• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: já jsem pro čím dál více össenštiny, mně se to líbí.
    IDLE
    IDLE --- ---
    Slovníček nee, já bych pak měla nutkání si ho nastudovat. Pokud bude frekvence užívání össenských výrazů podobná jako v prvním dílu, tak není potřeba.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: :D To jsem tomu dala, teď mi budou všichni nosit pytlíčky od čaje... :) Totiž to je narážka na to, že ID VANEK mi vskutku už jednou pytlíky od čaje přinesl, protože věděl, že tu hnědou kompostovací popelnici máme a zahazování užitečných věcí jen tak do koše se mu příčí. Schraňoval ty pytlíčky v práci celý měsíc, takže vznikl lákavý naditý pytel čehosi, co pak týden leželo u nás na kuchyňské lince (protože všichni se báli podívat, co je vlastně uvnitř).
    Nakonec... jsme se podívali.
    :D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BRAMBOREENA: :) ale já si nestěžuju! A tyhlety strategie samozřejmě chápu, jen jsem prostě napjatá jak kšandy.

A slovníček - ANO.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: Život promořený houbou, toť náš cíl! Ale hezky jsi to napsal :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MOIRAIN: Jak říká Vlčačka. Navíc knížka, která má být "na Vánoce", nemůže vyjít dvacátého prosince, to už knihkupci ani nové tituly neberou (až do půlky ledna, protože pak je inventura); čili nejzazší rozumný termín vydání je měsíc před, a kdo jen trochu může (čili kdo nedodělává knihu s vyplazeným jazykem na poslední chvíli), snaží se, aby to bylo ještě dřív. Tady není důvod pro nějaké fatální zpoždění - text je odevzdaný, na sazbě se pracuje, Cornholio jak vidno statečně bojuje s plísní na monitoru a jistě se s obálkou nebude patlat déle, než musí, protože je zavalený zakázkami... čili pokud si Wittgenstein najde čas na redakci, já to vidím optimisticky :)

Otázka do pléna: měl by v knize přece jen být össenský slovníček, nebo je to zbytečná blbost?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: tak já ti přinesu kyblík těchto, nechám si je posbírat od snídaní. Personál mě už za pošuka má, takže je to jedno. Nebo ti donesu flašku.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    MOIRAIN: jako děti jsme se také těšili na Vánoce, ty dárky jsou už třeba zapomenuty (zde mi tedy analogie s Myceliem trochu selhává:), ale na to těšení si pamatujeme dodnes. Zkrátka i díky tomu, i když bych samozřejmě už chtěl mít všech pět dílů na stole, se Mycelium stává součástí našeho života.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    MOIRAIN: Ono to uteče, jen si nemysli.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GENTIANA: jsem to přečetla asi za 4 dny a čekat až do Vánoc??? au au au
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Aha, já své černé svědomí používáním transportéru krmeného tekutými fosiliemi tlumím recyklováním odpadků. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Tantiém netřeba. Přines mi dva použité pytlíčky od čaje, abych je mohla vložit do hnědé ekologické popelnice na bioodpad a utišit tak své svědomí, týrané používáním automobilu; a budeme vyrovnáni!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: Jejda, to je milé :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    [ KUBAN88 @ Knihy, které vás přepadly v knihkupectví ] + dále: doporučení občas funguje :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Týjo, a vyzvednutí zdarma dva bloky daleko; asi vánoční dárek koupím tady a ty affilové tantiémy ti pošlu extra :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A k tomuhle BRAMBOREENA ještě stojí za to podotknout, že na Elinořině blogu vznikla celá nová rubrika s názvem AIÖ neboli Amatérská intelektuální össeistika: http://www.elinor.mablog.eu/?cat=68 . Je tam ještě další článek z července, o kterém jsem neměla tušení a ve kterém E. dokazuje, že vydání Mycelia ve skutečnosti Církvi Akkütlixově pomáhá, protože s ní veřejnost tak trochu smiřuje a vyvolává iluzi, že toto náboženství není zas tak nebezpečné. :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Týjo, na Dobrých knihách fakt levně, akční cena 260,- : http://www.dobre-knihy.cz/sci-fi-fantasy-komiks/fantasy/mycelium-i-jantarove-oci.html
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    CORNHOLIO: To se mi líbí! Další může být třeba červený... a poslední jedovatě muchomůrkově zelený.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: PS: a ta modrá je překrásná... Jejej, já se na to tak těším!!! :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: Wow! To je nádhera! A uprostřed vidím hlavu!!! Ale teda práce jak na kostele (či chrámu Církve Akkütlixovy...)

ALONSY: ti nevím, s těma drakama mi to nějak furt nejde, neposlouchaj, bestie... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam