• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PISKVOR: víc by se toho našlo. V Zuzaně a starcích je ten soud a Daniel nebo který chytrák se ptá, pod kterým stromem že se koupala a jeden dědek praví, že pod lentiškem. O mnoho let později mi to došlo, že jde o Pistacia lentiscus. Normální člověk by řekl pistácie nebo pistáciovník, takže se to jmenuje česky řečík, což se teda Preslovi a spol. vážně nepovedlo. Ale lentišek je eště horší.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BALAENA: česká jo, společnost jo, ale botanická.

    SHEALA: život je zlomyslný... příště.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BALAENA: "Muj mily je muj a ja jsem jeho, on pase v liliich"?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GENTIANA: jsem chvíli dumala, co má Česká biblická společnost společného s kytkama :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: hezký, ty budeš v brně, kde já bydlím, já ve vyšných vlkodlakoch... nějaký teleport, nebyl by na skladě myceliárních technologií, nebo gleewarinských technik?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SHEALA: Prehlasky jsou na cesky klavesnici pod/vedle backspace a nad/vedle enteru; je to ta klavesa co v anglickym rozlozeni pise zpetny lomitko.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: letos tam ČBS pořádala floristickej kurs a bydleli v tělocvičně v Městě Albrechtice. Pravda, botanici jsou socky z přesvědčení, ale když botanizovali na Plumlově, tak bydleli v jakémsi laciném penzionu, takže to nebylo kvůli chudobě. (Na florisťáku jsem nebyla, bylo to v době, kdy jsme měli v hotelu nějaké odporné množství hostů... dávám dohromady herbář, díky bohům za dokonalou vizuální paměť, a bude to slabota.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: tak to asi nestíhám, jabkařit se bylo dneska bez mé účasti, zítra mám nějaké zařizování a ve čtvrtek jedu až do konce týdne do Brna...
    BRAMBOREENA: Naštěstí na to mám lidi, ale v kuchyni cpou jabka do sklínek už měsíc (a dlužno dodat, že když jsem volala do sklárny kdesi u Protivína, jestli možno v pátek odpoledne vyzvednout paletu zaavařovaček, trochu do telefonu lapali po dechu...) a to ještě bude spousta calvadosu a meruňkovica už je a to se ještě neví, co s tím předloňským calvadosem... Vyměním za povidla, chceš?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BETCHO: Jestli mě nesežerou, šíšu dáme! :)
    BETCHO
    BETCHO --- ---
    BRAMBOREENA: Jů!!! A půjdeme na dýmku??? A zdržíš se malinko??? Jůůů!!! A budeš mít na mě hodinu čas, nebo se na tebe vrhnou nenažraní brněnští fanoušci???
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak ještě to předběžně napíšu sem: domlouvám se teď s ID Aquila, která dělá workshop na conech, že bych na letošním Fénixconu v Brně měla nějaké povídání - ještě nevím přesně o čem, ale houby v tom budou určitě, psaní taky, čili možná by to mohlo být něco jako moravský křest druhého dílu...
    Fenixcon © 2013
    http://www.fenixcon.cz/main.php
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: Vidím, že nejsem jediná, kdo tady vřele miluje podzimní ovoce :D ... po předloňském neúspěšném pokusu se slivovicí (byl v ní aceton) tu od neděle každou volnou chvíli vařím povidla a ze závějí fialového hnusu vršících se na verandě skoro neubylo... :(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: na kafe klidně! i na surro :) (nevím jak psát ty přehlásky:) Když tak pošta. Ve Vyšných Vlkodlakoch budu do 29.10.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: no do jara tam určitě nevznikne. Oproti Osoblažsku je třeba Vidnavsko vůči turistům zvoucí náruč.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Na Osoblažsko bych rád ana dovolenou. Letošní podzim to ztroskotalo na nemožnosti najít po internetu slušné ubytování. Milé, domácké, nepředražené.
    Ale určitě tam rostou houby a mají podhoubí až do Polska.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: to neznám, ale Osoblaha má svůj půvab. A vůbec tamten konec je takový pěkný konec světa, zatímco Bruntál je hnusný konec světa.
    BRAMBOREENA: teplou vodu tam maj, stačí přidržet.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: Sounds like a plan!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Jinak byl jsem se poptat v Krakatitu (Praha, Jungmannova 14) a Vojta (ID Pahavaska) se tváří, že má ještě pokud ne strategické, tak aspoň záložní taktické zásoby Mycelia na horší časy. ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DELLAMORTE: To není provokace, to je třetí díl :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PISKVOR: a Bruntálci říkají a je to v osoblaži, podle vzoru píča.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam