• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ALDARION: A to je Haggard na svou dobu ještě velmi "rovnostářský." To, jak popisuje domorodce vlastně coby "rovnocenné parťáky" nebylo nic běžného a taky ho za to kritizovali. Jsem zvědavý, až dojdeš na crossover Ayeshy a Alana, co se z toho vyklube. Alan svoje neshody s čaroději řešil občas puškou na slony, no a Ayesha...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BORGDOG: Zatím mám čerstvě dočtené jen Doly krále Šalamouna a první Ayeshu. (A kdysi jsem četl pár věcí v prvorepublikovém českém překladu.) Mám tuhle koloniální dobu a její fikci velice rád, vlastně nejsem fandou steampunku v moderním slova smyslu, ale staré dobré viktoriánské a georgiánské Británie v originále (vlastně mi nevadí ani dobře napsaný western, to je přeci ta samá doba - a ne všude se jen bleskurychle tasí kolty na padouchy).
    Svým způsobem mi to přijde jako přirozený předchůdce sci-fi v příbězích o objevování neznámého. A je to dost guilty pleasure, protože většina toho neznámého dostala dost na frak. ;) (Ne, necítím moderní vinu bílého muže za kolonialismus, ale prostě shit has happened in various ways. V tomhle je čtení westernů vlastně nejmorbidnější.)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ALDARION: U kterého dílu jsi? Povídej, přeháněj! Taky jsem "haggardovec!"
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARXIE: Netřeba pěstovat halucinogenní houby - stačí se podívat na tu kombinaci černé a zářivě žluté z toho odkazu a člověk dostane halucinace sám od sebe :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    GENTIANA: Pokud jeden čte anglicky, může si vždy krátit čas studiem otců zakladatelů žánru. ;) (Zrovna se prokousávám předchůdcem Solomona Kanea i Indiana Jonese - http://en.wikipedia.org/wiki/H._Rider_Haggard#Allan_Quatermain_series - a nechce se mi hledat, kde na Gutenbergovi jsou i pra-scifisté, ale obecně je docela zábava sledovat, co se změnilo, a v čem zůstává žánr stále stejný... ;))
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    FERRYH: no jo, nebylo zbyti.. Idle ted kope venku studnu a Borga jsem poslal psat dalsi dily Algoru ;)

    GENTIANA: diky za tipy, kratim si cas pestovanim vlastniho Ökrë!

    Jsem starý, starší než myšlení vašeho druhu a přicházím z hvězd
    http://mr.fr.sweb.cz/h6.html
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ARXIE: Si mezitím přečti Vojnu a mír, Sevastopolskou epopej a Annu Kareninu. To by tě mohlo zabavit alespoň na dva týdny.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ARXIE: ty sis je koupil?? i ty otrokari! :)) co ti doma ted delaj? Idle meje nadobi, to je jasne a co Borg? :))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ARXIE: Je to rozdíl daný technologií. Když chceš něco vytisknout, potřebuješ tři týdny. Když chceš něco pověsit na PalmKnihy, může to tam být hned. Ale jak říkám, dva díly ročně je pořád ještě svižné tempo.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Oba máte pravdu. :-) Já osobně bych naprosto pochopil delší prodlevu mezi prvním a druhým dílem. Ale teď už je zřejmé, že Mycelium má úspěch, dokonce VELKÝ úspěch, takže ty obrovské prodlevy už mi přijdou divné. Jak moc by Vilma musel zbytek pohnojit? To má od nakladatele tak malou důvěru? :-(
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    WITTGENSTEIN: spis jsem chtel ukazat jak daleko od sebe jsou jednotlivy poly v dnesni dobe - zatimco "chci to hned" je extrem jeden, tak "nevim ani po dvou mesicich" je extrem druhej... a krasne se to potkava, tedy nepotkava ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ARXIE: No, to už je skoro manifest generace "Chci to hned". K tomu lze říci jen to, že leckdy něco může být hned, ale kvalita by byla suboptimální. (V případě Mycelia je rozdíl mezi zredigovanou a zkorigovanou verzí cca 20 překlepů.) Takže za mě festina lente.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: To by byla dobrá zpráva. A důvod, abych si pustil zas po pár měsících zprávy na TV Nova a zjistil, který z odvážných reportérů v zájmu větších koláčů navštíví jako první mši.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: Össeané? (Abychom se aspoň trochu vrátili k tématu.)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: A přemýšlej, co teprve asi přijde v neděli...
    IDLE
    IDLE --- ---
    To se člověk dozví věci takhle při pátku. :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BALAENA: A můžeme se chabě bránit jen citováním Joe Haldemana: "Možná je psaní SF prostituce, ale aspoň nejsem laciná děvka." :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BORGDOG: jj, právě ;) ostatně koupil si i tebe ;)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BALAENA: Jak urážlivý nádech může dostat tak milý kompliment při doslovné interpretaci. ;-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IDLE: to nevadí, i tak si tě koupil :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam