, že politika od věků věkoucích je plná pokrytectví, kde druhému vyčítáš to samé, co sám činíš. třeba nedodržování předvolebních slibů. otázkou a objektem ke zkoumání jsou pak reálné důsledky těch nedodržených slibů a vládnutí vůbec.
    tím asi říkám to, že Babiše budu hodnotit až podle toho, co opravdu předvede. zatím se jen vykrucuje a nadává na Kalouska, to ano .o)
    jiank tu někdo poznamenal, že Babiš je agentem Stb, který se z toho snaží vyvlíct. což tedy beru a to jsem napsal úplně naopak.

    PHAILO: na čínu jednou týdně. bez ní mi hrozně klesá tlak .o))
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ATOMIKS: Pokud tě víc baví požírat ve velkém glutamátové sajrajty, tak je samozřejmě vše v naprostém pořádku.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    teď nevím, nakolik chci napsat, že zvýšením DPH se zvýší i cena těch nejzákladnějších potravin, protože bychom se tu mohli dobrat tvrzení, že člověk může přežít i z nevařeného popadaného ovoce. Taky nevím nakolik má být ideálem moderní rodiny fakt, že i když oba pracují, tak v obchodě musí kupovat nahnilé ovoce a zeleninu, popř každý den chodit zalévat na zahradu a krmit králíky a slepice s tím, že léto tráví zavařováním na zimu. Mě to teda za mlada v době pozdního komunismu fakt nebavilo a to nejsem kdovíjakej panelákovej měšťák.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    PHAILO: jestli narážíš na ten předpoklad levné = méně kvalitní, tak ten jsem vyčetl v kolegově argumentaci, ten není můj. Osobně sdílím tvůj názor.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ATOMIKS: K tomu, že není dosouzen. Není to tak, že by momentálně byl čistý a za agenta by byl považován teprve v okamžiku, kdy ho soud odsoudí. Tato situace je totiž přesně opačná. Bylo rozhodnuto o tom, že Babiš je agentem STB a on se snaží o zrušení takového rozhodnutí. Takže neplatí, že když "není dosouzen", hledí se na něj, jako by byl čistý jako lilie.

    CROSS: S tím nelze bez dalšího souhlasit. Problém není v tom, že by lidé kupovali levné potraviny, ale v tom, že kupují levné polotovary. Pokud se o to budeš trochu zajímat, zjistíš, že lze nakupovat velmi levně a přitom kvalitně a zdravě. Ale vyžaduje to určitou námahu a ochotu vařit ze základních potravin a ne z prefabrikátů, které jsou velmi předražené.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ATOMIKS: Aha, tak proto se v debatě míjíme. Takže takhle: je úplně jedno, kdo poukazuje na to, že Babiš před volbami slíbil, že pravidla budou platit pro všechny, aby se z toho hned po volbách (no dobře, 3 měsíce po volbách) vyvlíknul. Že je to zrovna poslanec Top09 není nijak diskvalifikující z hlediska řečené skutečnosti. Tím méně, že tím poslancem není Kalousek. To za prvé.

    Za druhé, sanovat státní rozpočet zvyšováním DPH na cokoli, včetně potravin, pokládám za špatné řešení. V tomto se shodujeme.

    Za třetí, zda zdražení potravin kvůli zvýšení DPH nebo z nějakého jiného důvodu bude mít negativní dopad na zdraví obyvatel, to je spekulace a dohad.

    Za čtvrté, pokud je bod 3 pravdivý a zdražování potravin má přímé negativní dopady na zdraví obyvatelstva, pak zlevnění potravin mi přijde nako naprosto logický a správný krok. Zlevnění k nule je možná už trošku extrém, ale to je jen otázka měřítka.

    Bod 4a - uznávám, že požadavek na potraviny zdarma jsi nevznesl, proto jsem svoji větu zakončil otazníkem.

    No a za páté, cokoli z bodů 2 až 4a nemění nic na faktu, že Babiš něco slíbil, pak to porušil, toho je diskuse o ANO, a tedy i Babišovi, takže svůj možná ne moc bystrý vtípek o Babišových potravinářských firmách jsem utrousil proto, aby ta diskuse u Babiše i zůstala.

    Jestli ti přide divné, že do diskuse o tom, co Babiš slíbil a porušil, "tahám Babiše", tak to opravdu není můj problém a ano, cítím se tak argumentačně silnější.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ATOMIKS: za neznalost ale kalousek nemuze :) musis varit rychleji.. nevim nerozumim tomu byla by to dal uz dojmologie podobna tem mrkvovejm prirozenim .)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    MARIHAI: to není vůbec jisté, protože s minimálním rozpočtem jseš prostě odsouzen nakupovat nejlevnější potraviny. také se ti z neznalosti může zdát, že nějaká náhražka nějaké potraviny může být ještě levnější.
    krom toho mám o pohodovosti ovoce a zeleniny v Čr vážné pochybnosti, nestávalo se mi často, abych si koupil mrkev (brambory,celer) a ona mi v ledničce do týdne zčernala a dostala tvar a konzistenci ochablého pánského přirození.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ATOMIKS: ja nevim rekl bych ze kdyz si budes doma varit ze zakladnich surovin tam ta kvalitua bude i v levnejch verzich porad v pohode. Zelenina ovoce, maso, mouka, mliko. Nebavim se o polotovarech atp.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    CROSS: no, tadle debata vznikla na základě toho, že se nějaký aktuální TOP poslanec směje Babišovi, že nedodržuje předvolební sliby. tak jsem upozornil, že Kalousek je nedodržoval také, a že faktický dopad na obyvatelstvo je horší.
    jinak moje představa je, že státní rozpočet a jeho dluh nemají být sanovány za cenu zvyšování DPH na potraviny, protože to může mít negativní dopad na zdraví obyvatelstva. což se projeví zvýšenými výdaji veřejných rozpočtů v budoucnu. což je opak toho opatření, které tu zavedl Mirek Kalousků.
    toť vše. mi to zní logicky a jsem na tu myšlenku hrozně hrdej. že ty v tom vidíš moji snahu o potraviny zdarma a ještě do toho taháš Babiše je tvůj problém, asi se pak cítíš argumentačně silnější.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ATOMIKS: nevim, jestli ti přesně rozumím, zkoušíš to nasměrovat k debatě o rozdávání potravin zdarma? (To by asi v zemi, kde většinu lidí nezajímá, co vlastně jedí, asi bylo řešení.)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    CROSS: že jako v zemi, kde se opravdu převelice umírá na rakovinu tlustého střeva je nejlepším nápadem donutit lidi jíst ještě více náhražek? oh, i see.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ATOMIKS: Babiše do toho tahám, protože jsme tu v klubu ANO. Pokud to není karcinogenní, tak to nezpůsobí rakovinu, tak nějak z definice (a naopak). K meritu věci: pokud se zdražují potraviny, při zachování konstantních výdajů to bezpochyby povede k nákupu menšího množství nebo k nákupu levnějších potravin (zde s předpokladem levnější = méně kvalitní). To skutečně je pochopitelné. Ten zbytek už méně, a proto jsem se ptal, odkud se ta teorie vzala.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    s tema potravinama to tak jednoznacne byt nemusi, ale co zvysene socialni vydaje kvuli zvyseni poctu exekuci treba? kdyz se vsechno zdrazi, tak tohle nasleduje rychle. navic spolecnost se pak vic radikalizuje coz prinasi nezbytne dalsi vydaje. napriklad na potlacovani nepokoju nebo na proste socialisticke uplaceni volicu...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    CROSS: napnul jsem mozek a vycucal jsem si ji z prstu. přijde mi pochopitelné, že v okamžiku, kdy se zdražují potraviny, jsou lidé bez zvýšeného příjmu odsouzeni k nákupu levnějších potravin nebo k nákupu stejně drahých potravin, ale v jiném množství nebo kvalitě.
    a nechápu, proč do toho taháš Babiše, resp. čeho tím chceš dosáhnout. ono nemusí jít o akutně karcinogenní sračky, ono může jít o sračky obecné.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ATOMIKS: například, že tihle lidé, co si údajně nemohou dovolit zvýšit výdaje (čtu: nemohou si dovolit přehodnotit skladbu a množství potravin, které nakupují) často kupují produkci Babišových firem, a ty by jim přece nějaké karcingenní sračky rozhodně neprodaly.

    Ale jinak když jsme u těch argumentů, mě by ta projekce rakoviny na základě změn DPH na potraviny dost zajímala, odkud to máš?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    MARIHAI: argument by byl?
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ATOMIKS: To je blbost s tema potravinama teda ne? ;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ATOMIKS: Jo, tohle je relevantní, uznávám.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ATOMIKS: No, já zase nejsem členem, příznivcem ni sympatizantem TOPky; ale zas mi připadá, že se z ní stal takový obětní kozel, neboli "pršelo, protože Kalousek" ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam