• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Takže Lind, říkáš? A když se ti s dalšími fanynkami složíme na pořádný koš, bude pětka o půl roku dřív? :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: No včera jsem si koupila nový druh, Lindtku s wasabi, tak teda nevím, jak to s tou něžností a jemností bude :D Ještě jsem ji neotevřela, ale pokud mi pak po té smršti chutí z dolní části obličeje něco zbude, poreferuju.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: To mám radost :) A kromě toho je to dobře - podle hesla Národ sobě :) Protože tedy nevím, jestli jste si toho povšimli, ale trojka stojí stejně jako předchozí díly, přestože je v rukopisu o sto padesát normostran (a v tisku tuším o sto, ale rozhodně o dost) tlustší. Ptala jsem se, jaká magie/chyba v kalkulaci/dobrosrdečnost/zázrak to způsobily, a bylo mi řečeno, že to prostě tak v kalkulaci vyšlo, neb je vyšší náklad. (Bod pro Argo - hřbet je od pohledu tlustší, čili vyšší cenu by čtenáři možná očekávali a překousli). Čili: když se víc prodá, tak se to zlevní! :D
    RIP
    RIP --- ---
    EDERA: Naopak :-) Jak praví slovník, lind = mírný, něžný, měkký :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    GENTIANA: to myslíš Mycelium 3? Klenoty ještě nemají.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    FIFI: Já teda u nás v Olomoucu včera zakoupila poslední výtisk, vyndávali mi ho z výlohy a prej se to prodává jako rohlíky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRAMBOREENA: A jaký je význam jména Lindt, už jsi taky hledala? Přemůžu všechny?:-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: ha, ja to sem vcera chtela dat, mela jsem toho ale moc, uplne mi to vypadlo. Ano, je to venku, je to docela tluste, vcera jsem to poustela do prodeje, dnes by se to melo objevit na prodejnach.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Dotaz na FIFI: Cože, ono už to taky vyšlo? Prý SKLADEM - http://www.kosmas.cz/knihy/189568/klenoty-ceske-fantasy/ :) Tomu říkám "věc odehrávající se vskrytu" :D
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    V neděli jsem začal číst Pád do temnot a taky jsem se chvíli díval v TV na Prague International Marathon. Říkal jsem si, že marathonci jsou trochu Össeané mezi námi: taky mají perverzní zálibu veřejně a rituálně se zdlouhavě mučit a hrdinně to snášet.
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: ok diky :) takze nic nebude tak 14 dni jeste minimalne :) ale tak cekal jsem nekoho z arga, coz mam pocit je fifi nebo ricardeon ne? Mela bys je popohanet vic :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak včerejší beseda byla fajn, byla tam Jana Stryková, která na audioknize Mycelia čte linii Kamëlë, přečetla naživo krátký úryvek a úplně jsem zírala, jak krásně to od ní zní, má fakt nádherný hlas. Pak tam mluvila paní Škápíková, která dělá režii/dramaturgii a zkrátka to celé dává dohromady. Na Myceliu pracuje devět herců (mají to rozdělené na linie - nebude to dramatizace v tom smyslu, že by se střídaly hlasy během dialogů, ale herci se střídají po úsecích podle toho, z pohledu které postavy je scéna podaná). Scény z pohledu Lucase čte Jaroslav Plesl, Fioninu linii Kristýna Frejová, dál nevím, ale třeba mě VANEK doplní.
    No a poprvé jsem naživo viděla Kateřinu Tučkovou, je překvapivě milá a sympatická (Žítkovské bohyně jsou nefalšovaný bestseller, tak bych čekala jistou dávku nafoukanosti, ale K.T. je od pohledu úplně normální :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ROMI: ... a už mám odpověď - podklady už byly zaslány a jsou v Argu, čili nic tomu nebrání.

    Ale říkám si, že možná prostě není čas kvůli tomu veletrhu - začne se ve čtvrtek, tak teď možná všichni ve všech nakladatelstvích lítají jak hadr na holi a dávají dohromady věci na stánek; nevím.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: Já se samozřejmě hlásím a chci je fšecky! A radši A2 - je to sice brutální, ale jak tu tak koukám na stěny, tak jo, na TOHLE si najdeme místo vždycky! Pověsím je do obýváku Karolíně Uršule nad klavír a řeknu jí, že když nebude cvičit, tak ji hmyzák sežere. :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ROMI: ... když ale my se bojíme reagovat, protože se proflákne, že nic nevíme :)
    Právě jsem poslala mail s dotazem grafikovi, tak třeba se něco dovím a hned to sem pak napíšu.
    ROMI
    ROMI --- ---
    VANEK: ja uz se tady bojim i zeptat, pac na me stejne nikdo nereaguje a resi se tady vsechno mozny jen ne, aby se to dalo precist :)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Ještě se s dovolením vrátím k témeatu tisků obálek Mycelia: příští týden budu v Praze tisknout pár obrázků, takže bych mohl eventuálně natisknout ty motivy z obálek, pokud by o to byl opravdu zájem, tak mi prosím zkuste napsat, kdo by o to opravdu víceméně závazně měl zájem za následujících podmínek. Uvidíme:)
    Tisk na kvalitní Hahnemühle Fine Art papír pigmenty které by měly být v rámci možností světlostálé (každopádně vydrží víc než dejme tomu ofsetový plakát, originální akvarel, atd.), velikost A3-A2 plus pár cm bílého okraje, obrázek z přední obálky, bez nápisů, cena za jeden cca 1000,- až 1200,- (uvidím podle toho, jak mi to spočítají), předání pravděpodobně osobně v Brně nebo v Praze.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI
    FIFI --- ---
    Jinak s jmeny jsme trapne pro zdi a Adolfa jsme nedali.

    Syn tedy tvrdi, ze to svemu potomkovi da urcite (uvidime, co jeho partnerka, ze!) :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    Nechcete vyrobit udalost - autogramiadu - v akcich tady na nyxu?

    http://www.nyx.cz/index.php?l=events;l2=4

    Ja ze bych se prihlasila, ze PRIJDU!:)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ROMI: No jako obvykle u Arga, do 14 dnů dotazů a dožadování, tentokrát teda poněkud komplikováno veletrhem, ale příští středu jako když najdem.

    Ale právě jsem se vrátil z audiovečera, všechny tam byly moc sympatické (až na, jak to bývá, úhlavního šéfa podniku) a talentované, takže se myslím je nač těšit. A Vilma měla kontingent fanynek, který dotazy dokonce zahanbil ty Tučkové!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam