• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    Mně se taky druhá líbí, klidně bych ji nechal.
    A ad VANEK - ano, co klepadla, budou?
    RIP
    RIP --- ---
    HYPERION: Secese JE přeplácaná z definice, zajdi si do Obecňáku :-¨
    Mně se ta druhá líbí, nechápu ten dnešní odpor k ornamentu; ornament je fajn :-)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: Asi takhle. Ta první mi přijde až moc chudá a nezaujme. Ta druhá mi přijde až moc přeplácaná (stačila by ta ženská postava). Střední cesta by pro mě byla patrně ideální.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    (nebo ti dám telefon na kamaráda, co typografii umí doopravdy)
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Když jsem viděla první obálku, pomyslela jsem si: Ha, něco z ranné tvorby, třeba to vyjde znovu. Úplně mi vyvstaly obálky Bajonetu z devadesátek. K tématu novely se to vůbec nehodí. Promiň.
    Druhá lepší, ale souhlas s GENTIANA.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: podívej se na Cobru ze střešovické písmolijny, vypadá divně, ale do secesna je a je dobře čitelná a můžu ti ji půjčit.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: :D :D :D
    No jo no... Font měl být secesní; odehrává se to v Praze na Vinohradech (i ten starý dům s litinovým zábradlím tam hraje důležitou roli) - jenže další (opravdová) secesní písma jsou tak strašně zdobná, že je to na rozměr sedm krát dvanáct centimetrů nepoužitelné...
    Jinak teda ale z reakcí vidím, že obálky nic moc :) Asi rezignuju a obrátím se na opravdického výtvarníka.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: druhá lepší, ale ten strašlivý font prosím proklát dubovým kolíkem, pochcat, pohřbít na křižovatce a znovu pochcat.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: What they said.
    Bude to aspoň s bonusy? ;-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    Když mám tu obálku na čtečce přes celou obrazovku, tak to zase tak "nic" není; náhledy jsou samozřejmě něco jiného.

    Ta první varianta mi příliš připomíná prázdný rám obrazu, jako by tam něco chybělo. Nebo jako takové ty přednastavené výplňové "obrázek není k dispozici". :) Takže druhá lepší, i když má zase hůř čitelné nápisy.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BRAMBOREENA: Já mám obvykle radši ten minimalismus, ale v tomhle případě by mě ta první nezaujala na první pohled asi vůbec, u druhé bych se rozhodně podívala, o čem má být. (Ale čtečku nemám, tak jak to vypadá na ní posoudit nemůžu).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jsem fakt totální úchyl. Ty lidské oběti mám úplně všude.
    Teď jsem si vykorespondovala s Albatrosem (který vydal v roce 2007 antologii Imperium Bohemorum), že odtamtud můžu vzít svou novelu a vydat ji samostatně jako e-book. Novela se odehrává v roce 2020 a pojednává o Kazi, Tetě a Libuši (čili v zásadě je to miloučké neškodné jiráskovské téma) - a prásk ho, když jsem si to teď po sobě četla, s hrůzou jsem zjistila, že lidská oběť je tam taky, tentokrát pro změnu Svantovítovi, bohu globalizace :)
    Jinak se jedná o válku mezi Prahou a Brnem (a jako správný hipster jsem o tom psala v době, než Městské války objevili všichni :D). Snovačka Libby je manažerkou reklamní agentury Krok a vytipovala si ji tajná služba ke spolupráci na velké magické operaci pod horou Říp - mezi plastosnubnými Kralupy a jedutvárnými Neratovicemi; ale nejde to úplně hladce, obzvláště vzhledem k zájmům nymfomanky Kazi a nekromantky Teth.

    Ale teď to podstatné, proč to sem celé píšu. Z patlání obálky vypadly zatím dvě verze, jedna, jaksi, figurální (se snovačkou i s přemyslem) a druhá minimalistická (bez snovačky a bez přemysla). ID Grobenius, který e-book připravuje, tvrdí, že na displeji čtečky je všechno tak miniaturní, že stejně není nic vidět a je to úplně jedno a méně je více, tak sem ty pokusy hodím s dotazem, má-li někdo něco jako názor. Připadají vám na e-book snesitelné, nebo je to hnus fialovej? A pokud, tak která je lepší?




    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Nebo jak jsem psal v VANEK, můžeme si ho zkusit ubastlit DIY za pár vteřin:
    http://www.kosmas.cz/detail.asp?cislo=186301&afil=1133
    ROMI
    ROMI --- ---
    VLCACKA: ja uz to pisu na tajno na nyxu, aby me nechtel zase zbit :) a co ty pises taky recenze nebo knizky? ;)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    ROMI: Já doufám, že až budete někdy spílat mně, aspoň si to budu moci přečíst. :-D
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Právě, vždyť na něj mají pifku už od "jedničky"... :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ALONSY: Tak ono je asi stejně jasné, že proti Aš-šádovi dřív nebo později něco zkusej... ale jak píše Vlčačka - kdy, jak a jestli se jim to povede, vidět není. :)

    Ještě sem chci napsat - v létě Nakor naznačoval, že HČS udělají i jako e-book, a už jsem ho zahlídla na Kosmasu: http://www.kosmas.cz/knihy/186301/hvezdy-ceske-sci-fi/ . Kdo ho chce a je mimořádně uvědomělý, může ještě počkat, až na mycelium.argenite.org přidáme odkaz s affiliate number, což mi vydělá asi tak tři koruny!!! - ale nejsem dost baba hrabivá, tak čekat vlastně ani nemusíte :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    nojo no Strucovskej, nez jsem to sem stihl napsat, tak uz je dopodrobna rozebranej klucik :) sice uz se trosku zlepsil, ale stejne bych mu zakazal psat ;)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    ALONSY: No já doufám že mít zájem a vykonat jsou stále dvě protilehlé záležitosti. :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BRAMBOREENA: V té ukázce byl ten obrovskej spoiler, co jsem tam viděla, nebo se mi to jen zdálo :-D
    Ba ne, tak jako tak jsem ráda, že aspoň něco! Závislost! :))

    Mainstreamové čtenáře také přeji. Takové jako jsem já to asi totálně odradí, ale co se zabývat desítkou, když se takhle získá stovka :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam