• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: ok diky :) takze nic nebude tak 14 dni jeste minimalne :) ale tak cekal jsem nekoho z arga, coz mam pocit je fifi nebo ricardeon ne? Mela bys je popohanet vic :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak včerejší beseda byla fajn, byla tam Jana Stryková, která na audioknize Mycelia čte linii Kamëlë, přečetla naživo krátký úryvek a úplně jsem zírala, jak krásně to od ní zní, má fakt nádherný hlas. Pak tam mluvila paní Škápíková, která dělá režii/dramaturgii a zkrátka to celé dává dohromady. Na Myceliu pracuje devět herců (mají to rozdělené na linie - nebude to dramatizace v tom smyslu, že by se střídaly hlasy během dialogů, ale herci se střídají po úsecích podle toho, z pohledu které postavy je scéna podaná). Scény z pohledu Lucase čte Jaroslav Plesl, Fioninu linii Kristýna Frejová, dál nevím, ale třeba mě VANEK doplní.
    No a poprvé jsem naživo viděla Kateřinu Tučkovou, je překvapivě milá a sympatická (Žítkovské bohyně jsou nefalšovaný bestseller, tak bych čekala jistou dávku nafoukanosti, ale K.T. je od pohledu úplně normální :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ROMI: ... a už mám odpověď - podklady už byly zaslány a jsou v Argu, čili nic tomu nebrání.

    Ale říkám si, že možná prostě není čas kvůli tomu veletrhu - začne se ve čtvrtek, tak teď možná všichni ve všech nakladatelstvích lítají jak hadr na holi a dávají dohromady věci na stánek; nevím.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: Já se samozřejmě hlásím a chci je fšecky! A radši A2 - je to sice brutální, ale jak tu tak koukám na stěny, tak jo, na TOHLE si najdeme místo vždycky! Pověsím je do obýváku Karolíně Uršule nad klavír a řeknu jí, že když nebude cvičit, tak ji hmyzák sežere. :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ROMI: ... když ale my se bojíme reagovat, protože se proflákne, že nic nevíme :)
    Právě jsem poslala mail s dotazem grafikovi, tak třeba se něco dovím a hned to sem pak napíšu.
    ROMI
    ROMI --- ---
    VANEK: ja uz se tady bojim i zeptat, pac na me stejne nikdo nereaguje a resi se tady vsechno mozny jen ne, aby se to dalo precist :)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Ještě se s dovolením vrátím k témeatu tisků obálek Mycelia: příští týden budu v Praze tisknout pár obrázků, takže bych mohl eventuálně natisknout ty motivy z obálek, pokud by o to byl opravdu zájem, tak mi prosím zkuste napsat, kdo by o to opravdu víceméně závazně měl zájem za následujících podmínek. Uvidíme:)
    Tisk na kvalitní Hahnemühle Fine Art papír pigmenty které by měly být v rámci možností světlostálé (každopádně vydrží víc než dejme tomu ofsetový plakát, originální akvarel, atd.), velikost A3-A2 plus pár cm bílého okraje, obrázek z přední obálky, bez nápisů, cena za jeden cca 1000,- až 1200,- (uvidím podle toho, jak mi to spočítají), předání pravděpodobně osobně v Brně nebo v Praze.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI
    FIFI --- ---
    Jinak s jmeny jsme trapne pro zdi a Adolfa jsme nedali.

    Syn tedy tvrdi, ze to svemu potomkovi da urcite (uvidime, co jeho partnerka, ze!) :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    Nechcete vyrobit udalost - autogramiadu - v akcich tady na nyxu?

    http://www.nyx.cz/index.php?l=events;l2=4

    Ja ze bych se prihlasila, ze PRIJDU!:)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ROMI: No jako obvykle u Arga, do 14 dnů dotazů a dožadování, tentokrát teda poněkud komplikováno veletrhem, ale příští středu jako když najdem.

    Ale právě jsem se vrátil z audiovečera, všechny tam byly moc sympatické (až na, jak to bývá, úhlavního šéfa podniku) a talentované, takže se myslím je nač těšit. A Vilma měla kontingent fanynek, který dotazy dokonce zahanbil ty Tučkové!
    ROMI
    ROMI --- ---
    hele a bude ebucek ty treti knihy v dohledny dobe? By clovek cekal, ze to vyjde najednou aspon nebo se to bojej prodavat ted nez se proda nejakej papir?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Na tom celkem nic není, tady na prajzskej, u Hlučína, je to běžné. Heinrichů, Gertrud, atd je to dost. Pradědeček vlastenec měl opačný problém, když ve vsi plné sudeťáku, a s manželkou německé národnosti, v roce 1930 pojmenoval svou dceru natruc všem Ludmila :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VLCACKA: Připomnělo Kantůrkovo Jmenovala se Gertruda, ale nešlo o moderní sovětské jméno, staženinu z geroina truda neboli hrdinka práce, ale o staré germánské jméno, které znamenalo něco jako Statečná v boji.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Ostýchám se to hodnotit, ale K. U. je krásné jméno. Je vidět, že není nejstarší a už jste byli rozcvičení a uvolnění.

    U nás byl podobný proces, že u mladšího jsme už byli zcela připraveni čelit nesouhlasu rodičů. Můj tatínek dlouho odmítal jeho jméno užívat a zarputile říkal "malej".
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JARMIK: Američtí vědci zjistili, že lidé věří všemu, co američtí vědci zjistili :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JARMIK: No... než jsem slyšela VAŠE rodinná jména, myslela jsem si, že "Karolína Uršula" opravdu je něco zvláštního. Ale teď už si to nemyslím. :)
    Nicméně - jestli k někomu v tomto ohledu chovám fakt obdiv, tak je to moje dávno již zesnulá babička Růžena, která v roce 1929 ve vesnici plné dalších Růženek, Marušek, Helenek, Milenek, Andulek a Věr našla tu neuvěřitelnou odvahu a prozíravost pojmenovat moji matku - Vilemína.
    Respektive "Vilém", protože ženská verze nebyla v kalendáři.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Američtí vědci zjistili, že u jména - jakožto statusového symbolu - je důležitější vzácnost než pochybný výklad jeho významu. Z tohoto pohledu se ve Vaší rodinné debatě zpětně klaním ke stanovisku p. manžela.

    V tomto smyslu hovořívám v určitém duševním rozpoložení i ku svým potomkům, že jim sice těžko odkážu co jiného než zábavná křestní jména, ale že to má též svou (značně pofiderní) hodnotu.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA: Jo jo, vzpomínám na svou fanfic na Tři mušketýry a francouzskou vévodkyni Charlotte de la Treen :) Slovo 'latrína' jsem tehdy z doslechu znala a prostě mi znělo tak nějak "pravděpodobně francouzsky", ale nevěděla jsem moc přesně, co znamená.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Já mám zase v jedné povídce šlechtičnu, která dostala příjmení podle chovatelské stanice křečků jedné kamarádky. Ona má ta inspirace občas fenomenální smysl pro humor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam