• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HYPERION: A celé se to odehrálo u Grobeniova stolu v hospodě. :-)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    JARMIK: A ne snad? My jsme se s Vilmou a Michaelem letos domluvili, kdo si co rozebere a zbytek jsme nechali ostatním :)
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    RICARDERON: To s těmi cenami vyznívá trochu divně, jako by to autorka organizovala.
    KAROLINA_F
    KAROLINA_F --- ---
    Ten vydá za dva :-)
    KAROLINA_F
    KAROLINA_F --- ---
    VLCACKA: Stříbřitý chlad?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: To dokáže i každá kočka.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Nemám šanci zjistit, je-li vlkodav hodný či nikoliv, protože ho zaručeně obejdu obloukem. :) Ale dobře, možná by to byl spíš vlčák než vlkodav.
    RIP: Vaši chrtíci ovšem skáčou úplně po všem, ne? Nikdy jsem nepochopila, jak může fungovat takovéhle stvoření na pavoučích nožkách, vysoké dvacet centimetrů a schopné vyskočit do dvou metrů. Vždycky mi připadá, že chrtíci porušují zákony - tedy fyzikální.
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: ja zatim potkal jen samy hodny vlkodavy :) takovy telatka velky :)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Kämëlë, k noze! Hodná holka, dostaneš össenský piškotek!
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Zdání klame a vlkodavové jsou po psím světe proslulí jako dobráčtí trulanti, co na sobě nechají dřevo štípat. (Aspoň tedy ta moderní verze, k reálnému vraždění vlků jistě bylo třeba aspoň zčásti jiné povahy.) Máme štěňata těch našich třeštiprdel nejmíň u tří majitelů, co vlastní i vlkodava, a standardní uspořádání je, že vlkodav dělá biologickou trampolínu a italský chrtík po něm skáče a terorizuje ho :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    IDLE: Když jsem to psala, tak jsem si představovala něco jako vlkodava. Takové to že mu člověk musí ukázat, kdo je pánem, je takové... zvířecí. :)
    VLCACKA: to jsou poslušní gleewarini oficiální Církve.
    :D
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    RICARDERON: Boris je trubka, nebo abych parafrázoval Viktora Černomyrdina o auditko vedle: Myslel to dobře, ale dopadlo to jako vždycky.
    V článku o Akademii a teď o Myceliu opakuje vzpomínky a drby z doby, kdy se učil mluvit. A obávám se, že i když se občas na něco zeptá pamětníka, tak to stejně nepochopí.
    Loni mi třeba napsal: Kdy a jak se u nás začalo mluvit o fantasy žánru (ideálně i co si pod tím pojmem lidi představovali)?
    Tak jsem mu odpověděl, že naši anglicky čtoucí fanoušci SF postřehli její existenci už okolo roku 1979, ale protože nebyli dostatečně terminologicky vybavení, tak ji popisovali jako „feudální SF“, to jest příběhy od jejich oblíbených autorů, ale létá se tam na dracích, občas se čaruje, jsou tam krásné princezny a společenský řád se vrátil k feudalismu.
    V doslovu ke Klenotům české fantasy si ale v jakési obraně před imaginárními nepřáteli fantasy přečteme, že to znamenalo, že fantasy je podřadná neinteligentní feudální sci-fi, že.
    A takovou hodnotu mají i ostatní jeho exkurzi do minulosti...
    IDLE
    IDLE --- ---
    Stříbrný chlad mi občas přijde jako takové zviřátko. :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    VLCACKA: Pokud si pamatuju tak Vilma povídala, že domácí zvířata nesnáší... Tak je asi utr.... totiž vypustila do volné přírody.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    A kde jsou teda Sultán a Tyrl?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    VANEK: Lucas je samozřejmě Vilímek :) Tady konečně dostal větší prostor :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: A Aš~šád samozřejmě černý myslivec, jenom Lucas mi na pana Proška nesedí; že by mrtvý dědeček?
    BRAMBOREENA: To je ta správná metoda: jen se otřít a uplivnout, ale zase se nestavět úplně proti mainstreamu, to by se nemuselo vyplatit.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    RICARDERON: Ale prd. Není a nebyl to můj zaměstnavatel. A jestli je jinej názor dle tebe jánabráchismus, tak jak je libo.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON:
    VLCACKA:
    Čekala bych, že to B.H. rozcupuje mnohem víc - samozřejmě otírání se o Akademii je klasika, ale jinak si říkám, že jsem vyvázla ještě lacino. :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    DELLAMORTE: Babička je Eltaühl! Pro pírko přes plot sice neskočí, ale hodí po člověku křišťálovou kouli. A Pinky je komtesa Hortenzie a Kamële je Viktorka. Teď jste mě odhalili, už se ví, kde jsem to opsala :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam