• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Kačka ke kačce a hurá do Karibiku! Je fajn slyšet, že chudáky čtenáře neodírají pouze nakladatelé :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZOIDBERG: To já jsem teda zvědavá taky :) Obávám se, že to vzniklo spíš tak, že se panu majiteli ta knížka líbila, než že by v tom viděl tak zázračnou obchodní příležitost. Budu doufat, že to dobře dopadne a aspoň se to vrátí...

    Jinak já se teď brutálně napakovala! Přišlo mi vyúčtování z affiliate programu v Kosmasu (čili provize za to, že kupující přišli na Kosmas z mého webu) - a dostanu za loňský rok celých parádních 354 korun!!! :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Jsem zvědavý, jaký to bude mít úspěch. Trh s audioknihami se hodně rozjíždí ,ale vyrazit z někoho nějaká relavantní data je těžké. Zatím mám dojem, že do toho všichni hodně investují v naději na budoucí možný zisk.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: to jsou pokroky.

    hele, na tom překladu dělám, ale... mám dvě práce a z jedné už jsem se pravděpodobně nervově zhroutila, takže v březnu hodlám být bezpečně uklizená v blázinci, ať se všichni po... a tam bude možnost soustředění.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Právě jsem odeslala podepsanou smlouvu na práva k audioknize. Bude to vydávat nakladatelství audioknih OneHotBook (Argo na audioverzi práva nemělo, ale ví o tom) a první díl by měl být na knižní veletrh.

    Začíná se pracovat na scénáři, řešilo se, kolik bude potřeba herců, tak jsem vyráběla excelovou tabulku, kde jsou počty scén z pohledu jednotlivých postav. Tak třeba v prvním dílu je 72 scén, z toho 28 z pohledu Lucase, 15 od Pinky, 7 Kamëlë, 8 Fiona, 7 Stafford, 3 Maëwënë, a pak pár vedlejších postav po jedné. :) V druhém dílu je 76 scén - 34 Lucas, JENOM JEDNA SCÉNA z pohledu Pinky, 28 Kamëlë, 7 Fiona, 3 Maëwënë, a pak už po jedné. Ve třetím dílu je scén 110 - za nárůst můžou nové postavy. Ve čtvrtém 101 - ještě novější postavy a Sofie, která konečně přišla ke slovu. Pátý spočítaný nemám...
    Tož jsem na to zvědavá :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MUM: Tady se člověk nezavděčí :) Když bylo u prvního dílu 15 pozitivních recenzí (a žádná jiná), jeden člověk si stěžoval, že si je nemůže porovnat s negativními a udělat si svůj názor :)
    MUM
    MUM --- ---
    HYPERION: A nebo naopak - "nikomu to nestoji za pirateni, tak to asi nebude ke cteni..." - anzto recenze jsou obojake a ty pozitivni jsou znacne "fan-spoilerove." Osobne hodnotim velmi vysoko a tesim se, kolik "hlavnich" postav umre, ale nekomu tenhle zvraceny zpusob zabavy tak dobry pripadat nemusi. Kazdopadne se nakladatel zesmesnil/ztrapnil v ocich zasvecene verejnosti jen proto, aby udelal "dobrou vec" - tedy doporucil knihu. Stylove...
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    HYPERION: V tomto (reklamním) smyslu je Jakub Vaníček hned dvojnásob užitečný idiot. (Aby si mládež nemyslela, že sem zatahuji vulgaritu, připomínám, že jen používám termín, na který má copyright Vaníčkův guru Vladimír Uljanov.)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Náhodou, je to dobré reklamní prohlášení. Každý, kdo si to přečte si řekne: "Hmm, když se to tolik krade, bude to dobré. Projedu uložto... aha, tak další servery, někde to bude... zatraceně, nemůžu to nikde... tak jo, no, já si to koupím, i když nerad..."
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    WITTGENSTEIN: To zní dost logicky. Ale stejně, při podobných veřejných prohlášeních bych si něco takového nedovolil, pokud bych skutečně "neviděl na svý voči."
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZOIDBERG: Vysvětlení je myslím jednodušší: Geňa má přístup do databáze Kosmasu, vidí tam 50 prodaných výtisků, takže dedukuje, že lidé mohutně pirátí. Hlášenky z PalmKnih s mnohonásobně (ne-li řádově) vyššími prodeji mu ještě nedošly a na xTrance účet nemá :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ZOIDBERG: Především to byla lež.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: To od něj bylo nemoudré, vytírat si piráty ústa...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZOIDBERG: JJ, Ferry mi to potvrdil. Hájení se dodržuje a Geňa je krapet naštval :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Mě "teta Vilma" náhodou hodně pobavila... A co se týká Mycelia na internetu, tak není. Když to není ani pirátských trackerech, tak jako by to neexistovalo, a slušný anonymní e-book jsem si musel udělat sám sobě sám :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Mě na tom baví, jak je ta kniha něco jako bílé plátno, na které si každý promítá své představy. Chudák autorka, těžko může obíhat stádečko svých slov, ustavičně vykřikujíc "Takhle jsem to nemyslela!"
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Hlavně nebrat bru(n)tálního řezníka jako bernou minci, probůh. :-) Jinak u rozumprdů - kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde a v telce je krom moderátorů a herců lehce indisponován každý druhý.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: :D Spojitost s Deníkem referendum jsem si taky vygůglila, pobavilo.
    Co mě štve je smutná skutečnost, že vyšťáral to příšerné video "Tři minuty s..." - pak už mi ani nemusej nic vytýkat, protože tam ze sebe dělám blbce úplně sama.

    Jinak jsem holt v klasické pozici blátivého fleku. Na bílých kalhotách se jeví černý, na černých bílý. Z pohledu opravdových intoušů píšu žánrové klišé, zatímco z pohledu fanoušků akční scifi jsem intoušský rozumprd (nebo aspoň "intoušská teta Vilma", jak pravil pan uzenář). No tak aspoň je to v něčem legrační. :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: A tak kritik Deníku referendum a LtN, co bys tak očekávala? Pozitivní recenzi od svého třídního nepřítele? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam