• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RUFO: To byl ovšem nápad Albatrosu, že se to má jmenovat stejně, a tvrdošíjně se ho drželi :) Je to skutečně komplet přepsané, i titulní Eternaal je radikálně zkrácený (což jistě nezaškodí :)
    RUFO
    RUFO --- ---
    BRAMBOREENA: Neumis si predstavit,jak jsem to tehdy "bral".
    To tedy znamena, ze musim nakupovat znovu. To je pro Tebe dobre :-D
    Vubec mne nenapadlo, ze kdyz se knizka jmenuje stejne, ze obsah je jiny.Myslel jsem, ze jde jen o reedici.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Právě ty mě zajímají. Třeba další mystické úlomky z Knih Akkütlixových. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RUFO: oho, to je fakt dávno, tahle stará vydání... no to je hrůza :) Já tyhle věkovité (temné, spící) věci pro nové vydání důkladně zrubala a přepsala, ta d-alfská povídka je teď o dost jiná. Ty zbývající dvě (beztvaré a Lunapark) jsou nové úplně, tedy staré jen asi tři roky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Jakže, tys prodala i e-práva?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA: A nadhodila bych ten tvůj objev na obálce (pro ostatní: Vlčačka si toho všimla a ptala se, je-li či není-li to tak):
    Úplně nahoře v té myceliální struktuře by mělo cosi být; schválně píšu COSI, ne konkrétně. Vidíte to tam taky? :) Půlka lidí to vidí a půlka nevidí :D
    RUFO
    RUFO --- ---
    BRAMBOREENA: jj, dik, pujdu do toho. Pro mne na pomezi Eternaalu je puvodni novelka od Laseru a Romana takeznam jen z Jednou prijde tma.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA: Já se nijak neurazila, vůbec ne, vzápětí jsem si to sama taky uvědomila, že prostě není fér, abych tady spoilovala... klidně to zdrbněte a já budu psát akorát 'no comment', jo? :D
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BORGDOG: No, spánkový deificit z našich půlnočních dišputací už mne pomalu kouše do zadku. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: plno, ale jsou to spíš takové 'výkřiky do tmy', tu stránka, tu dva odstavce. Tedy jaksi není to úplně kozistentní :) Ale je to dobrý nápad, zkusím něco vyhrabat, bonusové scény jen pro nyx.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Přímo doping tím, žes to napsala, protože hlavně víš, co tím chtěl autor říct. :-D Ale nechtěla jsem tě nějak drze okřikovat, spíš ujistit, že já osobně o drobečky z děje žadonit nebudu, já se prostě budu ať už jakkoliv dlouho těšit na to, že budu mít další díl v ruce a buď si při čtení radostně povšimnu věcí které jsem možná odhadla nebo se budu ještě radostněji kochat tím, jak jsi nás vypekla a položila trať příběhu úplně někam jinam. :-) Stejně si jak se znám Jantarové oči minimálně ještě dvakrát přečtu. Možná i víckrát. Ale spekulovat budu, to asi fakt nevydržím.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    VLCACKA: Jak říkám - den ještě neskončil. :-)

    BRAMBOREENA: Spíše by mě zajímalo - existují "nepoužité úlomky?" Ze zkušenosti vím, že při psaní podobné věci se časem nahromadí spousta fragmentů, nepoužitých doplňků, apod. Něco z toho by mohlo být pro houbové závisláky zajímavé... :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA: Máš pravdu. Omlouvám se a už mlčím, mám tady nesportovní výhodu, danou tím, že jsem to celé četla :) Od téhle chvíle už nebudu k dalšímu vývoji děje a postav nic psát, darmo bych to kazila...
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BORGDOG: Jenže zlatíčko Gregory taky dost rád netaktně uráží za tělesné nedostatky, v tom je Lus mnohem kultivovanější.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Já ho nebral jako blázna. Normalita má širokou toleranci. Podle mého je Lucasovi asi nejbližší postavou po stránce charakteru Dr. House. Tedy, ten v cynismu pokročil o kus dál, ale kdoví, den ještě neskončil a Lucas má na to ještě pár měsíců. :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Ze mne si nic nedělej, já k smrti ráda hádám, nespoiluj, my se tu budeme aspoň omotvat vlastnímI konspiracemi. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (já to sem dost dobře plácnout nemůžu už kvůli smlouvám s nakladateli)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA:
    RUFO:
    Konflikty se starým pánem jsou ještě ve druhém a třetím dílu (včetně toho, jak se to rozuzlí), ale nechci to vyspoilovat úplně... Je asi pravda, že v normálním světě by byl z Lucase nejspíš blázen, ale tady si pak určitou oporu najde, ale, ehm... to se celé vysvětlí fakt až ke konci pátého dílu...

    BORGDOG: No, hm... Ferry...? :D
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Hmm... to si budu muset všechno najít. Extrémně mne to zajímá. Předpokládám, že elektronické verze tu náhodou v rámci propagace umístit nehodláš, co? :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RUFO: Celý seznam tady (kdy a kde co vyšlo, linky, ukázky): http://www.argenite.org/page-bibliografie . Dvě z těch povídek je ve sbírce Na pomezí Eternaalu z roku 2010, jedna v Hvězdách české sci-fi.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    RUFO: To ano, ale když si Lus nakonec vybral ten trest jaký si vybral - vlastně před otcem triumfoval. Byl ještě zarputilejší a tvrdší, než Giles kdy mohl předpokládat. Jestli teda nevadí, že to tu napíšu, jak říkám, je to moje domněnka - on z něj dělá informační zbraň. Proto všechny ty testy odolnosti, ten dopis, to ovládnutí Lodi, protože si myslím, že starý pán měl taky vyměřený čas. A odpovídalo by to i strategii, že když jde össeanská moc za svým, na jedinci nezáleží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam