• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    FIN
    FIN --- ---
    ad Elysium:
    ano, pověsti jsou pravdivé. Elysium (Na Bojišti u Pavláku) je skutečně na témže místě, kdy kdysi dávno býval tzv. Netwave, snad jedna z prvních i-netových kaváren v Praze, kde se tenkrát hodně hrávaly všelijaké kartišky (TCGs) a pravidelně tam po večerech různí RPGčkáři rachotili kostkami a pokrývali stoly rulebooky a vším dalším příslušenstvím. a kromě toho tam spousta lidí pařívala celé noci Diablo a o víkendech se konaly celé směny prvních "klastrových akcí" typu "sjedeme se, 20 - 40 lidí naveze do podniku compy a celý víkend paříme společně Diablo anebo AoE a spol."
    během let pak prošel podnik všelijakými roztodivnými změnami, proměnami a podobami, až nedávno se jej ujali Amberan a Reinita (letití členové Prague by Night, kde Amberan je jeden ze tří "otců zakladatelů" tohoto dnes nikoliv neznámého sdružení), poté následovala celkové rekonstrukce, takže podnik je v současnosti krásně nově natřený na bílo - a po letech je tam i světlo, nikoliv bludné příšeří, a v současnosti (díky té rekonstrukci) výborně fungující vzduchotechnika. hlavní prostora je kuřácká (ale konávají se tam četné akce a la "do deseti se nekouří a/nebo vůbec ne") a vzadu je permanentně nekuřácký salón.
    k dispozici (kromě toho, že gamesníci a larpáci/fantazáci jsou opět nejen trpěni, ale i vítáni, pročež se tam konají četné afteparty i bar slouží v některých hrách, například v sérii Maškarád organizovaných Amberanem a Reinitou, coby místo pravidelného zjevování se roztodivných existencí našeho tuzemského herního světa) je nápojový lístek, včetně řady koktejlů, a velice dobře jedlá studená kuchyně místní výroby (saláty, zákusky atd. vyrábí minimálně z části bratr majitele, provozní a hlavně dovedný kuchař:).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: ... ale musíš si je obarvit nazeleno, aby to bylo stylový.
    RIP
    RIP --- ---
    RICARDERON: Jasně, to nejsou nějaké vulgární fousy, ale faciální myceliální protuberance!
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    RIP: můžeš říct, že jsou to myceliální zbytky po včerejším fetu...
    RIP
    RIP --- ---
    Ten awkvardní fílynk, když jedete na křest, protože máte ve městě jiné vyřizování, vyrážíte už v poledne, a v půl desáté, kdy se chcete jít oholit, nastane v celé obci havárie vody :-)
    (Update v deset: prý to mají do jedenácti opravit; a i kdyby ne, je tu zahradní pumpa /vyzkoušeno, nezamrzla/ a rychlovarná konvice :-))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    JULIANNE: Je to skvělé preventivní opatření. Když nás budou někteří hosti srát, prostě to zkuřáčtíme.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    VANEK: Výborná zpráva!
    VANEK
    VANEK --- ---
    JULIANNE: Probíralo se na FB: RICARDERON zná své pappenheimské a rezervoval prostor jako nekuřácký -- opět nevím jistě, jestli to platívá jen do deseti, nebo až do zavíračky.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    VANEK: Hmm, hlavní prostor kuřácký... To tam asi dlouho nevydržím, pokud bude více lidí tuto vlastnost uplatňovat v praxi.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Ech, ze samého přepisování mi vypadlo "já teda o tom vím houby, ale ... " (a předchozí název byl Zulu bar, pokud to něčemu pomůže).
    RIP
    RIP --- ---
    Elysium - a na bojišti? Hmmm :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Nebo rovnou [ Elysium ] :-)

    PIPIN: Jasně: ale taky jsem tam jednou byl s/za GOBERSem ještě zastara a hádám, že když toho starý provozovatel nechal, tak se tvrdé jádro toho okruhu, co si tam vytvořil obývák, rozhodlo převzít to na svá bedra kompletně -- v záhlaví klubu se píše "komunitní bar". Pak jsem tam byl jednou s/za GOBERSem už pod novým managementem a přišlo mi to jako příjemný podnik zasluhující podporu.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    PIPIN: To jsem netušila! Na historii se můžeme pozeptat, taky by mě to zajímalo...
    Současný stav je tady: https://www.facebook.com/cafebarelysium
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    Já se teď koukl do mapy, kdeže to vlastně přesně je, a mám pocit, že na tom místě býval podnik, do kterýho se před 15 lety chodilo hrát Dračí Doupě (...a kruh se uzavřel, had Uroboros se zakousl do svého ocasu:) ) a stolní RPG vůbec...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    IDLE: Já jsem tedy taky zvědavá, protože to v Elysiu vůbec neznám - otevírali ten bar teď na podzim (lze-li věřit fotkám z rekonstrukce na Facebooku), zná to tam akorát Ricarderon, tak to bude možná překvápko :) Ale já jim věřím, jsou to fantazáci/larpisti z takové té tlupy kolem Prague by Night, takže to je přiměřeně neformální a prostě se ňák vmáčknem... :)

    Akorát je tu nebezpečí, že by se křest mohla pokusit překazit Církev Akkütlixova (jako to udělala v Chotěboři, kde z příkazu velekněžky organizátoři celou akci zrušili), takže doporučujeme vzít si sluneční brýle...
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    BRAMBOREENA: Jojo, kdyby jen na stropě...díky za podporu:)
    Pokusím se dorazit, teď to naopak vypadá, že bych spíš stihl tu pátou...radši už nebudu nic psát a když to aspoň trochu půjde, přijdu.
    A koukám že celebrit bude hodně...aspoň ten Křižník Thor bych mohl dotáhnout, Spěšný vlak je bohužel někomu zapůjčen...a samozřejmě Valhalu, ale to už asi všechno nepoberu:(
    IDLE
    IDLE --- ---
    BRAMBOREENA: No já nevím, nikdy jsem na takové akci nebyla, tak proto se ptám. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    IDLE: Myslíš, že by dokonce mohlo být VÍC návštěvníků než organizátorů?! :D To by byl ovšem průlom! Normální sci-fi!
    Vycházím z toho, jaký poměr jsme měli na křtu Tajné knihy šerosvitu v Galerii Fantazie: autorky plus organizátoři plus herci plus provozovatelé byli ku návštěvnikům v přesile patnáct ku třem. :D :D :D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    IDLE: Návštěvníci? To je týž vesmír co Mycelium?!? To je teda crossover jako kráva :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    Vejdou se tam ještě vůbec nějací návštěvníci? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam