• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    T_ANA_
    T_ANA_ --- ---
    ALONSY: Koukám, že v ostatních postavách se shodneme :) Lucasova sestra se mi líbí, škoda, že tam nebyla více. A i když s Fionou nesouhlasím, chápu ji, takže ji beru.

    IDLE: Tak to řešení jsem tedy nějak nepostřehla, myslím, že se nevyřešilo nic a odsouvá se to, právě jak říkáš.

    Já netvrdím, že neexistují nesmělí lidé. Ale tohle byl extrém extrémní, použitý právě proto, aby se to celé mohlo odsunout a o dopise se mluvilo, ale neřeklo nic. To ohýbání tam jde vidět a to dle mého názoru degraduje celou tu zápletku. Škoda.
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    ALONSY:
    BORGDOG:
    Ad Giles a Lucasova matka - viz Lunaprak Luna!
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ALONSY: Lucasova sestra by mě také zajímala. Giles by měl podle mě zůstat co nejvíc "ve stínech," víc detailů jeho postavě uškodí. A Fiona je bohužel VELMI uvěřitelná. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že takoví lidé existují a tady se autorce povedla DOKONALÁ paralela.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    A když jsme u těch postav, tak má nejoblíbenější je Giles.
    Ráda bych nevěřila Fioně, ale naneštěstí i takoví existují i v realitě víc než by bylo záhodno.

    A nejvíc jsem zvědavá na víc detailů z Lucasova dětství a na to, jak vyrůstala jeho ségra. A na jejich matku, protože by mě zajímalo, kdo by s Gilesem zplodil děti :)
    (doufám, že žádné z jmen nepřekrucuji, na to mám celkem talent a to už to čtu podruhé a jsem skoro na konci:)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    T_ANA_: Ze svých (post)pubertálních let si pamatuji, že k takovému chování mají (někteří) muži silné a nepochopitelné pochopení :)

    A práce je práce.
    Trénovat puberťáky v takovém psychickém rozpoložení je asi těžké. Ale na druhou stranu to miluje a práce s dětmi na něčem, co jí baví je pro takového člověka určitě míň stresová než dělat někde prodavačku, co se jednou upočítá o pětistovku a má z toho zkažený měsíc (vlastní zkušenost:D).
    T_ANA_
    T_ANA_ --- ---
    ALONSY: Nejuvěřitelnějších? Akorát muži se k ní chovají, jako by jí četli myšlenky, jako z hárlekýnu. Ve skutečnosti by se dočkala těžkého nepochopení. Jako trenérka si musí každý den vyčítat, co kde komu řekla špatně, nebo neřekla, prostě na prášky. A problém je, že u té zápletky jsem nerostla z toho, že se nemůžu dočkat toho tajemství, ale toho, aby už se konečně vymáčkla a jelo se dále. Zdržovačka.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    T_ANA_: Pinky je svéprávná jen nedopatřením. A pravda, aby se podobala většinovým, stárnoucím, ne moc úspěšným trenérkám, tak by musela ještě chlastat
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ALONSY: Že existují, tomu věřím, ale na té trenérce něco je... v tom si Pinky neumím moc představit, zejména u tak poměrně agresivního sportu.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY:
    T_ANA_: Ale teda tvůj postoj chápu, taky jsem z ní celkem rostla, ale takoví lidé existují doopravdy, ne jen v telenovelách :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    T_ANA_: Prej že je Pinky nereálná.
    To bych se smála. Je to jedna z nejuvěřitelnějších postav, až přemýšlím, jestli s Bramboreenou nemáme společné známé :)
    GALE
    GALE --- ---
    GALE: Jsem si to představila a vypadá to jako eskadra atomovek...
    GALE
    GALE --- ---
    CORNHOLIO:
    Rychlovlaky budou nejšpíš jezdi/létat ve skleněném tunelu a budou obklopeny výboji studené plazmy (připomíná takové ty kýčovité plazmové lampy).
    Velmi zajímavá by byla mimoúrovňová křižovatka těchto vlaků.
    Tvarem by připomínaly delfíny, jakožto příklad téměř dokonalého aerodynamického tvaru. Lokomotiva jako jediná by měla čumák. Ostatní vagony by byly spíš kapkovitého tvaru. Stabilizace proti rotaci nejspíš podélnými křídly/ploutvemi.
    T_ANA_
    T_ANA_ --- ---
    Tak Jantarové oči dočteny. SPOILERY: Dala bych tomu 90%. 10% musím strhnout za tu zápletku s Pinky, která je jako z mexické telenovely, kdy se dva svéprávní lidé nedokáží domluvit na zásadní věci hned na začátku, a z toho pak vzniká x-dílná zápletka. Všechny ty promyšlené věci okolo to degraduje. Plus samotná postava Pinky je nesympatická a nereálná, pokud odmyslím její vnitřní monology, vesměs mlčí nebo brečí, což má zřejmě působit zranitelně a mužích vyvolávat potřebu ji chránit, ale podle mně by jí poslali za psychiatrem. A že tato hroutící se troska má být trenérka, u toho už jsem jen kroutila hlavou. Jinak knize nemám co vyčíst, ostatní postavy se mi líbí, včetně hlavního hrdiny (kterému držím palce, aby si našel jakoukoliv jinou ženu), a těším se na další díl :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    RIP: Tak já mám to štěstí, že můj mediální obraz existuje toliko v archivech a když na něj čas od času dojde, tak si akorát gratuluju, jak jsem od svých osmnácti zkrásněla:-)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    A vůbec, když už jsem tu, můžeme zkusit něco málo crowdsourcingu. Na obálce dvojky bude pravděpodobně plazmový rychlovlak, kdo dvojku četl, už ví... Kdybyste měl někdo nápady, jak taková věc vypadá, sem s nimi:)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: Viděl jsem a působila jsi přirozeně a uvolněně, naopak jsem si říkal, jak to děláš, že nejsi vynervovaná. Jen moderátorka moc nevěděla, na co se ptát a kudy ten rozhovor vést, naštěstí jsi jí moc často nepouštěla ke slovu.
    ARGANNAH: ARGANNAH jsem viděl v jednom rozhovoru, a jak jsem psal už kdysi jinde, je to velice atraktivní žena;)

    A vůbec, aspoň šlo o rozhovory v češtině, já jsem nedávno viděl záznam, kde jsem byl nucený mluvit anglicky, a to pak člověk teprve má chuť zalézt pod kámen. "Mí very gut ingliš! Mí from ístrn jůrop!"
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    VANEK: UTFG!
    VANEK
    VANEK --- ---
    RICARDERON: WTF je Rádio Spin?
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    ARGANNAH: Pravdu má Argannah. Výstup to byl pozitivní, ale pro příště máme co pilovat. Domluvený rozhovor pro Rádio Spin prozatím.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Podle mého je vždycky třeba si pustit vlastní vystoupení v médiích, i když ano, někdy to bolí (v tomhle taky nejsem narcis, právě naopak - tlustá ženská se na sebe v televizi kouká vždycky nerada). Protože člověk nějak věci vnímá ve studiu, ale úplně jinak to pak vypadá na obrazovce. Vzhledem ke kvalitám Mycelia si myslím, že celkem hrozí, že to nebude Bramboreenino poslední takové vystoupení, takže zpětná reflexe se hodí.
    RIP
    RIP --- ---
    EDERA: No já nevím, vážně dobrý to rozhodně bylo, ale možná bys neměla navádět, z vlastního obrazu v médiích je v šoku každý kromě totálních narcisů a otrlých cynilků, a Bramboreena není ani jedno.
    Například mně stačí vidět jakoukoli vlastní fotku a dostávám chuť si ustřelit hlavu brokovnicí :-) Jeden dva svoje TV výstupy jsem v mukách přetrpěl, jen abych se pro příští případná opakování poučil z nejhorších chyb, ale bylo to inferno :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRAMBOREENA: Pusť si to, bylo to vážně dobrý.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BORGDOG: Vystupuje tisíc slonů a gerdánská tajná služba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam