• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    IDLE: Už je to tady! :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    Newyorské Muzeum moderního umění oznámilo, že nechá postavit experimentální dům ze stavební hmoty tvořené myceliem hub. (Píše časopis 100+1 na Twitteru.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tuhle sobotu večer se bude v Praze konat kreslířská bitva, které se účastní i ctihodný Cornholio, autor obálky Mycelia (a jiných super věcí). Tohle už je semifinále, byli jsme se podívat i předtím na "základní" kolo a zážitek to byl úžasný, doporučuju, já si to teda ujít nenechám! :) - podrobnosti viz [ CORNHOLIO @ GALERIE CORNHOLIO ] .
    GALE
    GALE --- ---
    ROMI: Bude uveden na Světě knihy.
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: a kdy ma vyjit?
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Besedy byly obě super. :-) Akorát k té druhé mne napadá: "Ty jsi byla na nějakým zápase, že máš tak vyřvanej hlas? Ne, jen jsem četla ukázku na PragoFFestu. :-P
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A ještě něco k vidění: tohle je fotka, kterou mi poslal Honza Kovanic, když viděl můj plakátek na Sex s mimozemšťany: socha, kterou jsme my Pozemšťané postavili Össeanům :) Už existuje :)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A myceliální hlášení: právě mi mailem přišla od grafika sazba třetího dílu :) Bude mít 417 stran (plus nějaké nečíslované ocintky).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Pragoffestové hlášení:

    Jinak díky všem, kteří dorazili na Pragoffestu na besedu - na betačtení bylo tak narváno, že jsme si tam my povídající musely sednout na stolek, protože nezbyla židle :D; to se mi teda ještě nestalo :) A dobrý; myslím, že se to snad i povedlo, publikum statečně vydrželo až do konce a neuteklo, ač mohlo :)

    Druhý pořad byl drsnější, všechny nás připravil o hlasivky, protože to bylo v místnosti u chodby mezi vestibulem a počítačovými hrami, kde pořád courali a nahlas mluvili lidi, a NEDALY SE ZAVŘÍT DVEŘE. Tak teď máme trénink v přeřvávání hluku a můžeme si začít budovat kariéru jako zupáci.
    Hodím sem úryvek z povídky, kterou jsem tam četla na téma sex s mimozemšťany :). Je to ze zatím nepublikované povídky, která vyjde v antologii "Na konci apokalypsy" Ivana Adamoviče letos na Vánoce. (Je to třetí díl jeho průřezových antologií o české sci-fi - již vyšlo: "Vládcové vesmíru", "Puls nekonečna").

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZCR: Týjo, mně to vůbec nedošlo! Četla jsem tenhle tvůj post ve čtvrtek a vůbec mi to nedokleplo, co je na tom divnýho :D Ale už to vidím, tak já Edith napíšu.
    ZCR
    ZCR --- ---
    BRAMBOREENA: některé události zjevně jako by se staly včera: "Vilmo, pentalogii Mycelium jsi začala dávat jasnou podobu po září 2011."
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A předtím od čtyř odpoledne v linii Knihovna:

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak za dva dny na Pragoffestu!

    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: tak šup s tím na Legii, to by asi patřilo k celému myceliálnímu cyklu, že?
    Mycelium / další informace --- LEGIE - databáze knih Fantasy a Sci-Fi
    http://www.legie.info/serie/1399-mycelium/dalsi-info#zalozky
    VANEK
    VANEK --- ---
    Hlídkami na Omlazení.cz objeveno "Brzy mi bude jedenadvacet let a už mám ty pyjovce úplně přečtený"; falonoši nemohou být daleko!
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GENTIANA: Vyprdni se laskave na blogy a predeni a prekladej Mycelium, protoze uz se tu na nej ceka. aby to netrvalo tak dlouho, ze bych si to musela pro mistni kamarady scifisty prelozit sama.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZOIDBERG: Vlastní blog mám už od třetihor, ale ten je o něčem úplně jinémm(kočky, kytky, hovadiny, deprese...) a další asi tři tak nějak chcípají, protože na ně nemám čas.

    Ale co, nějak si s tím pohraju a dám to někam, kde se to dá za ekvivalent kafe (což je teda aji u nás za 25, checht) stáhnout. Třeba si vydělám na vilu u alpského jezera a ještě k tomu naseru celý místní okres. Win - win.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: ále, Slámu taky nelynčovali.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Můžeš z toho udělat něco na způsob Kronik Jakuba Vandrovce, kde místní nemohli dlouho přijít spisovateli na jméno, protože z nich udělal totální burany, vidláky a alkoholiky... Nebo co tak vlastní blog?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam