• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ALDARION: Tak možná ne za den, nevím přesně... ale rozhodně víc času se stráví čekáním, než to přijde na řadu, než samotným tiskem...

    DELLAMORTE: Nejspíš jo - já se s ním osobně neznám, akorát jsme si teď kvůli článku vyměnili pár mailů (ukázku z dvojky a tak), ale předpokládám, že dva téhož jména ve sf rybníčku nebudou, Legie uvádí jen jednoho :) Na Knihovny se každopádně chystám, špalek tak monstrózní je třeba podpořit koupí, a na povídku jsem zvědavá. (Draky jsem taky poctivě přečetla od začátku do konce.)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    BRAMBOREENA: Je to ten Žlebek, co má povídku ve sbírce Legendy: Prokleté knihovny? To by mohlo být super, ta jeho povídky tam je geniální.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BRAMBOREENA: No teda jestli vaše tiskárna udělá komplet knížku za den, tak chci vidět ty motivační prostředky. :)
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Rë Akkütlix!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GALE: Všechny komponenty už jsou hotové (obálka - která se oproti verzi zde ještě trochu dolaďovala, aby hmyzákovi byla vidět celá tlamička -, sazba včetně redakce a korektur, anotace na zadní stranu, ocintky...), a právě dnes to grafik finálně sesazuje všechno dohromady. Čili se dá říct, že ano, zatím se stíhá, pokud teď v Brně na další týden nepřestane fungovat elektřina. Pak už to může jít do tisku. Tiskárně stačí na samotné vytištění chvílka, možná den, ale lhůty se odvíjejí od toho, že je tam (obzvlášť teď před Vánoci) fronta jiných knih. Jak má Argo tohle pořešené, to netuším, ale předpokládám, že nějak snad ano. :D

    Ale scifistický prostor bude myceliem zamořený už na přelomu měsíce, protože v listopadové Pevnosti má vyjít nějaký větší článek o obou dílech (od Jana Žlebka).
    GALE
    GALE --- ---
    Rýpavý dotaz natěšeného čtenáře.
    Padl tu termín vydání dalšího Micelia na začátek listopadu. Můj dotaz tedy zní? Stíháte?
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Tak Jantarové oči máme přečtené a co dál? Vilma Kadlečková doporučuje hned tři své oblíbené knihy...

    XB-1 » Osobnosti žánru doporučují (Kadlečková, Němec, Procházka)
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/osobnosti-zanru-doporucuji-kadleckova-nemec-prochazka/
    RIP
    RIP --- ---
    BETCHO: To ti můžu říct rovnou, že neproplatí. Autoři knih ještě nikdy nikomu neproplatili nic z toho, co napáchali :-)
    Posílit své ženství ale zní ještě slušně. Posílit své mužství by znělo hůř :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BETCHO: Určitě je spřáhnutej s tou kadeřnicí! Dělí se spolu o zisk. :) Vidíš, kdybys četla Mycelium, tak úžasně ušetříš, houby se dají nasbírat i zadarmo a jednou i sníst!
    BETCHO
    BETCHO --- ---
    BRAMBOREENA: Ani nemluv. Na základě jedné knihy /a nebylo to Mycelium/ jsem pocítila potřebu posílit své ženství, takže jsem šla k holič a do parfumérie. Takže mě mé ženství dnes stálo skoro pět tisíc a jsem zvědavá, jestli to autor knihy proplatí...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BETCHO: Tramtélí :D Tak to teda dnešní den fakt vydal za dva, už dvě skvělá slova!!! A ještě jsem si koupila kabelku (je naprosto brutální a s kytičkama, něco tak ulítlýho jsem měla naposled v pěti letech, ale šíleně se mi líbí) - takže spíš za tři. :)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    BETCHO: tramtélí! och! taky dobré...
    BETCHO
    BETCHO --- ---
    Pro mě za mě, když se vám to líbí, klidně si to tramtélí mějte stejné...obě slova pocházejí od příbuzných z Náchoda, používají to tam jako označení pro cokoli, co roste.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Zastávám se pozměněného šábršoustí... opravdu úžasné slovo... Mycelium je živoucí a měnící se, přece nebude pět dílů zamrzlé v jedné poloze. Obzvlášť když z něj vylézá broučí tvor.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BETCHO: ŠÁBRŠOUSTÍ?! :) To je úžasný slovo! Den, kdy se člověk naučí něco nového, není ztracený, čili zachránilas mi den! :)

    A teda to se Tomáš s tím šábršoustím ještě schválně patlal, aby nebylo stejný - zkopírovat totéž z jedničky a jen lehce přetónovat v photoshopu by bylo podstatně jednodušší...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: a to jsem ještě nevyprávěla, jak tu včera byli kolegové policie. Nicméně, mí poddaní by Mycelium stejně nečetli, je to dlouhý slovo.
    VANEK
    VANEK --- ---
    GENTIANA: Že zrovna ty se svými zkušenostmi bys spoléhala na lidskou gramotnost.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BETCHO: V Písní ledu a ohně je bordel kvůli idiotskému dělení dílů na poloviny. Vždycky si vzpomenu akorát na Bláznivou střelu 33 1/3...
    BETCHO
    BETCHO --- ---
    GENTIANA: Jedna věc je ale gramotnost čtenářova a druhá moje zkušenost, když jsem se probírala v knihkupectví Písní ledu a ohně. Díly ságy taky nejsou očíslované, alespoň tedy u vydání, které jsme měla v ruce já a byl to problém. Evidentně ne jenom můj, protože v jiném knihkupectví označili prodavači regály, aby se v tom nakupující vyznali...
    Mně se moc líbí nápad Meankitty11 použít formát ii...
    A jinak mi, položím-li oba díly vedle sebe, lehce vadí onen jiný tvar toho šábršoustí nahoře. Vím, že je to záměr a líbí se mi zhmotňující se tvor, ale víc by se mi páčilo, kdyby to mělo stejný tvar.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Já bych číslovku taky dal až do vnitřku knihy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam