• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Nebo úpěnlivě otravovat Cornholia, jestli by k tomu třeba nepřidal bonusový šestý obrázek - třeba Kamëlë zepředu :)

    S grafikou se nepočítá (nebo tedy to mě ani na vteřinu nenapadlo, že by na tom tisku byly i nápisy); jen obrázek sám o sobě.

    A máš pravdu, určitě se dá najít hezčí rám než ikeácký, mně šlo spíš o to uspořádání.
    SARGO
    SARGO --- ---
    VANEK: Tak to už rovnou šikovnou poličku a vystavovat tam ty knížky jako takové - i když chudáci vazači nebudou mít na prémie:-D

    Vida, vlastně mě zatím nenapadla myšlénka, že se tam asi počítá s názvem knížky a tím vším psaním okolo.

    BRAMBOREENA: naštěstí existují i hezké rámečky, ne nutně ty příliš ikeácké. Na Fleru je na míru udělá hned několik lidí za normální cenu. Sesazení vidím pořád spíš problém v množství, než že by se to (asi) nedalo vymyslet nějak pěkně - asi budeš muset dopsat ještě šestý díl, aby to vycházelo - nebo alespoň vydat samostatně dodatky a slovníček :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BANSHEE: To je prostě bydlenkovská úprava :) Abych jako zmapovala ty nejhlubší hlubiny pekla, do kterých lze klesnout :) Cokoliv jiného už bude jenom lepší.

    GENTIANA: pokud jde o "střílny" z Ikea - taky to není vyloženě můj vytoužený typ obrazu, ale obávám se, že pět příbuzných obrázků v řádce nějak podobně vždycky dopadne, i když budou třeba zarámované samostatně. Když se řekne "sesadit obálky dohromady a udělat z nich plakát", představím si něco takového jako tady tuten plakát Akademie - a ten byl sice fajn coby nástroj propagace atd., ale mít ho jako povznášející umělecké dílo na zdi bych nechtěla.

    RIP
    RIP --- ---
    BANSHEE: Meanwhile in France (?? Franse???), před jednou reformou pravopisu... :-)
    Revue Historique De Provense (French Edition): Anonymous: 9781144621160: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Revue-Historique-Provense-French-Edition/dp/114462116X
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    BRAMBOREENA: Ten nápis "PROVENSE" je vskutku ďábelský:-)) To si ty knížky opravdu nezaslouží...;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: tak střílny z Ikey bych vážně nechtěla.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Přiznej se, ty si to představuješ v zásadě takhle! Uaaá, nikdy, do toho já nejdu!!!! :D Jen přes mou mrtvolu.

    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: No a nestačí koupit výtisk od každého dílu, obálky odříznout a zarámovat, knížky dát převázat, aby vydržely pravidelné očítání, a win-win řešení je tu? ;-) Teda, krom kručení v žaludku CORNHOLIOVy rodiny, no, ale nikdo není dokonalý a umění je třeba přinášet oběti.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Mimochodem, po dočtení druhého dílu Mycelia jsem usoudila, že autorka si psaním ve skutečnosti vybíjí nenávist k lidstvu. Zlomyslně se baví utrpením nebohých čtenářů. Zatracenci, kteří udělali tu chybu, že se nechali pohltit příběhem, a zapadli až do uši do úvah, kdo je tu vlastně kladný hrdina, jí slouží za potravu. Po nocích číhá pod okny a plna blaženosti naslouchá zoufalému vytí nad posledními řádky. Ta neuvěřitelná důslednost, s jakou se úplně všechny postavy ocitnou v co největším srabu, to už chce skutečné odhodlání! Copak se to vůbec může stihnout všechno probrat a vyřešit v pouhých dalších třech knihách? A ještě to vědomí, že ty tři nevyjdou naráz a tohle celé je třeba si prožít ještě dvakrát...!
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Nebo seřadit všech pět za sebou (jako do jednoho rámečku), ale "nějak" mezi obrázky udělat přechody, aby to působilo jako taková sympatická procházka myceliálním světem.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Jo! Tak by to pro nás prostorové minimalisty dávalo asi největší smysl. Stejně si nedovedu představit, jak by se to "sesadilo" :-) Má dvorní dodavatelka rámečků by jistě z dalšího netradičního formátu jásala blahem... :-D
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    CORNHOLIO: Zcela mimo, ale mně by se ty vrchní části líbily jako vzor na tapetě. Zrovna potřebuji tapetu asi tak metr krát tři metry, to třikrát :).
    Ale k té nabídce... jsem pro první možnost. Rámeček bych si vybrala sama.
    A co rozměr?
    Když jsem byla malá, viselo nám v obýváku x obrazů ženštin od Muchy. Teď by mi tu visela plíseň, jů :).
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: No, nadimenzované, nakladatelé si leckdy nechtějí nechat vysvětlit, že titulku na knihu, byť i formáten nevelkou, prostě malíř nenamaluje na A4 , že minimum je A3 a raději i větší...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (vida, našla jsem tam i pětici: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70185825/ )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: Jéje, to mi nějak uniklo, teď to teprv vidím, Happy Anniversary je úžasný obrázek!

    CORNHOLIO: Musím říct, že myšlenka, že by se to celé "sesadilo" jako patchwork a vytisklo na jednu plachtu, se mi moc nelíbí. To bude jak reklama na knihy :) Ty obrázky jsou krásné, snové, a když už je mít na zdi, tak spíš jako artefakt a umělecké dílo.

    Původně jsi psal (či jsem si to tak vyložila, kdyžtak mě oprav), že obrázky jsou nadimenzované na určité rozlišení, jaké bylo potřeba na obálku knihy, a nedají se nijak výrazně zvětšit, čili jsem si tak nějak zafixovala, že velikost starobylé zámecké olejomalby nad krb je v zásadě vyloučená, a tím pádem si od té doby představuju cosi jako tohle: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20267456/ (prostě řádku ne úplně obřích obrázků, které by se uspořádaly a zarámovaly nějakým podobným stylem).
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Taky hlásím, že místa mám dost.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNHOLIO: Potřebuju Happy Anniversary (ideální svatební dar, a zlomyslný, protože bratrancova nastávající je majitelkou bydlenkovského vkusu), ale jde to jinak než ze Santa Moniky?
    SARGO
    SARGO --- ---
    CORNHOLIO: Prosím napsat do pořadníku. :-D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNHOLIO: esi jsem se ještě nehlásila, tak se teda hlásím. A klidně aji o všech pět, mám nějaké zdi.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    RIP: na Crweconu bývá dražba originálních kreseb, tam se digitální tisky moc nechytnou
    SARGO: to by mohlo být řešení, počkat ten rok dva a vytisknout to jako plakát všech obálek...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam