• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    Sledujte vývoj české politické scény v nové Android aplikaci. Mějte přístup na iDNES, iHNed, Lidovky.cz, Aktuálně a další servery z jedné aplikace:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jakubflaska.novinkyrss

    Ukázka, jak se u nás krade:
    Reportéři ČT, 8.7.2013
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/213452801240026/obsah/269541-kdo-vydelal-na-pronajmu-skladu-v-nemocnici-na-homolce/
    Pronájem skladu o pěti čtverečních metrech za osm milionů měsíčně.
    rozbalit záhlaví
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ATOMIKS: tak od toho je snad auditko topky, nebo si tam netroufnes pac jsou tam v presile?

    a ano domacnosti recyklujici jsou na stejne urovni tvorby odpadu jako prumyslove podniky a predevsim prumyslove podniky a domacnosti recykluji stejny odpad... omg..
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    FEMUR: ano, směju se tu soudruhům z topky, kteří verbálně myslí na blaho českého průmyslu a fakticky se ho snaží svázat neustále narůstajícími povinnostmi
    FEMUR: myslíš, že tak vysoká aktuální míra recyklace v Čr je způsobena tím, že podniky mají povinnost ji dosáhnout nebo prostě proto, že na každém rohu jsou nádoby na tříděný odpad a češi ho třídí sami od sebe s tím, že jim čas od času někdo z města připomene, že čím víc budou recyklovat, tím nižší budou poplatky za odpad? Vždyť i v tom tendenčním ("méně než dnes budou muset češi recyklovat...") článku se konec konců píše, že recyklace má být motivační. Dokonce mám za to, že čím víc příkážeš recyklaci, tím víc to budou češi sabotovat.
    Nehledě na to, že se v poslední době operuje s významem slova recyklace ve smyslu energetická recyklace alias spálení ve spalovně.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    a co je na duze dementniho?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    co je to tu za bordel?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PJGEPR: dokážeš si představit to heurékování dementů z Duhy, kdyby se to stáhlo hned na vládě? takhle aspoň nemají konkrétní cíl, krom té rozumné části sněmovny
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    ATOMIKS: vláda ho předložila a proto to byl návrh Brabce, mohla ho stáhnout podobně jako jiné...
    Že jsme v tomhle hlasovali pro vládní návrh a náhodou stejně jako KSČM mě netrápí...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    jinak ti snad nemusím psát nakolik to byl návrh ministra Brabce, který tam je sotva měsíc...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PJGEPR: jejda, to jsem rád, že jsou v parlamentu konečně poslanci, kteří jsou pravicoví nejenom verbálně, ale i fakticky. Také jsem převelice rád, že se tu konečně objevil takový schopný politik, jako je pan Brabec, který nepotopí své ministerstvo a ani netropí mediální rozruchy, ba naopak nechá tento návrh projít do sněmovny k neschválení, aby pak posléze učinil to, co slíbil - to jest vyhnat z ministerstva životního prostředí na něj navěšené lobisty a jiné nestvůry typu agitátorů z Hnutí duha a poté začít dělat pořádnou politiku životního prostředí.
    A zcela upřímně, to se tu opravdu chceš chlubit tím, že jste společně s komunisty, kteří jsou schopni za pár peněz hlasovat pro cokoliv, drželi basu a hlasovali pro tento návrh, který jde proti zájmům českého průmyslu?
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    Bude líp, poslanci ANO se už naučili jak to chodí a před návrhem vlastního ministra dali přednost Urbanem předkládanému návrhu neznámého lobbisty...

    Víc obalů skončí na skládce, poslanci změkčili pravidla pro recyklaci - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...izuji-schvaleny-zakon-obalech-fnf-/domaci.aspx?c=A140214_164939_domaci_kop
    CROSS
    CROSS --- ---
    FEMUR: tak možná v Agrofertu, když musel manager v minulosti trošku zaimprovizovat a třeba vyházet pár lidí, i když si původně myslel, že propouštět nebude, aby udržel výsledky, tak už je navždycky odepsanej a nesmí Andrejovi na oči.

    Jenomže demokratická politika takhle (zatím) nefunguje.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ze jsou to maloverny kriplove?:)
    CROSS
    CROSS --- ---
    MAREK_PRCHAL: nařčená kým? Agentem StB? ;-]

    A teď vážně, abychom si rozuměli: podle tebe tedy poslanec, zvolený do Sněmovny poprvé, nesmí upozornit na neetické chování ministra, protože strana, jejímž je členem, v minulosti hlasovala pro zvýšení DPH?

    Nebo ještě jinak, abychom se drželi oficiální verze: minulá vláda přistoupila ke zvýšení daní, protože, jak to podávala, byla k tomu donucena ekonomickou situací. Šlo tedy de facto o porušení nějakého předvolebního slibu (pokud takový zazněl), že nepodpoří zvýšení daní, s argumentací, že ten krok byl vynucen změnou ekonomické situace.

    Takže když Babiš před volbami slíbil, že bude dodržovat pravidla, ale po volbách to porušil, protože nemá lustrační osvědčení, byl tomu donucen čím? Zodpovědností za osud České republiky?

    Jako on se tenhle pohled - vy mlčte, protože vaši poslanci v minulém období hlasovali tak a tak - asi dá uhádat, přinejmenším v očích voličů Ano, ale dost to o nositelích tohoto pohledu vypovídá.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    CROSS: Podle mě ano, pokud nechce být nařčená z pokrytectví.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    CROSS: Koubek je opravdu nováček, starosta Prahy Libuše....
    CROSS
    CROSS --- ---
    ATOMIKS: do jisté míry chápu tvé rozhořčení, ale tak zkusmo jsem si dohledal zmíněného pana Koubka a podle všeho je ve Sněmovně nováček, zvolen poprvé, takže diskvalifikovat cokoli, co řekne, protože Kalousek kdysi tohle nebo ono, to mi nepřijde úplně fér. Natož aby to z jeho strany bylo pokrytectví - to snad jenom, kdyby posléze hlasováním podpořil vyslovení důvěry vládě s Babišem.

    (A to ponechávám stranou, že daně nezvyšoval ďábel Kalousek, ale tzv. koalice, takže to má současná opozice efektivně sedět a mlčet, protože minulá koalice?)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ATOMIKS: To je naprosto bezobsažný blábol a nevypovídá nic o pokrytectví ANO, které je aktuálním tématem.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PHAILO: abych tu nebyl za požírače polotovarů, což zdaleka není pravda, tak bych rád řekl, že toto je politické audítko a v politice nejde o to, že po nalezení svého návodu na štěstí a spokojenost jdeš do politiky kázat ostatním stejný návod na štěstí a spokojenost. tam jdeš rozvíjet věci veřejné, aby v nich co nejvíce lidí to své štěstí a spokojenost našlo.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    CROSS: souvisí to s tím, že politika od věků věkoucích je plná pokrytectví, kde druhému vyčítáš to samé, co sám činíš. třeba nedodržování předvolebních slibů. otázkou a objektem ke zkoumání jsou pak reálné důsledky těch nedodržených slibů a vládnutí vůbec.
    tím asi říkám to, že Babiše budu hodnotit až podle toho, co opravdu předvede. zatím se jen vykrucuje a nadává na Kalouska, to ano .o)
    jiank tu někdo poznamenal, že Babiš je agentem Stb, který se z toho snaží vyvlíct. což tedy beru a to jsem napsal úplně naopak.

    PHAILO: na čínu jednou týdně. bez ní mi hrozně klesá tlak .o))
    CROSS
    CROSS --- ---
    ATOMIKS: sorry, že zase oponuju tvému pohledu, ale co já si pamatuju z dob reálného socialismu, problém nedostatku kvalitních potravin typu ovoce (pomeranče, banány z těch základních) nebyl ani tak v ceně, jako prostě v tom, že je do ČSSR za devizy centrální plánovači prostě nedováželi. To platí i pro míň exotický položky: mohl ses spolehnout na centrální plánování, nebo na sebe. Podle mě ta volba byla celkem jasná. Jinak za moje příbuzný si troufám tvrdit, že angrešt a rybíz do zavařenin zpracovávali především proto, že a. je bavilo to pěstovat, b. věděli, co v tom je, c. měli z toho dobrej pocit.

    Taky bych namítnul, že v obchodech bude nahnilé ovoce a zelenina tak dlouho, dokud to lidi budou kupovat.

    Ale pořád nevim, jak tohle souvisí s tim, že Babiš slíbil, že pravidla budou platit pro všechny, a pak se z toho sám šikovně vyvlík.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ATOMIKS: Pokud tě víc baví požírat ve velkém glutamátové sajrajty, tak je samozřejmě vše v naprostém pořádku.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    teď nevím, nakolik chci napsat, že zvýšením DPH se zvýší i cena těch nejzákladnějších potravin, protože bychom se tu mohli dobrat tvrzení, že člověk může přežít i z nevařeného popadaného ovoce. Taky nevím nakolik má být ideálem moderní rodiny fakt, že i když oba pracují, tak v obchodě musí kupovat nahnilé ovoce a zeleninu, popř každý den chodit zalévat na zahradu a krmit králíky a slepice s tím, že léto tráví zavařováním na zimu. Mě to teda za mlada v době pozdního komunismu fakt nebavilo a to nejsem kdovíjakej panelákovej měšťák.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam