• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: Jana Jůzlová se činí, budiž ji za to chvála :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Mimochodem, sledujete někdo nakladatelskou anketu na https://www.facebook.com/pages/Akademie-science-fiction-fantasy-a-hororu/198001256893330 ? Včera Mycélko, dneska BorgDogův Mráz a hry :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Náhodou, Lucas tam měl PET flašky s vodou (a jako komplementární zařízení kyblík :D) - já na to taky myslela! Akorát jako trubka pil míň, než by mohl a měl, za což ho taky otec seřval...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VANEK: To ze autor recenze chce skusit iniciaci za tmy jak v myceliu me nakoplo jednu takovou, no myslenku... predpokladam ze kdyby si tohle skusil bezny ockovany beloch 21 stoleti za stejnych podminek jako Lucas, tak dojede minimalne na dehydrataci... sorry ze do toho rejpam, je to fakt dobra knizka a ja jsem desna, hnidopich proste :=)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Živa – Proč houby tvoří krystaly? (Ondřej Koukol)
    http://ziva.avcr.cz/2012-1/proc-houby-tvori-krystaly.html
    Tak houby si prý tvoří v myceliu krystaly. Údajně je to šťavelan vápenatý - ale kdepak, houby s voctem, však my dobře víme, že ve skutečnosti je to argenit!
    VANEK
    VANEK --- ---
    Tohle myslím ještě nebylo, což?
    Mycelium: Jantarové oči
    http://jarmik.pise.cz/745-mycelium-jantarove-oci.html
    Když už jsem u srovnávání s p. Kunderou, tak určité kulturně-politické ostré konservativní názory má ale nejspíš i pí Kadlečková.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BORGDOG: Jojo, ten je dobře ujetý :). Chvíli jsem si říkala, že to tam snad ani nepatří. A ono jo :).
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    JANADVORACKOVA: Milénium je temnota, ale těch pár legračních dílů jsou o to větší bomby. U mě vede Jose Cheung´s "Doomsday Defence" ("takže co můžeme očekávat od nového milénia? Stejný prd jako od toho starého.") a ti tří démoni v baru vyměňující si názory na kažení duší. :-)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BORGDOG: Já se nemůžu rozhodnout, co se mi líbilo víc. Akta jsem viděla dřív a byla z toho fakt hotová. Kupodivu jsem nemilovala Muldera, ale ty záhady :). Milénium je pro mě jedna velká temnota, ale taková sympatická. Kolikrát mě překvapilo, jak se některé myšlenky prolínaly s mou vlastní realitou. Sledovala jsem to asi v tom správném vývojovém stádiu :).
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    JANADVORACKOVA: Jo, Millennium mělo grády... když ho vidím teď, říkám si, že co se "volume intensity" týče, to bylo snad lepší než Akta X. Nebo se to spíš nestihlo pokazit. Akorát ten překlad... zmršené všechno od Yatese po Tibetskou knihu mrtvých.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BORGDOG: Jojo, okem šmátrám po starém, stále funkčním přehravači :). I kazeta tam je (za sedm let, co na tom místě stojí, jsem si to pouštěla snad jednou). Šumy a podprahové zprávy a k tomu nějaká ta vina... to není dobré. Ale tyhle kombinace by mě měly vlastně ještě těšit a ukázat mi, že může být hůř. V poslední době si furt zoufám na život. Co bych dala za kazetu :), ono by mě to pak přešlo.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    JANADVORACKOVA: Správně, tu myslím. Jistou kazetu, jejíž poslech vám neudělá dobře na zdraví. :-) A správný název byl "Sound of Snow," napsal jsem to blbě.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BORGDOG: Počkat, myslíš tu 3x12? Nevybavovala jsem si to. "Cosi" se sněhem se mi připomnělo, ale ne tak docela, takže jsem si to našla. A čert ví. Frank a vše kolem něj mě někdy docela děsí :).
    VANEK
    VANEK --- ---
    Blbá reklama, taky reklama aneb pro sledovače odezv včerejší E15, v nejhorším mám i papírově:
    E15 24.2.2014
    http://www.floowie.com/cs/cti/1932868797530af169c4fc3/#/strana/22/
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    JANADVORACKOVA: Na Millennium koukám pořád. :-) Kupodivu ta třetí řada, co mi na první shlédnutí přišla slabá, se mi teď líbí fakt dost. A je fascinující poznat pár věcí, co se pak objevily v mnohem profláklejší podobě jinde... třeba by mě zajímalo, co bylo dřív, jestli Kruh nebo epizoda "White Snow..."
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BORGDOG: Ale hlavu vzhůru, byl to jenom mrňavý kousíček. Nesmíš na to Milénium koukat tak často :). Ostatní to chápou. Já Tě mám doma. Ale znáš to - jako na úřadech, kde funguje takový ten elektronický pořadník "před Tebou je ještě pár jiných," ale žádné strachy.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ALDARION: A to je Haggard na svou dobu ještě velmi "rovnostářský." To, jak popisuje domorodce vlastně coby "rovnocenné parťáky" nebylo nic běžného a taky ho za to kritizovali. Jsem zvědavý, až dojdeš na crossover Ayeshy a Alana, co se z toho vyklube. Alan svoje neshody s čaroději řešil občas puškou na slony, no a Ayesha...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BORGDOG: Zatím mám čerstvě dočtené jen Doly krále Šalamouna a první Ayeshu. (A kdysi jsem četl pár věcí v prvorepublikovém českém překladu.) Mám tuhle koloniální dobu a její fikci velice rád, vlastně nejsem fandou steampunku v moderním slova smyslu, ale staré dobré viktoriánské a georgiánské Británie v originále (vlastně mi nevadí ani dobře napsaný western, to je přeci ta samá doba - a ne všude se jen bleskurychle tasí kolty na padouchy).
    Svým způsobem mi to přijde jako přirozený předchůdce sci-fi v příbězích o objevování neznámého. A je to dost guilty pleasure, protože většina toho neznámého dostala dost na frak. ;) (Ne, necítím moderní vinu bílého muže za kolonialismus, ale prostě shit has happened in various ways. V tomhle je čtení westernů vlastně nejmorbidnější.)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ALDARION: U kterého dílu jsi? Povídej, přeháněj! Taky jsem "haggardovec!"
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARXIE: Netřeba pěstovat halucinogenní houby - stačí se podívat na tu kombinaci černé a zářivě žluté z toho odkazu a člověk dostane halucinace sám od sebe :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam