• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    ROMI
    ROMI --- ---
    GROBENIUS: to me neba cist to znova, mozna pred tretim dilem, to zas uz vetsinu zapomenu, uz ted jsem vedel hovno, co bylo v prvnim skoro
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    ROMI: tady je správný postup: GENTIANA :-)
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: tak docteno, ale nejaky kratky mi to prislo a trosku preslapovani na miste :) a i ty odpovedi na neco mi nejsou uplne jasny ;) budu se muset drzet, abych nezacal skemrat o dalsi davku houbicek a nezavidel betactenarum, ze jsou tak blizko osviceni :)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Ad. blbě naformátované řádky, už mi přistál ve schránce mailík, že opraveno. :-)
    ROMI
    ROMI --- ---
    kolik nevinnych obeti uz jsi ve svych knihach zabila he? :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: jsi zla na sve postavy :) sadistko :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GALE: Vždyť mu tam chudákovi celou dobu někdo nadává... :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    GALE: Co urážíš mou oblíbenou postavu? :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    GALE: jo taky me tahle cast sere, kor kdyz se mi posral telefon, tak tu jeho nasranost cejtim jeste vic ;)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ... ale jinak se na Kosmasu snaží, normálně tam k mému úžasu SAMI dali banner, který se objevuje při prohlížení novinek! Vůbec jsem o tom nevěděla a hlavně - nemusela jsem ho tady v PhotoShopu amatérsky a vlastnoručně uplácat já! ZÁZRAK! ZJEVENÍ!!! :D
    Jinak e-book je 47., což tedy nevím, jestli by mě mělo těšit, protože pokud se pár kousků prodalo, zároveň to znamená, že ty blbě naformátované řádky se šíří...

    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Díky. Přiznám se, že tyhle fičurky lákající čtenáře k pokračování četby mi úplně nevyhovují. Spíš mě štvou.

    Ještě k četbě... Bude Lucas "Giles" Hildebrant pořád takovej kyselej samolibej macho nebo jen jen přecitlivělá z mlhavého počasí? :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GALE: To je mi líto. Už na to upozorňoval ROMI (psal mi do pošty), já napsala do Arga, a z Arga mi odpověděli, že to přepošlou těm, co konvertují sazbu na e-booky, aby se to opravilo, tak doufám, že s tím něco provedou a že to třeba půjde stáhnout znova. (Tohle se dělo v pátek, zítra se zas pozeptám). Rozhodně je to chyba a ne žádný extravagantní autorský záměr (jaký měl třeba Pavel Kohout v Katyni, kde končí scénu vždycky v půlce věty a nová scéna naváže tou druhou půlkou věty...) Mycelium je konzervativní a trapně normální. :)
    GALE
    GALE --- ---
    Kdo čtete elektronické Mycelium?
    Taky máte první větu nové kapitoly zobrazenou jako poslední větu kapitoly předchozí? Docela mě to mátlo, tak jsem dnes srovnala s papírovou verzí a v ní je věta umístě logicky správně, tedy v kapitole, kam příběhově patří.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Ne že tu budete spoilovat, já se k tomu dostanu zase až kdo ví kdy :)
    Nebo mám radši unbooknout na nějaký čas? :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    Tak jsem vybalila novou houbičku na nádobí a říkám si: Hmm, houbička… A to jsem prosím Led pod kůží ještě ani nezačala číst.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Mycelium II. přečteno, líbí, nutno přežvejkat ještě tak dvakrát, třikrát pro kvalitní docenění detailů.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    VANEK: Šupnul jsem odkaz na Legii
    Mycelium / další informace --- LEGIE - databáze knih Fantasy a Sci-Fi
    http://www.legie.info/serie/1399-mycelium/dalsi-info
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: ehm... já ti nevím... jen jsem zahlídla fotku a úplně jsem zkameněla hrůzou, číst se to neodvažuju :D Ve skutečnosti jsou to ocintky, které Zuzce Hlouškové zbyly z rozhovoru pro Škrabopis (což je klubový časopis královéhradeckého Spolku přátel krásného slova: http://www.spks.info/ - přímo na webu ho mají v PDFku, vyšel někdy před týdnem, ale smolila jsem to někdy koncem prázdnin). O mezerách jí napíšu. :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Nejlepší rozhovor, který jsem na FP četl přinejmenším za pět let. (Ale toho šotka, co ti krade mezery za tečkama, bych vypátral a nemilosrdně mu zakroutil krkem.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: :) Hnědé zrnění nenechává nikoho na pochybách...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Spisovatel je právě tak dobrý, jak dobře se dokáže vcítit do svých postav, tvrdí Vilma Kadlečková | Zuzana Hloušková | FantasyPlanet.cz | vše o fantasy, sci-fi, horror | recenze, knihy, komiksy, spisovatelé | Tolkien, Sapkowski, Gemmell, Goodkind, Jordan
    http://fantasyplanet.cz/...k-dobry-jak-dobre-se-dokaze-vcitit-do-svych-postav-tvrdi-vilma-kadleckova
    Článek si četlo 15 čtenářů | Na tuto neděli jsme si pro vás připravili pořádnou houbovou smaženici. Přejeme dobrou chuť!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam