• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Babišova partnerka volila dvakrát, volební komise zřejmě porušila zákon - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/babisova-volila-dvakrat-0sw-/domaci.aspx?c=A140523_153218_domaci_jj

    § 36, odstavec (7) :

    V prostoru určeném pro úpravu hlasovacích lístků nesmí být nikdo přítomen zároveň s voličem, a to ani člen okrskové volební komise. S voličem, který nemůže sám upravit hlasovací lístek pro tělesnou vadu anebo nemůže číst nebo psát, může být v prostoru určeném pro úpravu hlasovacích lístků přítomen jiný volič, nikoliv však člen okrskové volební komise, a hlasovací lístek za něho v souladu s jeho pokyny upravit a vložit do úřední obálky.

    Těším se na stížnost na regulérnost voleb...
    FSEL
    FSEL --- ---
    Teď jen počkat jakým způsobem Cicero (Babiš) podrazí našeho Ceasara (Zemana).
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    To bude vytrzene z kontextu.
    FREELA
    FREELA --- ---
    Babiš vyhrožuje novinářům, iDnes o tom mlčí | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/komentare/55410/babis-vyhrozuje-novinarum-idnes-o-tom-mlci.html
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    PJGEPR: děkuji za dokonce 2 skvělé náměty na ikonu !
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    FREELA
    FREELA --- ---
    Exdůstojník StB u soudu s Babišem nemluvil pravdu, naznačuje deník SME - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...lupraci-se-statni-bezpecnosti-pgz-/domaci.aspx?c=A140226_154859_domaci_jav
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DACUBE: tys přišel z novinek nebo od pirátů? nemůžu přijít na to, co konkrétně tě žere. zdá se mi, že tě žere vše.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    DACUBE: Tak ja s tebou ohledne Babise v zasade souhlasim. Na druhou stranu bych uvital kdyby si misto obecneho "kalouskovskeho" vykriku spis vysvetlil proc nakladani s odpady neni jenom recyklace a proc je tedy argument atomikse nespravny. Chapej, ted to vypada podle mistni diskuze na prvni pohled tak, ze ty bijes na poplach a pritom fakta mluvi proti :)
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    ATOMIKS: boa, nakládání s odpady neznamená recyklace. Je mi jedno jak Babišovi pochlebníci hlasovali, šokuje mě, jak může oligarcha prorůstat systémem a kolik hňupů tomu ještě tleská jako vidině lepších zítřků
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DACUBE: ale Babiš a společně s ním celé ANO hlasovali pro nižší povinnou míru recyklace než TOP09, v tom celá ta tvoje idea hapruje. Babiš si peníze do biznisu tímto nepřidal, jak tady naznačuješ.
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    ATOMIKS: čteš mezi řádky? Samozřejmě že mu z toho příjemě kape, když mu to platíme na ceně zboží i z krajíce ŽP z daní.
    Jakože Babišovi jde o enviroment nebo co? To by se přes jeho Agrofert pomalu nevlévalo do našich luhů Monsato.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DACUBE: jakože Babiš natahal do odvětví kapitál a teď nechce, aby se recyklovalo více? vždyť to, co píšeš, nedává smysl.
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    LOPIK: funguje to tak, že výrobce přispívá na likvidaci svých obalů u spoitřebitele, tzn. že peníze protečené Ekokomem, kde živí poživí malý úřednický aparát přetečou do odpadových firem, které je dostanou ve formě dotace na zpracování třeba plastového odpadu (ten samozřejmě vzniká tříděním u spotřebitele, teda pokud spotřebitel třídí).
    Vzhledem k tomu, že za tento odpad mají společnosti zaplacený už od obcí a že jej úspěšně prodají např na výrobu alternativního paliva, generují tak značný zisk za stejnou věc několikrát. Vzhledem k tomu, že soudruh Babiš už natáhnul investice do asi 80% tohoto odvětví, máme opět jasno o co tomuto filantropovi jde. V současné době nefiguruje jen u MP a Sity, což jsou sice největší kapři v rybníce, alevzhledem k tomu že po volbách přišli o své kon v parlamentu, nepomůže zřejmě ani skandinávský nemalý kapitál k udržení dobrého žlabu
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jen ve zkratce co znamená ta recyklace obalů pro výrobce - nikdo to samozřejmě nedělá sám, vše jde po jednoduchý ose - výrobce vymyslí, kolik se tak může vyrobit obalů, aby se tomu dalo uvěřit, výkaz se pošle Ekokomu, ten to zkasíruje, ????? a pak profit. Samosebou to nemá prakticky žádnou návaznost na to, kde jaký obal fyzicky skončí, protože spotřebitel ho hodí sám kam uzná za vhodný..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    O návrhu zákona o obalovým hospodářství vím prd, ale za to jsem měl čest se společností Eko-kom, a to mi bohatě stačí pro vytvoření obrázku o co v tomhle odvětví může jít - každýmu procentu a regulaci dolů nezbývá jen zatleskat, s ekologií to má společnýho asi jako OSA s kulturní úrovní.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    FEMUR: že je na nyxu auditko topky jsem zjistil až dneska ráno a pro minuska bych si troufnul dojít i tam .o) jinak tato debata začala a se děje právě tady... Co se týče zacházení firem s odpady, tak už nyní existují rozsáhlé povinné i dobrovolné povinnosti a skoro bych si troufnul říci, že co je pro firmu nejvýhodnější je i nejekologičtější. Samozřejmě, že se dá diskutovat o cenách např za skládkování nebo spalování odpadů, ale stanovovat nějaká pevná procenta mi nepřijde vhodné už jen proto, že to nemusí být pro tu firmu proveditelné nebo udržitelné. To je podobné aktuálním obnovitelným snahám eu, které ani nemusí být těmi nejméně znečišťujícími.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ATOMIKS: tak od toho je snad auditko topky, nebo si tam netroufnes pac jsou tam v presile?

    a ano domacnosti recyklujici jsou na stejne urovni tvorby odpadu jako prumyslove podniky a predevsim prumyslove podniky a domacnosti recykluji stejny odpad... omg..
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    FEMUR: ano, směju se tu soudruhům z topky, kteří verbálně myslí na blaho českého průmyslu a fakticky se ho snaží svázat neustále narůstajícími povinnostmi
    FEMUR: myslíš, že tak vysoká aktuální míra recyklace v Čr je způsobena tím, že podniky mají povinnost ji dosáhnout nebo prostě proto, že na každém rohu jsou nádoby na tříděný odpad a češi ho třídí sami od sebe s tím, že jim čas od času někdo z města připomene, že čím víc budou recyklovat, tím nižší budou poplatky za odpad? Vždyť i v tom tendenčním ("méně než dnes budou muset češi recyklovat...") článku se konec konců píše, že recyklace má být motivační. Dokonce mám za to, že čím víc příkážeš recyklaci, tím víc to budou češi sabotovat.
    Nehledě na to, že se v poslední době operuje s významem slova recyklace ve smyslu energetická recyklace alias spálení ve spalovně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam