• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    BRAMBOREENA: Já si taky myslím, že je to pohoda, ale já záměrně čekal, až budou venk tři díly, abych začal číst, čili doufám,že až budu dočítat trojku, akorát vyjde pětka :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Kupodivu spíš jednatelka :)
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    VANEK: zas tak osobní to vlastně nebylo... Hanka za Argo z argo@argo.cz :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Že by nejjuniornější pracovník v marketingu s nejlepší vyřídilkou, na kterého házejí nejotravnější čtenáře? ;-)
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    WITTGENSTEIN: v poste
    BRAMBOREENA: Udolalo... no nevim, já na vánoce budu opět třetinu knížky tápat a těžce navazovat, ale budiž, nic s tím nenadělám. Jinak díky za shrnutí, škoda že to nejde třeba přeplatit, klidně bych si mohutně připlatil abych měl dočteno a netrápil se čekáním :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ARXIE: Kdo to psal? Klidně ke mně do pošty, měl bych Argo informovat o pokroku na téhle frontě.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Kolegyně to dělá chytře - jak vyjde Mycelium, vše ostatní jde stranou. :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: takže 4 bude až na vánoce? Fronta knih je od toho, aby v ní poustu jiných knih předbíhalo...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARXIE: jo, ještě ta otázka, kdy šel e-book do prodeje dřív: to se právě stalo u druhého dílu, e-book byl zhruba týden venku, než vyšla papírově.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARXIE: Já už se taky setkala se stížnostmi, že to naopak vychází moc rychle za sebou - a nejen kvůli prachům, ale i proto, že lidi mají obvykle celou frontu knih k přečtení a chybí jim hlavně čas. Co tak ke mně dolehlo na FB, leckdo se teprve dostává ke dvojce (tedy z lidí, kteří o to zájem mají a v zásadě si to přečíst chtějí). Zkrátit prodlevu mezi jednotlivými díly nemá smysl, to by všechny akorát udolalo, ten půlrok je tak akorát, přežít se dá a nezahltí a je čas to doladit a několikrát přečíst a vypiplat.

    Čtyřka nejen že je napsaná, ale už i zredigovaná. Zrovna dneska tady procházím první korektury a zanáším připomínky. (Četla to zde přítomná Sargo jako betačtenářka a Wittgenstein coby redaktor, před pár dny sem o tom psal). V Argu ovšem "oficiálně" rukopis nemají, dostanou až tuhle čistou verzi někdy koncem května. Pak jim tam bude ležet do začátku října, načež všichni začnou šílet a lítat a ve strašném spěchu to dodělávat. :D Obálka není vůbec, ví se akorát, že bude zelená.

    Co je rozryté, je pětka - to už jsem sem taky tuhle psala: mám ji pohromadě tak nějak zhruba, jenže já pořád všechno maniakálně přepisuju, dokud mi to nevyrvou z ruky, a protože do vydání zbývá ještě rok, vpisuju tam ještě další linii, přehrabávám se v tom a vylepšuju.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    Dnes mi přišla z Arga odpověď na fňukání ohledně prostojů s eknihou a celkovou periodou vydávání jednotlivých dílů:

    - za prostoj mezi dvojkou a trojkou může primárně to, že nebyla obálka (i tak byla pauze mezi díly 3-4 pouze 4 měsíce)
    - některým čtenářům vadí naopak rychlé vydávání (finance)
    - čtyřka rozhodně není ještě napsaná (!!!)

    Eknihu se příště pokusí vydat společně s papírem, tedy byli by asi rádi, trojka měla zdržení "tři dny, resp. dva, protože 9.5. bylo Mycelium 3 naskladněné, 10.5. se začalo prodávat, 12.5. šla do prodeje ekniha". A pro mne zajímavá informace, že občas se stane že ebook vyjde dříve než papír a naopak... už něco vyšlo Argu dříve v ebooku než v papíru? Pokud by takto vyřešili další díl, neměl bych s tím problém :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    TOM: Nechval dne před večerem, teď tam zrovna na dalších dvaceti stránkách bude :D Ale je pravda, že celkově tam má jenom štěk, tak snad to s ní nějak přežijete.
    TOM
    TOM --- ---
    tak do strany 125 zatím žádná Pinkertýna
    výborný díl, jentak dál :))
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    SARGO
    SARGO --- ---
    Já chci Červenou Karkh~ulcu! Sem s ní! :-))
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Neděs. Něco jako hladomory a záplavy, co? Ty se taky periodicky vynořujou :-(
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MUM: To jste mě teda odhalili... :D Ale vidíte to, jo? - jediný řádek, a jaká hloubka celovesmírné deprese z toho hnedka dýchá!!! Těžko si představit tragičtější konec! :D

    Myslím, že je ta správná chvíle, aby sem RIP hodil svojí pohádku O červené Karkh~ulce (i když možná to tu už proběhlo, ono se to periodicky vynořuje.)
    MUM
    MUM --- ---
    BRAMBOREENA: Vzpominam na jednu mikropovidku, silne ovinenou tvou starsi tvorbou, kterou jsme dali dohromady s JAP, nejspis v hospode U rakve, a venovali ti:

    Otevrel jsem krabicku cigaret. Byla tak ~ prazdna.

    Dodnes se za ni nestydim. Rigor Mortis plytvali papirem. BTW i moje zena po Myceliu 1 a 2 precetla puvodni trilogii a nezda se ji vubec spatna. Coz je tedy co rict, mam ostrou zenu 8-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: šŤastná to žena :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    To mám z toho, že nemáme televizi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam