• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZOIDBERG: JJ, Ferry mi to potvrdil. Hájení se dodržuje a Geňa je krapet naštval :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Mě "teta Vilma" náhodou hodně pobavila... A co se týká Mycelia na internetu, tak není. Když to není ani pirátských trackerech, tak jako by to neexistovalo, a slušný anonymní e-book jsem si musel udělat sám sobě sám :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Mě na tom baví, jak je ta kniha něco jako bílé plátno, na které si každý promítá své představy. Chudák autorka, těžko může obíhat stádečko svých slov, ustavičně vykřikujíc "Takhle jsem to nemyslela!"
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Hlavně nebrat bru(n)tálního řezníka jako bernou minci, probůh. :-) Jinak u rozumprdů - kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde a v telce je krom moderátorů a herců lehce indisponován každý druhý.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: :D Spojitost s Deníkem referendum jsem si taky vygůglila, pobavilo.
    Co mě štve je smutná skutečnost, že vyšťáral to příšerné video "Tři minuty s..." - pak už mi ani nemusej nic vytýkat, protože tam ze sebe dělám blbce úplně sama.

    Jinak jsem holt v klasické pozici blátivého fleku. Na bílých kalhotách se jeví černý, na černých bílý. Z pohledu opravdových intoušů píšu žánrové klišé, zatímco z pohledu fanoušků akční scifi jsem intoušský rozumprd (nebo aspoň "intoušská teta Vilma", jak pravil pan uzenář). No tak aspoň je to v něčem legrační. :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: A tak kritik Deníku referendum a LtN, co bys tak očekávala? Pozitivní recenzi od svého třídního nepřítele? :)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: Autor je literární kritik a spisovatel. První co člověka napadne, že asi spíš pěknej trubka. Mám za to, že nepřišel na nic, co by už nenapsala Klára Kubíčková, jen k tomu přidal tu svou multikulty, ještě před čtením nacvičenou, zaslepenost. Zlatá Malke se svou nadinterpretací :-)

    ELHO_CID: Jestli jsem Ti zkazil náladu či den, zprav si je Zuzanou Hlouškovou, to mi přišlo docela chytré.
    Mycelium: Led pod kůží – Vilma Kadlečková | Zuzana Hloušková | FantasyPlanet.cz | vše o fantasy, sci-fi, horror | recenze, knihy, komiksy, spisovatelé | Tolkien, Sapkowski, Gemmell, Goodkind, Jordan
    http://fantasyplanet.cz/clanek/mycelium-led-pod-kuzi-vilma-kadleckova
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: Ajaj, tak tomu se to teda fakt nelíbí :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Moje Google-Fu je opět slabé (a o znalostech lidí ani radši nemluvím), takže co že to vystudoval a napsal, že je to literární kritik a spisovatel?

    V tomhle je mi sympatický František Fuka, který přestože se psaním recenzí celkem úspěšně a dlouho živí říká, že by o sobě v životě nemluvil jako o filmovém kritikovi, protože na to nemá školy, schopnosti ani zkušenosti.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    GROBENIUS: To je *ůl, tos sem ani neměl dávat. Zbytečně se před víkendem rozčílím.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    Když jsem viděl, že přibylo 53 příspěvků, myslel jsem, že cupujete
    Zlo z vesmíru | A2larm
    http://a2larm.cz/2014/01/zlo-z-vesmiru/
    Jinam k předchozímu: měl jsme dojem, že si to Geňa v náhlé inspiraci vycucal z prstu, tedy chtěl jsem říci odhadl, ale pak mě napadlo, že vychází jen z prodejů na Kosmasu a ty jsou alespoň v případě „Křižníku Thor“, kde znám přesná data, zhruba 12x menší než na Palmknihách. Prodávat Thor jen tam, taky bych si mohl myslet, že se někde stahují stovky pirátských kopií.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BOUCHI: "Já jsem to hledal proto, že kdybych to našel, tak bych to mohl ohlásit. Něco jako Pomocná stráž Veřejné bezpečnosti."
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    BORGDOG: Pán je vegetarián? ;)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BOUCHI: Zase už trollíš?
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    Tak, a všichni, kdo jste se přiznali, že jste hledali, jestli je někde Mycelium ke stažení, jste potenciální piráti. A protože potenciální pirát = skutečný pirát (podle logiky ČPU a spol. potenciální škoda = skutečná škoda), už se připravujte, že vám na dveře zaklepe policie. ;)))
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BORGDOG: Já taky hledal a taky nic. A to mi hledání knih docela jde:-)
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    BORGDOG: Zřejmě ho ti piráti tak stahovali, až ho z toho Internetu všechno stahali a už tam žádný Mycelium nezbylo!!!
    ROMI
    ROMI --- ---
    BORGDOG: me to prijde vycucany z prstu proste, mycelium jsem nikde nezahlidl a urcite se prodalo vic jak 50 ks
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    RUFO: Ani já ne. A jen pro zajímavost jsem prošel víc zdrojů, než tyhle dva - vlastně jsem prošel všechno, co mě napadlo, věnoval jsem tomu půl jedné noci. Schválně, vzhledem k popularitě Mycelia, zajímalo mě, jak nebo zda se pirátí. Nenašel jsem vůbec nic. Nikde. Tvrzení v tom článku mě překvapuje a netuším, na čem je založeno.
    RUFO
    RUFO --- ---
    WITTGENSTEIN: Souhlasim, v zadnem z mych zdroju e-knizek (warforum a xtrance) jsem Mycelium nevidel. V posledni dobe prispevatele celkem cti hajeni, zvlaste, pokud vyjde i e-book od nakladatele.
    (Jinak knihy Muycelia mam papirove, pro rypaly)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Je pravda, že bych se mohla zkusit zeptat - říkalo se, že po Novém roce bude cosi jako vyúčtování, takže bych třeba mohla dostat nějaký první náznak honoráře... (jejda, snad nebudu muset ještě doplácet... :D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam